Jump to content

Мошти светог Максима у српској престоници

Оцени ову тему

Препоручена порука

Извињавам се, брзоплетост..

Хвала на одговору.

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

• Гости

Свеноћно бденије у част Светог Максима Исповедника на Богословском факултету у Београду

уторак, 23 октобар 2012 11:31 | printButton.png | emailButton.png

2012-10-19_1.jpg

У петак вече 19. октобра 2012. године на Православном Богословском факултету у Београду служено је свеноћно Бденије у част светог Максима Исповедника. Ово Бденије служено је у оквиру научног симпосиона о Светом Максиму Исповеднику. Тим поводом монаси манастира Светог Павла на Светој Гори донели су део моштију-руку овог великог Светитеља и Богослова Цркве Христове.

Свеноћно Бденије завршено је Светом Литургијом којом је началствовао Епископ западно амерички Господин Максим уз саслуживање Епископа крушевачког Господина Давида.

Извор: Епархија крушевачка

Фото: Никола Адамовић

This post has been promoted to an article

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...