Jump to content

Тенис

Оцени ову тему

Vizantiona

Ко побеђује?  

19 члановâ је гласало

1. 1. Ко побеђује?

Препоручена порука

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Цитат
  Цитат

crvenilo kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2

4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Постављена слика

Председник ТС Србије Слободан Живојиновић:

НАЈБОЉИ СМО јер нисмо сујетни!

Среда - 08.12.2010

Један за све, сви за једног! Поклич из једног од најпознатијег дела француског књижевника Александра Диме, примењеног у српској верзији, обезбедио је нашој земљи пехар Дејвис купа.

Уместо Арамиса, Портоса, Атоса и Д‘Артањана, на терену „Београдске арене“ могли смо да уживамо у потезима и радовању Зимоњића, Ђоковића, Троицког и Типсаревића, а снага наше екипе према председнику ТСС-а Слободана Живојиновића управо лежи у заједништву.

- У нашем тиму нема сујете. Нисмо као друге репрезентације, јер се позиву у национални тим увек одазивају најбољи, док, као што видите, Швајцарци ретко када могу да рачунају на Роџера Федерера. Држимо се заједно, вредно радимо и то је на крају резултирало великим успехом и освајањем Дејвис купа - каже Живојиновић.

Да ли сте и после 1:2 у победама за Французе веровали у победу?

- Наравно. Знао сам да имамо снаге за преокрет, веровао сам у ове момке, а нисмо ни имали среће у дублу, где је буквално одлучило неколико поена. Ко зна, можда је било суђено да се игра пети меч и да тако тријумфујемо, не бунимо се.

Постали сте први председник Тениског савеза који се насред терена ошишао на „нуларицу“. Какав је био осећај?

- Феноменалан. Не може се речима описати. Још раније смо се договорили да ћу прво ја отићи под машиницу. Уживао сам.

Почиње и изградња националног тениског центра. Да ли је 2010. дефинитивно година тениса?

- У то искрено верујем. Као што видите, радимо на томе да и у будућности правимо тениске асове на које ће Србија бити поносна.

Остаје ли Никола Пилић на месту специјалног саветника српске репрезентације?

- Дугујемо му велику захвалност за све што је до сада урадио за нас и искрено се надамо да ће остати - каже Живојиновић.

http://www.alo.rs/sport/33648/NAJBOLJI_SMO_jer_nismo_sujetni

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Пилић: Одох!

Четвртак - 09.12.2010

Никола Пилић (72), саветник Дејвис куп репрезентације Србије, најавио је да би могао да напусти стручни штаб. Он признаје да још није сигуран да ли ће седети на клупи српског тима у мечу с Индијом, од 4. до 6. марта у Новом Саду, у оквиру новог циклуса Дејвис купа.

- Можда би било најпаметније да се сада повучем. Ипак, потребно ми је мало времена да размислим о свему јер не волим да одлучујем док је глава још топла. Нисмо разговарали, иако видим да у ТСС желе да останем. Видећемо. Не желим да председника Живојиновића и тенисере дуго држим у неизвесности, али морају да ме разумеју. Можда преломим до Божића или Нове године. Ако не, онда после празника - каже Пилић.

http://www.alo.rs/sport/33679/Pilic_Odoh

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Селектор Дејвис куп тима Богдан Обрадовић поручује:

БОБО, ТРЕБА ДА ОДЕШ!

Субота - 11.12.2010

Богдан Обрадовић, селектор Дејвис куп тима Србије, каже да разуме иницијативу Срђана Ђоковића за промене унутар Тениског савеза и истиче да и он, али и играчи, који су се прошлог викенда окитили светском круном, стоје иза ове идеје.

- Сматрамо да је право време за промене у ТС Србије. Јесте да смо постигли огроман успех, али он је заслуга искључиво свих нас у и око Дејвис куп тима. Савез и председник Живојиновић су мало тога учинили у протеклом периоду и требало би да се повуку са челних функција - каже за „Ало!“ Богдан Обрадовић.

- На прослави титуле је певала Лепа Брена, а нама је на сликама све то деловало јако идилично. Где је запело?

- Око новца! Мислим да Савез није адекватно испратио наше успехе у протеклом периоду и зато тражимо промене. Знамо да је било тешко и криза и све, али ако је у периоду од две године градоначелник Драган Ђилас саградио мост од неколико милиона евра, не видим како председник Живојиновић и његов тим нису успели да пронађу спонзоре за добробит српског тениса.

- Ипак, председник ТСС-а најављује изградњу тениског центра, „фабрике“ будућих асова. Како на то гледате?

- То је лепо и нама то треба, али та прича предуго траје, а ми губимо драгоцено време. Мислим да би нови људи много брже окончали изградњу тог центра и верујем да ће после промена тако нешто и бити учињено. Немамо времена, остварили смо велики успех и треба да наставимо даље да га надграђујемо.

- Имате ли идеју какви су нови људи потребни на челним функцијама у српском тенису?

- Имамо ми добрих менаџера, успешних привредника који знају како да помогну овом спорту. Верујем да они могу врло брзо да поправе материјалну ситуацију у Савезу и уложиће новац у развој тениса. За сада се, нажалост, у овом спорту све своди на приватне инвестиције људи попут Ђорђа Антеља или фамилије Ђоковић и то је оно што морамо да променимо. Хоћемо више таквих људи у врху нашег тениса - закључује Богдан Обрадовић, селектор Дејвис куп тима Србије.

Ђоковић сениор није кандидат!

Многи тврде да ће Срђан Ђоковић пробати да се домогне места председника ТС Србије. Селектор Обрадовић не мисли тако.

- Мислим да то неће бити случај и да Новаков отац није кандидат за првог човека српског тениса. Наћи ће се неко ново

снажан управни одбор, јер је то орган који доноси новац. То ће бити велики замајац за будуће успехе нашег тениса - поручује Богдан Обрадовић.

КОНАЧНИ ОБРАЧУН

Ђоковић: Боба није заслужан за успех у Дејвис купу!

Фронт сукоба у Тениском савезу Србије отворио је Срђан Ђоковић, отац најбољег српског играча Новака Ђоковића, који је протеклих дана, обилазећи тениске клубове по Србији, представио план о „реструктурирању и довођењу бољих људи на чело ТСС-а“. Истичући како ниједан члан његове фамилије нема жељу да се кандидује за челну функцију у Тениском савезу, Срђан Ђоковић је путем саопштења поручио следеће:

- Нагласио бих да садашње руководство Тениског савеза Србије, са Слободаном Живојиновићем на челу, нема никакве везе са успесима Дејвис куп тима Србије и освајањем тог такмичења. Србија је првак света искључиво захваљујући играчима и њиховим породицама. Такође, упознао бих јавност и са чињеницом да у реализацији наших идеја о променама имамо подршку селектора и свих репрезентативаца - обелоданио је Срђан Ђоковић.

Живојиновић: Е, баш нећу да одем!!!

Први човек српског тениса Боба Живојиновић такође је јуче током поподнева издао своје саопштење, у коме је подсетио да је као председник учествовао прошле недеље у највећем успеху српског тениса. Тврдећи да није лако водити српски тенис у време финансијских потешкоћа, Боба је поручио да се не плаши никаквих ривала и да ће се поново кандидовати за председника ТСС-а.

- После свега постигнутог, природно је да ћу се кандидовати за још један мандат од четири године, како бих завршио започето, пре свега изградњу центра, али и друге важне пројекте, као што су сарадња играча, Савеза и клубова, али и едукација тренерског кадра, који је свакако дефицитаран и који се и те како осетио сада када смо достигли светске висине. За предстојећу скупштину имам припремљен план и програм свих активности у наредне четири године, реалан, без обећања која се не могу испунити - поручио је Боба Живојиновић.

http://www.alo.rs/sport/33735/Bobo_treba_da_odes

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Између Бобе и Срђана пукло и због пара

Фрка због седам милиона евра!

Недеља - 12.12.2010

Изгледа да ће се Слободан Живојиновић и Срђан Ђоковић борити до последњег цента!

У позадини сукоба актуелног председника ТС Србије и оца нашег најбољег играча у историји белог спорта, између осталог стоји и најава почетка изградње Националног тениског центра у близини новобеоградске „Хале спортова“, у који ће држава инвестирати између пет и седам милиона евра. И док су на страни Срђана сви играчи из Дејвис куп репрезентације, уз Бобу је у овом тренутку већина клубова, односно људи који би на предстојећој скупштини требало да изаберу новог председника. Не треба заборавити и да ово није први окршај Срђана и Бобе, који су се сукобљавали у неколико наврата, а подсећања ради, Живојиновић је 2006. године једногласно изабран на место председника ТСС-а. Истина, Срђан Ђоковић је потврдио да се неће кандидовати за место председника, али га то не спречава да „изгура“ своје људе на кључне позиције у савезу.

СПС уз Срђана!

Срђан Ђоковић јуче је промовисан у новог члана Главног одбора Социјалистичке партије Србије. Лидер социјалиста и заменик премијера Ивица Дачић поздравио је Ђоковићево присуство на Осмом конгресу СПС-а, најавивши да ће, уз Александра Каракашевића, Фрању Михалића и Светлану Китић, бити део Главног одбора странке.

http://www.alo.rs/sport/33772/Frka_zbog_sedam__miliona_evra

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

ИНТЕРВЈУ: Никола Пилић за АЛО! открива позадину сукоба у врху српског тениса:

Бобу нико не воли!

Недеља - 12.12.2010

Никола Пилић, саветник нашег Дејвис куп тима, који се пет пута у животу окитио титулама у том такмичењу, каже да је током финала са Француском чуо да међу нашим играчима постоји незадовољство радом председника Тениског савеза Србије Слободана Живојиновића.

Легендарни стручњак напомиње да се као члан стручног штаба није мешао у то и да се искључиво концентрисао на игру.

- Чуо сам да постоји незадовољство, али сам намерно затварао уши, желећи да се концентришем на терен, да освојимо Дејвис куп. Слушао сам приче играча између себе и схватио да им се не допада понашање актуелног руководства ТСС-а - истиче Пилић у разговору за „Ало!“.

Чиме су Новак и остали репрезентативци били незадовољни?

- Како сам чуо од њих, имали су притужбе на начин организације финала са Французима и на прерасподелу улазница. О картама су причали врло често и били су јако незадовољни, јер нису могли да их поклоне свима онима којима су обећали пре финала.

Како сте ви на то гледали?

- Држао сам се по страни. Ја нисам човек политике, већ струке и нисам желео да се стављам ни на чију страну. Био сам посвећен освајању Дејвис купа, што је био мој посао и то смо и учинили. Морам да признам да се, из ове перспективе, баш дивим играчима, који су изгурали своју причу.

Знате ли за иницијативу за смену Слободана Живојиновића?

- Врло мало. Нисам, искрено, много упућен у то, тренутно сам у Немачкој на одмору, али сам за време финала само начуо да играчи и селектор са породицама желе да се промени руководећа структура унутар Тениског савеза. Заиста не знам да ли ће Боба остати председник или ће на његово место доћи неко други.

Срђан Ђоковић се помиње као кандидат за новог председника ТСС-а. Шта мислите о томе?

- Он се неће кандидовати за председника, сигурно. Новак ми је то рекао за време финала и немам разлога да му не верујем - закључио је Никола Пилић.

Дефинитивно напуштам репрезентацију Србије!

Остаје ли Ники Пилић на функцији саветника Дејвис куп тима Србије?

- Не! Дефинитивно напуштам ту позицију јер сам се освајањем „салатаре“ докопао Монт Евереста и доста ми је. Као и када сам постигао успех са Хрватском, сматрам да је право време да се повучем. Има идеје да наставим да радим у Тениском савезу Србије, углавном са јуниорима, али видећемо. О том - потом - истиче Пилић.

РАДУЈКО: Нисам кандидат за председника ТС!

У лицитацији имена који би могли да се појаве као кандидати на предстојећем избору за председника Тениског савеза Србије, помиње се и Бранко Радујко, генерални директор „Телекома Србија“. Међутим, први човек српских телекомуникација демантовао је таква нагађања.

„Нисам кандидат за председника Тениског савеза Србије, нити имам у плану било какав активан ангажман у спортским клубовима или савезима. Компанија ‚Телеком Србија‘ подржаваће наш тренутно најуспешнији спорт и у будућности, без обзира на дешавања око Савеза, јер су успеси Новака, Виктора, Јанка, Зикија, Ане, Јелене и свих оних који долазе изнад оваквих догађаја“, пише у саопштењу Радујка.

http://www.alo.rs/sport/33771/Bobu_niko_ne_voli

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Саопштење Тениског савеза Србије:

Боба нема времена за Ђоковића!

Понедељак - 13.12.2010

Слободан Живојиновић и даље не реагује на прозивке Новаковог оца Срђана Ђоковића и селектора Дејвис куп репрезентације Богдана Обрадовића, али се зато огласио Тениски савез Србије саопштењем преко свог сајта:

- У Тениском савезу Србије се последњих дана ужурбано ради на припремама за годишњу скупштину, на којој ће бити сумирани досадашњи резултати и где ће бити представљен нови план и програм развоја тениса у Србији у наредне четири године. Из тог разлога председник Слободан Живојиновић је константно на путу, с обзиром на то да се обављају консултације са клубовима широм земље, а везане су за измене и допуне статута. Уз податак да у Србији ТСС под својим окриљем има више од 190 клубова, а да многи од њих желе да у својој средини виде актуелног председника и лично од њега чују за све планове и програме, тешко је издвојити време и посветити се изјавама и писањима штампе, јер би то однело драгоцено време и потпуно заменило тезу од онога што је суштина деловања Тениског савеза Србије. Изјавама у медијима, набрајањем учињеног или неучињеног, не постиже се ништа осим голе чињенице да се читалачка публика забавља, а то свакако неће допринети бољитку тениса у Србији - каже се у саопштењу ТСС-а.

http://www.alo.rs/sport/33802/Boba_nema_vremena_za_Dokovica

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Отац нашег најбољег тенисера Новака јуче се обратио саопштењем у којем између осталог наводи: „Да бисмо могли да наставимо да градимо Србију као тениску силу, морамо из корена променити све оно што је до сада кочило. У протеклим годинама, наши играчи су својим радом и великим одрицањима постигли фантастичне резултате. Ипак, у томе их није пратио развој тениса у Србији. Да би развили свој таленат, приморани су да одлазе у свет на едукацију или одустају од бављења тенисом због тешке финансијске ситуације“, наводи Ђоковић, који је „ударио“ и лично на Слободана Живојиновића.

- Током седам година владавине садашњег руководства Тениског савеза Србије, клубови су осиромашени и разједињени. Тренерска организација је у катастрофалном стању, односи с играчима и њиховим породицама су веома лоши, а инфраструктура је иста као пре седам година. ТСС у будућности мора да функционише као самостално предузеће и да не зависи од државе као досад - изнео је Срђан Ђоковић.

Тенисери: Бобо, одлази!

Саопштење Срђана Ђоковића, који тражи смену Слободана Живојиновића, потписали су селектор Дејвис куп репрезентације Богдан Обрадовић и тенисери Новак Ђоковић, Виктор Троицки, Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић. Сви они јавно се залажу за смену руководилаца Тениског савеза Србије.

http://www.alo.rs/sport/33843/Dokovic_Vreme_je_za_promene

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Арменулић: Уместо да славимо, ми идемо на изборе!

Среда - 15.12.2010

За Бобу и Срђана неће бити одмора за предстојеће празнике, јер ће до последњег тренутка лобирати за изборе у Тениском савезу Србије које би требало да се одрже у јануару.

Према речима прослављеног стручњака Радмила Арменулића, избори долазе у погрешно време.

- Уместо да славимо освајање Дејвис купа и да уживамо у томе што смо постали светски прваци, ми се сада припремамо за изборе - почео је Арменулић разговор за „Ало!“.

Тенисери су такође устали против Живојиновића преко саопштења. Шта мислите о томе?

- Нисам видео писмену форму и њихове потписе на томе, тако да не бих тако нешто заиста коментарисао у овом тренутку.

Шта мислите о програму Бобе Живојиновића?

- Видео сам га и сасвим је добар. Задовољан сам с оним што сам прочитао и мислим да је остварљив.

А када је у питању програм Срђана Ђоковића?

- И он је добар. Као што сам рекао, жао ми је што смо ушли у целу причу одмах после освајања Дејвис купа.

http://www.alo.rs/sport/33874/Armenulic_Umesto_da__slavimo_mi_idemo_na_izbore

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Душан Грујић, председник ТК Партизан, стао уз Новаковог оца

Бобо, послушај тенисере и одлази!

Среда - 15.12.2010

Обруч око Слободана Живојиновића је све мањи, а струја Срђана Ђоковића - све јача. После подршке наших најбољих тенисера - светских шампиона, намеру Новаковог оца да истера Бобу из председничке фотеље Тениског савеза Србије подржао је и први човек ТК Партизан Душан Грујић.

- Ма дижем обе руке за Срђана. Иако више од пет година не причамо, признајем да је његов програм одличан. Ценим га као родитеља који је своје дете довео до места трећег играча на планети, а мишљење о другим стварима ћу задржати за себе. Није тајна да се многима не свиђа његово дрчно понашање и недостатак манира, али треба га истрпети - изјавио је Грујић за „Ало!“, уз констатацију да не верује да ће се Срђан предомислити у вези с кандидатуром за место председника.

Зашто би Живојиновић требало да напусти савез?

- Копаћу и ногама и рукама да га истерам из савеза. Ништа није урадио за протеклих седам година, није направио ни кућицу за канаринце, а камоли неки тениски центар. Уосталом, ко је он у односу на наше тенисере. Ако Ђоковић, Типсаревић, Зимоњић, Троицки и селектор Обрадовић желе да он оде, ко је он да их не послуша? Они су 15 степеница изнад свих нас и њихово мишљење је најбитније.

Да ли је почетак изградње националног тениског центра у Новом Београду велики адут у Бобиним рукама?

- Изградња ће бити готова кроз две године, а ко зна ко ће тада бити на власти. Партизан је изградио трибине и зграде без ичије помоћи, нисмо добили ништа од државе.

А шта рећи о организацији Дејвис купа?

- То је велики догађај, а играчи су ти који су одрадили најзначајнији део посла. Знате шта, реците ми коме је то Боба помогао, где су паре из претходних година отишле. То је оно што мене занима - пита се Грујић.

Звезда без става

Слободан Војиновић, директор ТК Црвена звезда, не жели да се меша у рат Ђоковића и Живојиновића.

- Звезда нема став, јер не желимо да формирамо мишљење на основу новинских чланака - изјавио је Војиновић.

Боба је нелегално изабран

Душан Грујић подсећа на изборе од пре седам година.

- Живојиновић је пре седам година био нелегално изабран, али све се враћа. Сада су пролонгирали изборе, врше лобирања и притиске како би остали на власти - каже Грујић.

Живојиновић и даље ћути

Слободан Живојиновић и даље нема намеру да одговара на прозивке Срђана Ђоковића и осталих окупљених око њега. Боба је синоћ имао састанак са тениским радницима у Крагујевцу у вези са предстојећим изборима. Новинарима ни са овог састанка није омогућено да извештавају.

http://www.alo.rs/sport/33873/Bobo_poslusaj__tenisere_i_odlazi

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Ги Форже, француски селектор, сад напада и наше играче

Српски тенисери су подмукли!

Петак - 17.12.2010

Опет тај Форже! Тај подмукли Француз, комплексаш. Селектор Дејвис куп селекције „галских петлова“ ни 12 дана пошто су му српски тенисери испред носа узели „салатару“ не престаје да вређа, да шаље нове отровне стрелице у нашем правцу.

Још једном је Форже у негативном контексту поменуо београдску публику, али овог пута и играче…

- Знате, Срби су били спремни да ураде шта год, само да би нас победили у великом финалу. Очигледно смо и ми потценили подмукле навијаче који су тачно знали шта треба да раде. Малтретирали су наше играче од првог до последњег меча, пре свега звиждуцима приликом извођења сервиса. Ту се најслабије снашао наш дубл. Због константних звиждука с трибина, два и по сета нису могли да пронађу своју игру. Оно што ме још данас мучи је то што су наши играчи потпали под тај утицај, а то им је сметало много више него што сам мислио - рекао је Форже, који ће вероватно за недељу дана поново да се извињава, да тврди како новинари нису веродостојно пренели његове реченице.

Селектор Француза сматра да је његов савез требало другачије да одреагује и да предузме неке кораке како би неко одговарао за то што је његова репрезентација оштећена у Београду.

- Није нормално да је приликом читавог сусрета са Србијом само један поен поновљен. Наши руководиоци морају да кажу да је доста, јер до сада нису преузимали одговорност. Главни судија био је задовољан јер је видео да се француски играчи не буне због свега што се дешава. Није био на нивоу свог задатка, био је превише попустљив. Правила морају да буду прилагођена. Тражио сам од Тениског савеза Француске да пошаљу писмо Међународној тениској федерацији, јер људи нису видели шта се дешавало - најавио је француски селектор.

Ги Форже је осуо паљбу и по српским тенисерима.

- Ништа није написано о свему овоме, али се надам да ће после свега што се десило сваки следећи инцидент којим се омета играч бити сматран као неспортско понашање и да ће бити кажњен. И српски играчи су били подмукли и њихово понашање било је на граници дозвољеног. Било их је баш брига и били су спремни на све само да победе - завршио је Форже.

ОВАКО ЈЕ ЛУПЕТАО ФОРЖЕ

- Знам да ћемо играти пред непријатељски настројеном публиком, можда ћемо бити суочени и с мржњом (пред финале Дејвис купа)

- Моји играчи никада нису играли у таквој атмосфери, па морамо да се припремимо за пут у пакао (пред долазак у Београд)

- Надам се да ће наши навијачи бити дискретни јер нам није циљ да изнервирамо 18.000 Срба. Сви знамо колико су они патриотски настројени (дан пред почетак финала Дејвис купа)

- Никола Пилић служи за украс репрезентацији Србије (два дана пре финала)

- Када год је неки француски тенисер бацио лоптицу да би сервирао, један или два идиота из публике су звиждала (после изгубљеног финала)

http://www.alo.rs/sport/33933/Srpski_teniseri_su_podmukli

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...