pokajnik83 Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Ненад Зимоњић и Данијел Нестор су сјајно отворили такмичење у Мајамију и пласирали су се у 2. коло експресном победом над паром Денис Истомин/Френк Мозер резултатом 6:0, 6:2. Узбекистанац и Немац су играли против српско-канадске комбинације јер су Пабло Куевас и Фернандо Гонзалес одустали од дубла. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Јелена Јанковић се победом над Јеленом Веснином резултатом 7:6 (3), 6:3 пласирала у 4. коло турнира у Мајамију. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Март 29, 2010 Пријави Подели Написано Март 29, 2010 Ana Ivanović odustala od FED kupa! Za opstanak u Svetskoj grupi 1 FED kupa, Srbija će se boriti bez Ane Ivanović. U ponedeljak, 29. marta, medijima je prosleđena informacija sa adrese "SVA Advertising Agency" u kojem se navodi da druga najbolje plasirana teniserka naše zemlje neće igrati u Areni, 24. i 25. aprila, protiv Slovakinja. Pobednik tog meča obezbediće opstanak u elitnoj grupi FED kupa, dok će poraženi skliznuti u Svetsku grupu 2. "Razgovarala sam sa selektorom Dejanom Vranešom i predsednikom Saveza Slobodanom Živojinovićem i došli smo do zaključka da, imajući u vidu okolnosti u kojima se nalazim i sve što se dogodilo u poslednje vreme, nije pravi momenat da budem deo tima", rekla je Ana. "Uprkos mom odsustvu verujem da imamo dobar tim, predvođen Jelenom (Janković), kao i da je ovo dobra prilika za mlade igračice da se oprobaju na velikoj sceni", dodala je trenutno 58. teniserka na WTA listi, a nekada prva. "Znam da će srpski tim kao i uvek dati sve od sebe i pokazati veliku borbenost. Ja ću nastaviti da preduzimam sve neophodne korake u cilju povratka u formu i ključno je da treniram sa svojim timom i da igram turnire", dodala je Ana. Predsednik TSS Živojinović je rekao: "Svi znamo da je Ana prošla kroz veoma teška iskustva u poslednje vreme i mi je podržavamo u njenim naporima da učini sve sto je moguće, kako bi se vratila u vrh. Ana ima svo vreme ovoga sveta, ona ima samo 22 godine i uskoro će se vratiti", rekao je Živojinović. (MONDO) . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 8, 2010 Пријави Подели Написано Април 8, 2010 ЊУЈОРК - Најтрофејнија тенисерка света, Американка чешког порекла Мартина Навратилова изјавила је данас за амерички часопис "Пипл" да болује од рака дојке. Навратилова је описала тешке тренутке кроз које је прошсла када је у фебруару сазнала резултате биопсије. "Та вест ме је потпуно шокирала. Кренуле су ми сузе, јер једноставно нисам очекивала такав ударац, с обзиром да сам научила да свој живот држим под контролом. Ово је нешто на шта не могу да утичем", рекла је Навратилова. Педесетчетворогодишња Навратилова, која је у каријери освојила рекордних 59 грен слем титула у синглу, дублу и мешовитим паровима, започеће са шестомесечном терапијом зрачењем у мају, а према првим проценама, прогнозе за излечење су веома добре. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 14, 2010 Пријави Подели Написано Април 14, 2010 Први носилац турнира је први сет освојио захваљујући одличном старту и брзо стеченом вођству од 4:0, а други део је преломио брејком за 5:3. Најбољем тенисеру Србије је уводни гем сусрета послужио да пронађе ритам у ком је у наредних десетак минута на најбољи начин казнио грешке и брзоплету игру ривала. Тек после четири изгубљена гема Француз је подигао ниво игре и успео је да врати један брејк и прекине Новакову серију у маратонском гему који је трајао 12 минута и 27 секунди. Иако се Ђоковићев пад у игри осетио, српски тенисер није допустио Сери да се врати у игру. Ишчупао је наредни сервис гем, а затим је оставио нервозу иза себе и уз сигуран бекхенд и добру игру на мрежи завршио посао у првом сету новим брејком - 6:2. И почетак другог сета је припао Нолету, који је искористио нове грешке са друге стране мреже за вођство 2:0. Сера је одмах узвратио брејком и изједначио, а егал је потрајао до осмог гема. Ђоковић је тада без изгубљеног поена направио нови брејк и стигао до прилике да сервира за победу, коју није пропустио. Новак ће у наредном колу играти против бољег из дуела Вавринка - Гулбис. Нешто раније Виктор Троицки је заустављен у 2. колу Монте Карла, након пораза од 12. носиоца Томија Робреда - 6:4, 6:3, за 75 минута игре. Шпанац је све време диктирао темпо, а победу је најавио добрим почетком сусрета када је уз два брејка врло брзо повео са 4:1. Српском тенисеру није пуно помогло што је једном успео да одузме сервис ривалу, јер је сет убрзо завршен резултатом 6:4 после 38 минута игре. У другом сету тенисери су чували сервисе до седмог гема, у ком је Робредо направио свој трећи брејк на мечу и тако дефинитивно преломио сусрет. Троицки није успео да искористи две прилике за рибрејк, после чега је још једном испустио свој сервис - 6:3. Ђоковић и Троицки данас настављају такмичење у дублу и играју последњи меч дана на "Терену принчева" против комбинације Муди/Норман. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 Ђоковић поражен у полуфиналу Монте Карла од Вердаска резултатом 2:0 tanning И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 МОНТЕ КАРЛО - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор пласирали су се у финале Мастерс турнира у Монте Карлу, пошто су у полуфиналу тог такмичења победила Јужноафриканца Веслија Мудија и Белгијанца Дика Нормана са 6:0, 6:0. Зимоњић и Нестор пласман у финале обезбедили су после само 55 минута игре, а титулу коју су освојили прошле године браниће у дуелу са Индијцем Махешом Бупатијем и Белорусом Максом Мирнијем- Победници турнира у Монте Карлу освојиће новчану награду од 133.500, док ће поражени финалисти добити 62.440 евра. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 17, 2010 Пријави Подели Написано Април 17, 2010 ЛОША најава Фед купа у Београду. Јелена Јанковић је изгубила меч од Словакиње Данијеле Хантухове у четвртфиналу Чарлстона 1:6, 6:3, 6:3, и тако појачала страхове све бројнијих љубитеља тениса на овим просторима да и дефинитивно немамо шта да тражимо у дуелу плеј-офа за опстанак у елитној дивизији женског екипног тениса 24. и 25. априла у Београду. Нашој играчици није била довољна предност од 6:1 да савлада већ грогирану ривалку. Словакиња је, наиме, само један поен освојила након погођеног другог сервиса у целом првом сету, и то онај на сет лопту Јанковићеве при 5:1, 15:40. Ипак, није јој то пуно помогло јер је Џеј Џеј завршила започети посао три поена касније. Међутим, уследио је сасвим неочекиван обрт. Данијела је узвратила пуном мером у другом делу меча и повела 3:0. Јелени у тим тренуцима ништа није полазило за руком (поражавајућих 27 одсто износио јој је проценат првог сервиса), а агонија се наставила и у трећем сету. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Фернандо Вердаско пласирао се у финале Мастерса у Монте Карлу након што је у два сета потпуно надиграо деконцентрисаног Новака Ђоковића - 6:2, 6:2. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић задржао је и ове седмице другу позицију на листи најуспешнијих играча света (АТП) и има 7.390 поена, у женској конкуренцији (WТА) је Јелена Јанковић остала на седмом месту са 4.740 поена, док је Ана Ивановић поправила пласман за једну позицију - 57. са 1.172 бода. Виктор Троицки и Јанко Типсаревић опстали су на 37, односно 38. месту са идентичним бројем бодова - 1.075, док је Илија Бозољац напредовао за три позиције - 125. са 411 поена. У вођству је и даље Швајцарац Роџер Федерер са 10.690 бодова, испред Ђоковића и победника турнира у Монте Карлу, Шпанца Рафаела Надала, који има 6.980 поена. Што се дама тиче, првопласирана је и даље Американка Серена Вилијамс са 7.946 поена, испред Данкиње Каролине Вознијацки (6.255) и трећепласиране Рускиње Динаре Сафине која има 6.150 бодова. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 19, 2010 Пријави Подели Написано Април 19, 2010 Ненад Зимоњић и Данијел Нестор су одбранили титулу у Монте Карлу након предаје пара Махеш Бупати / Макс Мирни при вођству најбољег дубла планете резултатом 6:3, 2:0. klapklap И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 СРБИЈА-СЛОВАЧКА 1:1 Селектор женске тениске репрезентације Србије Дејан Вранеш признао је да се резултат 1:1 после првог дана одмеравања снага са Словачком очекивао, али је имао само речи хвале и за Јелену Јанковић и за Бојану Јовановски. “Резултат је реалан, ми смо нешто овако и очекивали пре него што је наш дуел са Словачком почео. Морам да је честитам Бојани, у коју сам веровао и у коју верујем и даље. Почела је одлично меч, али није могла да издржи у истом темпу. Не треба заборавити искуство које Хантухова поседује, због чега је на крају и доминирала. Честитам Бојани на одличном дебију, а иако бисмо сви волели да је победила - што се није десилом, са оптимизмом чекамо нови дан”, рекао је Вранеш. Он се посебно осврнуо на наступ Јанковићеве против Рибарикове, и тријумфа извојеваног и поред седам дана паузе са тренинзима због упале тетиве зглоба. “Честитам и Јелени Јанковић, а изузетно сам срећан што је свој меч завршила без нових болова у зглобу. Видело се да је била стегнута у бекхенду из страха да ће повредити руку. Не треба заборавити да је после Чарлстона имала само један тренинг од пола сата и то у Београду. Вечераћ је чека терапија, а надамо се да ће и надаље са њом све бити у реду”, закључио је селектор женске тениске репрезентације наше земље. Његов колега са клупе Словачке, Матеј Липтек уверен је да следи неизвесна завршница овог тениског дуела: "Фаворити су данас победили, а што се нас тиче - резултат је добар. Сутра сви крећемо из почетка, а ја очекујем драматичне и неизвесне мечеве", рекао је он. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 БАРСЕЛОНА - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор одбранили су титулу на турниру у Барселони, пошто су данас у финалу победили Лејтона Хјуита из Аустралије и Марка Ноулса са Бахама, резултатом 4:6, 6:3, 10:6. Најбољи дубл света је до 20. заједничке титуле стигао после веома сигурне игре у другом сету и одлучујућем продуженом тај брејку, када су, захваљујући огромном искуству, направили два мини брејка и стигли до тријумфа. У првом сету оба пара су у првих девет гемова држали своје сервисе, а у десетом су Хјуит и Ноулс успели да направе први брејк и поведу. Уследила је очекивана реакција Зимоњића и Нестора, који су у другом гему два пута одузели сервис противницима, а потом су Хјуит и Ноулс успели да врате један брејк, али не и да изједначе. Тако су Зимоњић и Нестор после успешне одбране титуле на мастерсу у Монте Карлу одбранили и бодове из Барселоне, чиме су показали да се и ове сезоне налазе у изванредној форми. За победу у Барселони, Зимоњић и Нестор су поделили награду од од 89.660 евра. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 БЕОГРАД - Тениска репрезентација Словачке повела је са 2:1 против Србије, у баражу за опстанак у Светској групи Фед купа, пошто је данас у Београду Данијела Хантухова победила Јелену Јанковић са 2:0, у сетовима 7:6, 7:5. У првом сету водила се незивесна борба, тенисерке су много грешиле. Хантухова се боље снашла, повела са 4:2, али је седма тенисерка света убрзо изједначила на 4:4, а затим и преокренула на 6:5. Ханутхова је ипак успела да освоји наредни гем и сет је решен у тајбрејку, у коме је Словакиња била сигурнија, повела са 5:0 и до краја сачувала предност. У другом сету тенисерке су сигурно играле на свој сервис, али је Хантухова први вођству од 6:5, у 12. гему, ипак успела да одузме сервис противници, победи и тако освоји други поен за Словачку. У другом мечу данас играју Бојана Јовановски и Магдалена Рибарикова, а после тога на програму је меч дублова. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 29, 2010 Пријави Подели Написано Април 29, 2010 Директор тениског турнира "Сербиа опен" Горан Ђоковић изјавио је данас да је све спремно за почетак турнира у Београду, на теренима "Милан Гале Мушкатировић". "Последње 'гланцање' је току. Сада треба да поставимо заставе. На самом терену ће писати 'Београд' и Сербиа опен', јер смо то пропустили да ставимо прошле године тако да ће се у току снимања меча видети о којем турниру се ради", рекао је Ђоковић. Он је додао да је данас стигао коначан списак играча за квалификације и за главни турнир. "Учесници главног турнира са 'вајлд картама' биће Филип Крајиновић, Марко Ђоковић и Томи Робредо. У квалифкацијама смо доделили три 'вајлд карте' нашим тенисерима", рекао је Ђоковић. Према његовим речима, Ненад Зимоњић ће се пријавити за дубл, али тек када почне турнир. "До сада је пријављено 10 парова за дубл, четири ће се пријавити за време турнира и доделићемо две 'вајлд карте'", рекао је Ђоковић. Директор турнира истакао је да су супервизори АТП турнира обишли терене и да сутра опет долазе. "Презадовољни су оним што су до сада видели. Надам се да ће тако остати до краја. Изгледа да ће време бити лепо. Имамо комплетну слику шта ће се догађати. Сада је мало ужурбано пре почетка, али потпуно смо спремни", рекао је Ђоковић. Жреб ће се одржати у петак у Скупштини града, а очекује се да ће турнир отворити градоначелник Београда Драган Ђилас. Турнир ће се играти од 1. до 9. маја на теренима "Милан Гале Мушкатировић" у Београду. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука