Odahviing Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 Ja da se pitam ja bih oba predmeta ukinuo, I stvarni misliš da se na prirodnim naukama uči o ateizmu???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 Ja da se pitam ja bih oba predmeta ukinuo, I stvarni misliš da se na prirodnim naukama uči o ateizmu???? Е братићу... Па нисам ја баш мислио тако буквално... Пеаце братхер osmeh1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luna Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 Ako ovoj zemlji nesto nedostaje, onda je to gradjansko vaspitanje. Ko ce da uci nasu decu da su razlicitosti ok? U porodici ce svakako dobiti ucenje da gej nije ok, a razultat toga ce biti jos vise "huligana" na ulicama, koji nose majicu "S verom u boga" i vicu "UBIJ PEDERA!". Da li je to ono sto nam treba? Jos malo nasilja, jos malo mrznje i diskriminacije? Ako jeste, samo izvolite, ukinite gradjansko vaspitanje, i da vidimo gde ce nas to dovesti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 Ako ovoj zemlji nesto nedostaje, onda je to gradjansko vaspitanje. Ko ce da uci nasu decu da su razlicitosti ok? U porodici ce svakako dobiti ucenje da gej nije ok, a razultat toga ce biti jos vise "huligana" na ulicama, koji nose majicu "S verom u boga" i vicu "UBIJ PEDERA!". Da li je to ono sto nam treba? Jos malo nasilja, jos malo mrznje i diskriminacije? Ako jeste, samo izvolite, ukinite gradjansko vaspitanje, i da vidimo gde ce nas to dovesti Ovo je već predrasuda. Ne mogu da se generalizuju svi ljudi i da se trpaju u isti koš. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 Ako ovoj zemlji nesto nedostaje, onda je to gradjansko vaspitanje. Ko ce da uci nasu decu da su razlicitosti ok? U porodici ce svakako dobiti ucenje da gej nije ok, a razultat toga ce biti jos vise "huligana" na ulicama, koji nose majicu "S verom u boga" i vicu "UBIJ PEDERA!". Da li je to ono sto nam treba? Jos malo nasilja, jos malo mrznje i diskriminacije? Ako jeste, samo izvolite, ukinite gradjansko vaspitanje, i da vidimo gde ce nas to dovesti zasto mislis da ce rezultat stava da gej nije okej biti zelja za nasiljem? ja na primer mislim za mnoge stvari da nisu ok, pa nemam potrebe da bijem te ljude koji zastupaju nesto sto meni nije okej. da li ti zelis da mlatis ljude koji imaju ideje koje se tebi ne dopadaju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 zasto mislis da ce rezultat stava da gej nije okej biti zelja za nasiljem? ja na primer mislim za mnoge stvari da nisu ok, pa nemam potrebe da bijem te ljude koji zastupaju nesto sto meni nije okej. Pa dobro, nemamo svi iste "kočnice", vaspitanje, niti isti osećaj za dozvoljeno, ispravno i prihvatljivo. Drugim rečima - ja ne sumnjam da ti nećeš nikoga mlatiti, ali neko drugi, ko misli upravo kao ti, hoće (što naravno ne znači da nemaš pravo čak i da iracionalno mrziš, bez da te iko prosvetljuje). Ja mislim da Grand ili npr. rep muzika (kad smo kod toga) nisu okej, ali postoji značajna razlika između mog (liberalnog) i totalitarnog (dveraškog, obrazlijskog, NSPMovskog) mentaliteta - ljudima takvog mentaliteta bi bilo potpuno prirodna inicijativa i zahtevi da se Grand zabrani ("narušava javni moral", "propagira ideologiju grandizma", "većina je protiv toga", "videće Naša Deca"), a ja bih prosto promenio TV program, ili ne bih prisustvovao koncertu i prosto bih produžio sa svojim životom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 Ту фали један корак, који изгледа Луна имплицира, а то је да родитељ који сматра да геј није ок онда деци да батине у руке и каже им да иду да умлате гејеве. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Ako ovoj zemlji nesto nedostaje, onda je to gradjansko vaspitanje. Ko ce da uci nasu decu da su razlicitosti ok? U porodici ce svakako dobiti ucenje da gej nije ok, a razultat toga ce biti jos vise "huligana" na ulicama, koji nose majicu "S verom u boga" i vicu "UBIJ PEDERA!". Da li je to ono sto nam treba? Jos malo nasilja, jos malo mrznje i diskriminacije? Ako jeste, samo izvolite, ukinite gradjansko vaspitanje, i da vidimo gde ce nas to dovesti Такви што вичу "УБИЈ!!!" и немају неке везе са Богом. Али не мора, сестро слатка, да спајаш то "с вером у Бога" и "убиј". По теби испада да то, обично, иде заједно. Ми, комунистичко-социјалистички ђаци, нисмо имали грађанско васпитање. У школу смо ишли када су били строжији критеријуми дисциплине и када смо за, данас, тривијалне ствари били кажњавани ниским оценама из владања или, штавише, избацивањем из школе. Сада је увођењем, белосветских, некаквих слобода поремећен и уздрман школски систем. Појавом тих слобода се је увећало насиље по школама. Наметањем поштовања некаквих "слобода" се заборавило на "поштовање закона" и на неке "обавезе" које ти исти закони прописују... Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Ми, комунистичко-социјалистички ђаци, нисмо имали грађанско васпитање. У школу смо ишли када су били строжији критеријуми дисциплине и када смо за, данас, тривијалне ствари били кажњавани ниским оценама из владања или, штавише, избацивањем из школе. Сада је увођењем, белосветских, некаквих слобода поремећен и уздрман школски систем. Појавом тих слобода се је увећало насиље по школама. Наметањем поштовања некаквих "слобода" се заборавило на "поштовање закона" и на неке "обавезе" које ти исти закони прописују... .mislise. Kad sam ja išao u školu, isto su starije generacije pričale kako se nasilje uvećalo i kako u njihovo vreme takvih stvari nije bilo... a ono što je zaista bizarno, što danas čujem svoje drugare kako furaju istu priču... pa moram da ih podsetim na neke zanimljive događaje... Ni nostalgija nije kao što je nekad bila... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 .mislise. Kad sam ja išao u školu, isto su starije generacije pričale kako se nasilje uvećalo i kako u njihovo vreme takvih stvari nije bilo... a ono što je zaista bizarno, što danas čujem svoje drugare kako furaju istu priču... pa moram da ih podsetim na neke zanimljive događaje... Ni nostalgija nije kao što je nekad bila... Братићу... Нисам ја причао о нечем што сам чуо већ што сам доживео. Једина "насиља" су била када се замеримо око неке девојке. Падне мало песничења (оно кад се не пишу песме) и то је било све. Сада је то, уласком свих тих слобода, попримило другачије димензије. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Братићу... Нисам ја причао о нечем што сам чуо већ што сам доживео. Једина "насиља" су била када се замеримо око неке девојке. Падне мало песничења (оно кад се не пишу песме) и то је било све. Сада је то, уласком свих тих слобода, попримило другачије димензије. Nisam ni rekao da si pričao o nečemu što si čuo... ti i ja nemamo zajednička sećanja, pa tebe ne mogu da podsetim na neke stvari... možda ti i nisi zaboravio, već si imao sreće... ali znam da potpuno iste priče kao i ti, pričaju ljudi koje mogu da podsetim na masovne tuče sa hladnim oružjem i teškim posledicama, ranjavanje pištoljem, na klince koji su bili maltretirani svakodnevno jer su bili socijalno neprilagođeni i nesposobni da se brane, i slično... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Јес, мајка му стара, и ја вазда причам како су ови клинци ретардирани, а онда нагрну сећања како је некад било. Само мислим стварно да су ови клинци малко кретенскији, јер су стеге тотално попустиле, посебно због тога што су по школама изгубили и оно мало ауторитета који су силом одржавали. Сад не мож ни дизбациш малог са часа ако омета час, а камоли нешто црње, све флафичасто и либерално. А тек Болоња шта нам уради... куку! Јадранка-Дервента, feeble and Avocado је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Јес, мајка му стара, и ја вазда причам како су ови клинци ретардирани, а онда нагрну сећања како је некад било. Само мислим стварно да су ови клинци малко кретенскији, јер су стеге тотално попустиле, посебно због тога што су по школама изгубили и оно мало ауторитета који су силом одржавали. Сад не мож ни дизбациш малог са часа ако омета час, а камоли нешто црње, све флафичасто и либерално. А тек Болоња шта нам уради... куку! Ma tu se slažem... nisam toliko upoznat sa problematikom, a neki prijatelji koji rade u školama mi jesu kukali kako nemaju elementarne mehanizme da održe red... ali, kao što rekoh, ranije su imali, pa je i tada bilo belaja koliko hoćeš... kad vidim današnje klince, i meni deluju kao retardi, ali verovatno smo i mi izgledali kao mali retardi starijim generacijama... Ignjatije and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Ma tu se slažem... nisam toliko upoznat sa problematikom, a neki prijatelji koji rade u školama mi jesu kukali kako nemaju elementarne mehanizme da održe red... ali, kao što rekoh, ranije su imali, pa je i tada bilo belaja koliko hoćeš... kad vidim današnje klince, i meni deluju kao retardi, ali verovatno smo i mi izgledali kao mali retardi starijim generacijama... Не знам за друге и не могу да причам како су други деловали, ал за себе смем да потпишем Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Nisam ni rekao da si pričao o nečemu što si čuo... ti i ja nemamo zajednička sećanja, pa tebe ne mogu da podsetim na neke stvari... možda ti i nisi zaboravio, već si imao sreće... ali znam da potpuno iste priče kao i ti, pričaju ljudi koje mogu da podsetim na masovne tuče sa hladnim oružjem i teškim posledicama, ranjavanje pištoljem, na klince koji su bili maltretirani svakodnevno jer su bili socijalno neprilagođeni i nesposobni da se brane, i slično... Ма нормално да је било и то је био проблем тадашњег друштва. Само сам хтео да укажем на злоупотребу таквих понашања у данашње време које се, готово по правилу, прееноси на неке друге инстанце типа: расно, верско, полно, културно итд. Дакле, попримило је друге епитете који опет "некима" служе да би нас као народ приказали на нижем ступњу развоја или да нам залепе надев "варварски". А то, опет, долази од оних истих који су тај придев имали кроз читаву рану историју а данас желе да прикажу како су неки други гори оде њих. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука