DankaM Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 U čemu je više fora sa tužbama svega i svakoga? Znači, ako kažemo bilo šta, odmah moramo fusnotu i disklejmer da stavimo, za svaku reč bar po jedno :rolleyes: "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 Treba pokazati Crkvi da ona nema monopol nad moralom, mirom, ljubavlju... Niko ne brani vernicima da Crkvu smatraju etalonom vrednosti, ali oni nemaju pravo to da nameću onima koji nisu i ne žele da budu deo te Crkve. Зар је о томе овдје ријеч? Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 Ozbiljno razmišljam da razradim svoju trolovsku retoriku, ali ovoga puta iz pozicije vernika, za nerviranje normalnih vernika. Bojim se da je tržište već prezasićeno "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 Ozbiljno razmišljam da razradim svoju trolovsku retoriku, ali ovoga puta iz pozicije vernika, za nerviranje normalnih vernika. I šta ćeš time da postigneš ? Zar te troluješ samo ekstremne ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 Ne bih se složio. Mislim da bih mogao da simuliram revnitelja iz egzil eparhije i istom retorikom da nerviram normalne vernike, ateiste (Peđanske i umerene), Miroljubovce, jednom rečju - sve. Ти ћеш постати заиста трол и у реалном животу, како си кренуо. Троловаћеш сам себе. И доста више са тим да и тебе не закитим са пар казнених поена. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karabanana Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 Не видим шта је нетачно у изјави да они који не могу да праштају и желе да се свете и не умеју да се покају за злочине и залдела која су учинили не могу бити мирољубиви. Јер у нашој хришћанској терминологијом у миру са Богом значи праштати другима за њихова злдодела и кајати се за своја. А шта је тебе Пеђа научио и шта би он волео да значи то је већ друга прича и још једна у низу strawmana код атеиста. Dve stvari: prvo - Peđa (pričam u svoje ime, a mislim da smo svi u UAS istomišljenici po tom pitanju) mene nije ništa naučio - a baš sam ubeđen da nisam ni ja njega (mislim, nešto smo diskutovali o CyanogenMod-u pošto imamo isti fontele, ali to je info, valjda) - ja sam već imao ovakav stav kakav imam i sada, i tek tada sam počeo da se družim sa ljudima koji su mi istomišljenici; mi nismo religijska hijerarhija, i niko nikome ne drži slovo ni o čemu. I drugo: aman bre - da li bi ste mogli da, umesto da se kajete nad i praštate učinjena zlodela - da poradite malo na njihovom SPREČAVANJU? Ono: nema "pokaj se", nego zatvor! Jer ja ako se sećam dobro, isti oni katolici koje baš i ne mirišete su dozvoljavali baš to: pokajanje za sve uz dovoljnu cifru. 1. Kakve to veze ima sa ovim sto pise u tekstu? 2. LJudi stalno namecu jedni drugima svoje moralne vrednosti. To je prirodno i savrsheno normalno. Upoznati nekoga sa svojim moralnim načelima je jedno; zahtevati ista je drugo; a nametati i forsirati je treće. Zamisli sad tebi neko nameće da se ofarbaš u plavo, zato-i-zato. A, jel'da bezveze? Ateistima bi bilo bolje da se zajedno trudimo za jednu bolju i socijalnu Srbiju umesto da trošimo snagu i energiju za ovake gluposti i da teramo inat jedni drugima. O, ali naravno: samo da prestanemo da arčimo pare od poštanskih markica, i da ih usmerimo u socijalni program. Za početak. Ако нису Хришћани што уопште прате шта Хришћани говоре? Нормални атеиста не прати шта Хришћани говоре и не узбуђује се око тога или дође овде па слуша и другу страну шта има да каже и нормално износи своје ставове и нормално разговора са осталима. Нека СПЦ поднесе тужбу против њих јер не верују у Бога! (шала) Ја не волим Партизан па не слушам и не читам шта говори њихов Председник,Директор,Тренер или навијачи а камоли да их тужим ако изнесу неко своје мишљење(типа да је Пфк најбољи у Србији) 1-Zato što živimo u istoj državi? I možda zato što je moguće biti Srbin bez da si pravoslavac? Recimo da zato i ne čitam Ruse - nismo ista država, nemam razloga. 2-Isto bih mogao da kažem i za normalnog hrišćanina: ali skoro svaki (90+%) pokuša da me konvertuje: kasno, been there, done that... 3-Šala, naravno 4-Da, ali vidiš: meni su partizanovci oko kuće, u maksiju, naplaćuju mi skuplje poštanske markice, sprečavaju me da javno iskažem svoju seksualnost (zalažem se za poligamiju i poliandriju , i moje pare od mog poreza daju ljudima u crnom koji voze besna kola, umesto da sazidaju bolnicu i porodilište!!! I još njihov vrhovni PFC poglavar kaže da ja nisam čovek ako nisam partizanovac? Pa gde ćeš veću uvredu??? Inače, paralela je odlična: ja sam niti partizanovac, niti zvezdaš, nit hajduk, nit cibona, nit željo, nit rad: jednostvano - ne pratim, ne navijam. Da li je sada malo bistrije ko su ateisti? Ne želimo da navijamo, ne želimo da idemo na te utakmice, ne želimo da nam grad razbijaju navijači huligani, ne želimo da vrh PFC-a poziva na linč! Са друге стране и црквене старјешине су постале мало напорне и досадне у посљедње вријеме, те дрво које се сјече и баца у огањ, те цунами због гријехова, те суша због гријехова, те сад немир због невјере у Бога.... KaraBanana likes this Не мораш да верујеш да је Исус победио смрт да би делио његове филозофске погледе. Ne moraš, ali teško da ćeš se onda nazivati hrišćaninom - zar ne??? Njega ce da tuze Ateisti BiH. Apsolutno - Cerić nije državljanin .rs, i nema uticaja to što on klepeće na stanje ovde. A ako ima - onda je to preko njegovih peer-ova koji imaju naše državljanstvo, i potpadaju pod naš zakon. Ali ok - ja prvi nisam za trolovanje i spamovanje: nego za dijalog. Ako vam smeta ton mojih postova, ukažite mi ne samo na to, već i na smer: ja nemam životnu potrebu da bilo kog hrišćanina prevedem u bilo koju drugu religiju, niti da ga oslobađam religije: svako bira svoj životni put sam, i ja nikome ne bih nametao nešto, ali ne volim ni kada se meni nameće, naravno u životu: forum jeste privatan (i ovaj i UAS, a i uglavnom), i naravno da postoji nešto što se zove "guidelines". Meni je samo želja da čujete i našu stranu - bez da slušate Peđin glas na klipovima ) Marko Ekmedžić је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 Веља94 је банован на 15 дана А ја му таман сада послао поруку. ФФФФФУУУУУУ sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 @@karabanana, Ја заиста не видим никакву смислену везу између наслова теме, односно садржаја ваше "притужбе" и овога што ти сада пишеш? Какве везе сад имају маркице, мерцедеси, српство, срБство, конвертовање и сл. са "дискриминисањем атеиста" од стране поглавара СПЦ у граду Сарајеву? Јел ви уопште примећујете да сте изгубили компас? Да више, кроз ова ваша саопштења/тужбе не знате ни шта говорите, ни где ударате, ни шта уопште хоћете? Мени је јасно да је Предраг одлепио, али се питам шта је са осталима? Часна реч, све више сумњам да су нас Амери рокали са неким "тајним оружјем". Јер, шта друго да помислим када се овако губе и бламирају школовани, паметни људи (Шрек, Марко,...)? Ignjatije, Јадранка-Дервента and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karabanana Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 Što se tužbi tiče - prava adresa za pitanja je Marko (mislim, evo tu je i na forumu), ja mogu samo da kažem iz mog ugla: kad god neko kaže da su samo crvenokosi ljudi, ili da su samo oni sa mladežom na nosu ljudi, ili dok se tvrdi da pravi Srbin sluša Karleušu - a javna je ličnost - to jeste razlog za pozivanje te javne ličnosti na odgovornost za svoje reči. Uostalom, zašto je tužba problem - valjda je sud pravedan, pa će odlučiti da li ima povrede zakona, ili ne? Pogotovo ako je ta ličnost na platnom spisku .rs - ok, to nije ova tužba, ali jeste tužba. Neko na platnom spisku mora da zastupa sve, a ne samo većinu, a javna ličnost ne sme da nipodaštava manjinu, pa makar ta ličnost smatrala tu manjinu na manje od 0.5%. Još sve to u stranoj državi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 Što se tužbi tiče - prava adresa za pitanja je Marko (mislim, evo tu je i na forumu), ja mogu samo da kažem iz mog ugla: kad god neko kaže da su samo crvenokosi ljudi, ili da su samo oni sa mladežom na nosu ljudi, ili dok se tvrdi da pravi Srbin sluša Karleušu - a javna je ličnost - to jeste razlog za pozivanje te javne ličnosti na odgovornost za svoje reči. Uostalom, zašto je tužba problem - valjda je sud pravedan, pa će odlučiti da li ima povrede zakona, ili ne? Pogotovo ako je ta ličnost na platnom spisku .rs - ok, to nije ova tužba, ali jeste tužba. Neko na platnom spisku mora da zastupa sve, a ne samo većinu, a javna ličnost ne sme da nipodaštava manjinu, pa makar ta ličnost smatrala tu manjinu na manje od 0.5%. Još sve to u stranoj državi... Патријарх је дужан да заступа ставове своје организације. Врло просто. И одговоран само својој организацији, СПЦ, свидело се то некоме или не. Уколико се атеисти не слажу са учењима СПЦ, имају друге механизме на располагању, ово није један од тих. Али не би прво било лоше да се мало образују, па да и схвате значење ових речи које нападају Друго, ја још нисам видео ниједан поднесак суду. Правом, регуларном суду где седи судија и где се плаћа такса за тужбу и накнада адвокату супротне стране у случају да изгубиш спор. Када будем видео такву тужбу, схватићу да и тај који је такву тужбу поднео заиста и верује у своје речи и да је сигуран у оно што прича, јер таква тужба са собом носи и одређени ризик. Овако, све је на нивоу доконих сеоских жена. Ово НИЈЕ тужба. Неку тужбу тек треба да видимо, уколико до ње дође, у шта искрено сумњам када видим ово бламирање. Треће, стварно не би било лоше да понекад констултујете и неког правника, да се више не бисте оволико бламирали. Чак је ова задња представка и трансфер блама колика је глупост. Стварно није ред, јер да нисте овако неозбиљни, можда бисте заиста и могли да допринесете овом друштву. Заиста то мислим, без и трунке сарказма. Али ово је невиђена трансферчина. А кад вам одбаце и ову, као и сваку другу представку, има да кукате како су верници ступиили у заверу да вас малтретирају, уместо да сконтате колико се бламирате оваквим глупостима. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 I vrhunac gluposti sto nazivate SPC organizacijom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 Pogotovo ako je ta ličnost na platnom spisku .rs - ok, to nije ova tužba, ali jeste tužba. Neko na platnom spisku mora da zastupa sve, a ne samo većinu, a javna ličnost ne sme da nipodaštava manjinu, pa makar ta ličnost smatrala tu manjinu na manje od 0.5%. Još sve to u stranoj državi... A šta je bilo "nipodaštavanje manjine", 'leba ti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Септембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2012 Iskreno svi srpski ratni zlocinci su odreda bili nevernici i bezboznici: Mladic, Milosevic, Sljivancanin... zuti car and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Dve stvari: prvo - Peđa (pričam u svoje ime, a mislim da smo svi u UAS istomišljenici po tom pitanju) mene nije ništa naučio - a baš sam ubeđen da nisam ni ja njega (mislim, nešto smo diskutovali o CyanogenMod-u pošto imamo isti fontele, ali to je info, valjda) - ja sam već imao ovakav stav kakav imam i sada, i tek tada sam počeo da se družim sa ljudima koji su mi istomišljenici; mi nismo religijska hijerarhija, i niko nikome ne drži slovo ni o čemu. Samo jedna stvar. Bio sam u udruzenju i znam kako "funkcionise" i te kako jeste hejerahija, o tome sam stekao utisak na osnovu clanova koji su zbirsali, podneli ostavke itd. Da niste hejerarhija ne bi toga bilo. Jedna ekipa se drzi na vrhu udruzenja i vlada. Devedeset posto stvari koje udruzenje prica je kopiranje americkih i britanskih ateista te ste u sali dobili nadimak - Dawkinsonovi svedoci. Jednostavno svako ko se tamo ne slozi sa "javnim mnjenjem" biva ismevan, isutiran i na kraju sam pobegne. I drugo: aman bre - da li bi ste mogli da, umesto da se kajete nad i praštate učinjena zlodela - da poradite malo na njihovom SPREČAVANJU? Ono: nema "pokaj se", nego zatvor! Jer ja ako se sećam dobro, isti oni katolici koje baš i ne mirišete su dozvoljavali baš to: pokajanje za sve uz dovoljnu cifru. Ne vidim kakve ovo veze ima sa bilo cime. Jel ti mislis da kajanje i pristatanje za zlodela iskljucuju teznju za sprecavanjem? Upoznati nekoga sa svojim moralnim načelima je jedno; zahtevati ista je drugo; a nametati i forsirati je treće. Zamisli sad tebi neko nameće da se ofarbaš u plavo, zato-i-zato. A, jel'da bezveze? Ne znam sta samtras pod nametanjem. Posto zivimo u demokratskoj zemlji niti crkva ikog bije po usima da postuje njena moralna nacela ja sam pojam nametanje ovde uzeo u kontekstu sto pricaju po televiziji o istima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Dve stvari: prvo - Peđa (pričam u svoje ime, a mislim da smo svi u UAS istomišljenici po tom pitanju) mene nije ništa naučio - a baš sam ubeđen da nisam ni ja njega (mislim, nešto smo diskutovali o CyanogenMod-u pošto imamo isti fontele, ali to je info, valjda) - ja sam već imao ovakav stav kakav imam i sada, i tek tada sam počeo da se družim sa ljudima koji su mi istomišljenici; mi nismo religijska hijerarhija, i niko nikome ne drži slovo ni o čemu. Samo jedna stvar. Bio sam u udruzenju i znam kako "funkcionise" i te kako jeste hejerahija, o tome sam stekao utisak na osnovu clanova koji su zbirsali, podneli ostavke itd. Da niste hejerarhija ne bi toga bilo. Jedna ekipa se drzi na vrhu udruzenja i vlada. Devedeset posto stvari koje udruzenje prica je kopiranje americkih i britanskih ateista te ste u sali dobili nadimak - Dawkinsonovi svedoci. Jednostavno svako ko se tamo ne slozi sa "javnim mnjenjem" biva ismevan, isutiran i na kraju sam pobegne. Kada se prica o zatvoru prica se o kazni od strane drustva. Kada se prica o pokajanju prica se o necemu sasvim trecem. Samo covek koji se pokaje za ono sto koji shvati da je pogresio i koji je spreman da se iskupi dobrotom za zlo koje je nacinio moze mirno da spava nocu. Sa druge strane isto vazi i za zrtvu koja oprosti zlocincu u psihickom smislu. Ovde uopste ne govorimo o pokajanju i oprastanju u zakonskom smislu te reci, to je sasvim drugi padez. I drugo: aman bre - da li bi ste mogli da, umesto da se kajete nad i praštate učinjena zlodela - da poradite malo na njihovom SPREČAVANJU? Ono: nema "pokaj se", nego zatvor! Jer ja ako se sećam dobro, isti oni katolici koje baš i ne mirišete su dozvoljavali baš to: pokajanje za sve uz dovoljnu cifru. Ne vidim kakve ovo veze ima sa bilo cime. Jel ti mislis da kajanje i pristatanje za zlodela iskljucuju teznju za sprecavanjem? Upoznati nekoga sa svojim moralnim načelima je jedno; zahtevati ista je drugo; a nametati i forsirati je treće. Zamisli sad tebi neko nameće da se ofarbaš u plavo, zato-i-zato. A, jel'da bezveze? Ne znam sta samtras pod nametanjem. Posto zivimo u demokratskoj zemlji niti crkva ikog bije po usima da postuje njena moralna nacela ja sam pojam nametanje ovde uzeo u kontekstu sto pricaju po televiziji o istima. Ne moraš, ali teško da ćeš se onda nazivati hrišćaninom - zar ne??? Omasio si totalno temu razgovora. Procitaj opet diskusiju. U diskusiji sam hteo da iskazem poentu da neko ko se ponasa po Hriscanskoj filozofiji i ako nije Hriscanin i ko se slaze sa hristovim moralnim nacelima (u smislu da prati hriscanska nacela) jeste doabar i miroljubiv covek(makar bio i ateista koji se ne veruje u postojanje hrista) dok se onaj ko se ne ponasa po tim nacelima ocigledno los covek. Hriscanska nacela - Prastanje, pokajanje, zelja za mirom, pozrtvovanje, tolerancija ... ko ne prati ta nacela jednostavno nije miran covek niti ne moze teziti miru. Bez obzira da li je on hriscanin ili ne i da li ce ih nazvati hriscanska nacela ili kako vec. Za nas su to hriscanska nacela jer nas hrist uci kako da primenjujemo ista. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука