Jump to content

Trgovci organima opet aktivni - novi talas otmica mladih ljudi

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Prenešeno s FB i sa novina:

jeste li ih vidjeli?

U tjedan dana u Hrvatskoj nestalo deset osoba – sedam maloljetnih

Čak četvero mladih ljudi nestalo je istog dana, 30. rujna, u različitim dijelovima Hrvatske

http://www.vecernji.hr/vijesti/u-tjedan-dana-hrvatskoj-nestalo-deset-osoba-sedam-maloljetnih-clanak-460803

.jedan fejs-frend je ispod NESTANKA MLADIH …svakidašnja pojava…..ovo napisao….

U Sarajevu se nedavno desio slučaj da je djevojka s momkom bila u kupovini.. Iodlučila se uči i u kinesku radnju ali momak je ostao napolju u autu.. I pošto dugo vremena ona nije izašla iz te radnje odluči on ući u radnju i vidjeti zašto se je zadržala.. Ali u radnji su mu odgovorili da nitko nije ušao u radnju.., a on im je odgovorio da je vidio kako je ušla njegova djevojka.. i pozvao je policiju.. Pri pretresu specijalne postrojbe našli su tu djevojku u podrumu ispod radnje..- već ošišanu do gola skinutu i po tjelu svu iscrtanu sa obilježenim organima koje su namjeravali izvaditi iz nje..(i djevojka je bila spašena ali je završila na psihijatriji..). U toj radnji bilo je mjesto sa sakrivenim umjetnim otvorom gdje bi kupac pri razgledavanju robe stao.. i valjda ako bi bio mlad i ocjenjen kao povoljan donator..; netko od prodavača bi pritisnuo dugme i kupac bi iznenada propao u podrum a vještački otvor u pordavnici bi se brzo opet automatski zatvorio(spreman za nove žrtve..). Zanimljivo je da policija o tome slučaju šuti..- nije pisano u medijima..). I usput pitam se u ime svih nas.. gdje se ti kinezi koji su došli u BiH i Hrvatsku uopće sahranjuju..?? Ja nisam ni od koga čuo za postojanje njihovih grobova.., a već godinama žive kod nas..???

Подели на овим сајтовима

I usput pitam se u ime svih nas.. gdje se ti kinezi koji su došli u BiH i Hrvatsku uopće sahranjuju..?? Ja nisam ni od koga čuo za postojanje njihovih grobova.., a već godinama žive kod nas..???

Заиста, где?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Заиста, где?

To dole opisano je s FB-ka imalo se desiti navodno u Sarajevu, to s tom curom koja je nestala u toj kineskoj radnji. ja ne mogu sad provjeravati svaku tu priču, u svakom slučaju je na mjestu da mladi budu oprezniji, radi toga sam to i objavio. Naročito kada se vidi ovo šta piše u hrvatskim novinama što je istina, da djeca se zaista traže. Ne mora to biti u vezi s tim ali može vrlo lako. Na kraju tog naslova je mogao stajati upitnik:

Trgovci organima opet aktivni - novi talas otmica mladih ljudi?

ali i uskličnik:

Trgovci organima opet aktivni - novi talas otmica mladih ljudi!

Ja sam stavio to ovako bez išta, bez ikakve interpunkcije, može oboje biti tačno istovremeno!

I da se u određenim slučajevima radi o famama i internetovcim hoaxima ali i o istinitim činjenicama.

U svakom slučaju: Budite oprezni! Barem dok se ne ustanovi o čemu se stvarno radilo.

Подели на овим сајтовима

Заиста, где?

Ako pitaš za te grobove kineske i sahranjivanje kod nas u zemljama bivše Jugoslavije, to me onda puno pitaš. O tom ne znam ništa, tada kad sam ja bio dole, nije ih još ni bilo. Ja mislim da ih spaljuju u krematorijima a potom vraćaju kući u urni u Kinu avionom. Tako to rade u Češkoj Kinezi i Vijetnamci, nikog ne pokapaju ovdje, već spale i voze natrag u Vijetnam ili Kinu. Imamo ovdje 50.000 Vijetnamaca u Češkoj, koji su za vrijeme komunista i rata u Vijetnamu došli kao izbjeglice pa ostali. Ti se pokapaju i u Češkoj ako imaju porodice ovdje. A ako ne, ukoliko su došli sami i tek posljednih 10-20 godina, nisu se stigli tu ukorijenit ni zasnovat porodice vraćaju ih kući u urnama, u slučaju da stradaju u automobilskoj nesreći, umru od raka u bolnicama i sl. Većinom su to mladi ljudi između 20 i 30 pa sve do 40 godina, to ti novopridošli. Oni što su došli 50-tih i 60-tih godina prošlog vijeka se potom većinom pokapaju ovdje jer tu imaju i cijele svoje porodice a mnogi su već i penziju dočekali ovdje, dakle cijeli svoj produktivni vijek proveli u Češkoj ili Slovačkoj.

Подели на овим сајтовима

Заиста, где?

Ah, pa tebi je danas rođendan!

Srećan ti rođendan i čuvaj se!

Vidiš šta se svašta dešava po svijetu!

To važi i za sve ostale koji spadaju

u tu kritičnu skupinu mladih i zdravih!

Ja u takvu kritičnu skupinu ne spadam više odavno,

maksimalno za Alzheimera, tamo bi to već moglo,

do takve kritične skupine bih ja već zapao, hahahaha!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...