Александар Милојков Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 @, Сачувај Боже. Типичан секташки дух - ситњење и поделе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миомира Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Meni nije jasno sto se ovakvi ljudi zale i nazivaju nesrecnicima, a katolici su OK. U cemu je konkretno njihova tragedija? Uopste ne razumem cemu ovoliko emocija i procena da su njihovi zivoti tragicni i promaseni, a da su oni sami prelasceni samoljupci. Ako se ne usudjujemo za katolike da kazemo da se ne spasavaju, otkud tolika uverenost da su raskolnici od pravoslavnog mejnstrima ni manje i vise nego otisli dodjavola? Ko garantuje da je istina tamo gde je vecina? Orthophill and Sergian је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Pa katolici imaju vecinu ako je do kvantiteta..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миомира Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Pa katolici imaju vecinu ako je do kvantiteta..... A da ne pricamo o muslimanskom svetu. Ako cemo tom logikom (ja mislim, ja sam uveren, mojih pola milijarde jedinovernika mi cuva ledja), mozemo i da se ne lozimo da imamo prava da sudimo ostatku sveta. S kojim pravom tvrdimo da se mi spasavamo, a pobozne muslimaske babe ne? Njih je vise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Upravo je to ono sto ljude najvise zbunjuje ako je Bog jedan.....a svi verujemo da jeste otkud onda toliko tumacenja?Jedino logicno objasnjenje jeste da su to nase projekcije nalepljene na jedan tako uzvisen i nepojmljiv entitet kao sto je Bog.Ja drugo ne vidim.....istina je jedna....tumacenja istine bezbroj...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Meni nije jasno sto se ovakvi ljudi zale i nazivaju nesrecnicima, a katolici su OK. U cemu je konkretno njihova tragedija? Uopste ne razumem cemu ovoliko emocija i procena da su njihovi zivoti tragicni i promaseni, a da su oni sami prelasceni samoljupci. Ako se ne usudjujemo za katolike da kazemo da se ne spasavaju, otkud tolika uverenost da su raskolnici od pravoslavnog mejnstrima ni manje i vise nego otisli dodjavola? Ko garantuje da je istina tamo gde je vecina?A ko garantuje da ce raskol Hriscanske Crkve trajati vecno? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миомира Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 A ko garantuje da ce raskol Hriscanske Crkve trajati vecno? Niko, daj Boze da se ujedinimo, ali u nasoj vlasti nije da znamo sta ce biti *sutra*. Danas je tako kako je, i uskoro cemo davati jedan milenijum otkako se dogodio raskol. I ko ce dati odgovor na to u kakvom su stanju te milijarde dusa koje su otpale od istine za to vreme? Uostalom, to nije poenta onoga sto sam pitala, da ne spamujemo temu. Ko moze da tvrdi da je neka katolicka ili anglikanska baba koja je umrla pre 300 godina, a u zivotu nije cula za pravoslavlje a kamoli za crkvene kanone, spasena, a starokalendarci ili ruski katakombnici odlaze dodjavola? Ili obrnuto. Sta je merilo istine? Ako je vecina, onda bolje da svi postanemo muslimani ili budisti. Ako nije, sta je onda? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миомира Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Tj. mene stvarno zbunjuje sto su artemijevci i ostali nesumnjivo nadrljali, a katolici su Crkva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Tj. mene stvarno zbunjuje sto su artemijevci i ostali nesumnjivo nadrljali, a katolici su Crkva. pa nije isto kad iz bmw-a predješ na fiću, na jednoj strani i kad voziš golfa 2 i ne planiraš promenu auta, na drugoj strani Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 pa nije isto kad iz bmw-a predješ na fiću, na jednoj strani i kad voziš golfa 2 i ne planiraš promenu auta, na drugoj straniA? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миомира Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Kao da bilo sta od toga ne moze ostati bez benzina. Daj drugu analogiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Nema analogije, sve je to isto, samo je pitanje momenta u vremenu. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Kao da bilo sta od toga ne moze ostati bez benzina. Daj drugu analogiju. nema druge analogije... rod zli i preljubotvorni traži drugu analogiju... i neće mu se dati druga analogija osim one sa bmw-om jer u njoj videše samo ljudski faktor a ne bogočovečansku ustanovu koju On lično ustanovi i za koju reče - Ni vrata paklena neće je nadvladati... i još reče - Ali ja vam govorim istinu: dobro je za vas da ja odem. Jer ako ne odem, pomagač - utešitelj neće doći do vas; ako pak odem, poslaću vam ga. 8 I kada on dođe, dokazaće svetu da ima greha, i pravednosti, i suda. 9 U pogledu greha - što ne veruju u mene; 10 u pogledu pravednosti - što odlazim Ocu i nećete me više videti; 11 u pogledu suda - što je vladar ovoga sveta osuđen. 12 Imam još mnogo da vam govorim, ali sada ne možete da podnesete. 13 A kad on dođe, Duh istine, uputiće vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti ono što sluša, i najaviće vam što će doći. 14 On će me proslaviti, jer će uzeti od mojega i javiti vam. 15 Sve što Otac ima - moje je; zbog toga rekoh da će uzeti od mojega i vama javiti. 4chsmu1 Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 pa nije isto kad iz bmw-a predješ na fiću, na jednoj strani i kad voziš golfa 2 i ne planiraš promenu auta, na drugoj strani A el ce budisti da se spasu? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 dodaću i ovo http://motivacioni.wordpress.com/2013/01/13/o-duhu-svetom-potresno/ Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука