Jump to content

Коме је посвећена Ваша парохијска црква и ко је Ваш парохијски свештеник?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Ја сам из Аранђеловца, епархија шумадијска, парохијска црква нам је посвећена св. Арх. Гаврилу ("Врбичка црква"), има неколико свештеника, а мој парох је о. Милован Ранковић.

Подели на овим сајтовима

Моја парохијална црква посвећена је Светом Великомученику Георгију, имају тројица парохијских свештеника, а ја припадам парохији првој прњаворској, гдје је свештеник о Раде Савичић, који је уједно и архијерејски намјесник прњаворски.

Иначе им мог града Прњавор потиче од грчке ријечи пронија, што значи манастирски посјед.

Ево једна слика из зрака.

Постављена слика

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

Crkva svete trojice u Leskovcu...ovo je nova crkva ,sagradjena malo pre 2. sv.rata...kralj bio na osvećenju

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

a ovo je stara koja je posvećena Bogorodici

Постављена слика

http://www.gradleskovac.net/index.php?option=com_content&view=article&id=100&Itemid=116&limitstart=2

inače je jedina crkva u svetu koja ima odžak tj. dimnjak...tako su naši za vreme turaka ubedili iste da je u pitanju kuća a ne crkva

crkve su u istom dvorištu

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Гости

Mi imamo dve crkve.Saborni hram je posvecen Svetom Djordju,staresina mu je otac Zoran Jankovic. klapklap Stara crkva je posvecena Svetom Marku,staresina joj je otac Milic Dragovic. 8084.gif

Moj paroh je otac Dragoljub Kostic,svi ga zovu otac Drago. 8084.gif On je,inace,moj kum.I iz porodice je,koja generacijama unazad radja svestenike,popadije i monahinje.On je divan jedan covek!

Moj prethodni paroh,bio je to vise od dve decenije je otac Blagoje Dodic. 8084.gif S njim sam i dalje u kontaktu.Za njega me vezu divne uspomene.

A krstio me je otac Pavle Markovic,posto je otac Blagoje bio sluzbeno van grada.

Inace,u Uzicu imamo deset parohijskih svestenika,dva penzionasana i jednog djakona.I svi oni sluze u obe crkve.Menjaju se po dvojica na svake dve nedelje.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Evo nakon dugo vremena da ispunim obecanje i posaljem fotografije moje parohijske crkve posvecene Svetom proroku Iliji.

Постављена слика

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Подели на овим сајтовима

Dolazak i osvecenje Badnjaka u mojoj parohiji.Постављена сликаПостављена слика

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Dijeca sakupljaju bombone u crkvi, "pijukanje".

Подели на овим сајтовима

Постављена сликаПостављена слика Evo jos malo fotografija iz moje parohije. Donosenje Badnjaka.

Подели на овим сајтовима

evo sajta moje crkvene opstine

http://www.coderventa.com/

tu ima sve, od slika, istorije.....

a sad treba da se pokrene sajt SOZ-a u Derventi

Cestitam. Odlicno uradjeno za pohvalu i ugled drugim Crkvenim opstinama.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...