Jump to content

Sekta, možda? Pomoć.

Оцени ову тему

Препоручена порука

E šteta.

Nego šalu na stranu u Novom Sadu su sekte krenule u ofanzivu. Pre par dana sam naleteo na careve dele neke časopise, jedni jehovini svedoci, a jedni neki pravi hrišćani nude i knjigu koja objašnjava Bibliu na "pravi" način.

Pročitao sam malo iz tih časopisa (ovi novi hrišćani su časopis nazvali probudi se) i mogu da kažem da ste vi pravoslavci u odnosu na njih veoma razumna i racionalna bića, da si video šta sve piše tamo.

То су брате исто нечији "корисни идиоти"...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Одговори 74
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

knjiga NIJE besplatna. Besplatan je download sa sajta Sionske trube u PDF-u. To skinite pa čitajte koliko vam volja. A štampano izdanje se plaća, podrazumeva se.

Rado bi uzeo knjigu da vidim šta sve tamo piše. Nego da bi naručio da ti dostave (besplatna je) moraš ostaviti br telefona, ime, prezime i naravno adresu. Zamisli da im to sve ostavim pa ne bih mogao da živim od njih.

Подели на овим сајтовима

Da li ti je poznato da sva verovanja u pravoslavlju koja se odnose na presvetu Bogorodicu ne proističu iz kanonskih evandjelja, već iz apokrifnih evandjelja (i paganskih verovanja preobraženih u hrišćanska)? Nadam se da si to u tom delu koji si pročitao mogao da uočiš! Погледај порукуPaladije, за September 23 2012 - 20:55, каже: Iz predgovora koji sam pročitao, rekao bih da je ovo jedan vid budalaštinje pojedinca, koji misli da nešto zna a u stvari je ograničen i duhovno slep, bar što se tiče pravoslavlja u pravom smislu riječi....elem procitao sam odlomak iz knjige vezan za Presvetu Bogorodicu, na čiji je račun izgovorena teška hula i to najgore vrste...knjiga je po mom misljenju i izvor knjige je spoj ranohrišćanskog gnosticizma, raznih apokrifa i nekih modernih shvatanja....mada on tu citira i svete oce ali vjerodostojnost toga je upitna...

Ono što sam ja pročitao vezano za Presvetu Bogorodicu je hula velika!...ne znam koliko si upucen u pravoslavlje, ali kod nas postoji SVETO PREDANJE... a ono nas poučava sasvim različitim stvarima vezanim za Presvetu Bogorodicu nego onim, što sam uočio u ovoj knjizi..tako da sumnjivi izvori tipa apokrifnih jevandjelja koji su u neposrednoj vezi sa Presvetom Bogorodicom uopste nisu legitimni nego su smišljeni da nanesu štetu apostolskom i otačkom vjerovanju u Vaskrslog Gospoda i da naruše čistotu i svetost one koja je rodila Boga!!!A paganska vjerovanja necu da komentarisem....i da ne trošim više prst pisajući odgovor na koje kakve teorije...nadam se da shvataš .mislise.

Подели на овим сајтовима

Протестанти о Богородици тако лупају да је о томе непријатно причати, али `ајде што каже Павле - свима сам био све...

По њима Бог је насумице одабрао једну женску особу за "оплодњу" и онда она ни крива ни дужна морала да "одради посао" па је "отпуштена" да настави свој брачни и остали живот. Тешко да има нека глупља идеја на овом свету, можда само социјализам. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Протестанти о Богородици тако лупају да је о томе непријатно причати, али `ајде што каже Павле - свима сам био све...

По њима Бог је насумице одабрао једну женску особу за "оплодњу" и онда она ни крива ни дужна морала да "одради посао" па је "отпуштена" да настави свој брачни и остали живот. Тешко да има нека глупља идеја на овом свету, можда само социјализам. :)

ne slazem se sa ovim protestantskim shvatanjem, ali mi ni ova ideja ne deluje toliko glupavo, niti bitno.

ja bih rekao da nju bog nije nasumice izabrao, i da ona nije morala da pristane na to, htela ili ne htela, vec je slobodno izabrala da bude tako kako bog zeli. međutim ona je bitna za nas zato sto je rodila hrista, a ne zbog nekih njenih licnih osobina, tako da je meni nebitno da li je ona posle toga imala bracni zivot ili nije. ono sto je za nas vazno je da ga je ona rodila, i da je on uzeo nasu prirodu na sebe, da je stradao, i vaskrsao, i tako pobedio smrt... to je sustina nase vere... a ne da uzdizemo bogorodicu u rang sa bogom, sto neki imaju obicaj, mozda nenamerno, to ne znam.

Подели на овим сајтовима

međutim ona je bitna za nas zato sto je rodila hrista, a ne zbog nekih njenih licnih osobina, tako da je meni nebitno da li je ona posle toga imala bracni zivot ili nije. ono sto je za nas vazno je da ga je ona rodila, i da je on uzeo nasu prirodu na sebe, da je stradao, i vaskrsao, i tako pobedio smrt... to je sustina nase vere... a ne da uzdizemo bogorodicu u rang sa bogom, sto neki imaju obicaj, mozda nenamerno, to ne znam

Pa to sto si ti sada rekao, opet ima protestantsku ideju u sebi, a to je da je Bogorodica bila kanal za ovaploćenje Logosa...

Na ikonama se Presveta Bogorodica izobražava s tri zvezde: jedna na glavi i dve na ramenima. Ove zvedzice označavaju: Prisnodjeva, u Rođenju Djeva i po Rođenju Djeva. Luteranci izmišljaju da je Djeva Marija imala decu. Kakvo apsurdno mudrovanje! Tako razmišljati o čistom i devstvenom Božijem Sasudu!.. Neću analizirati rodoslov Spasitelja po ploti, predlažem da se čitaju tumači Svetog Pisma i Predanja, jer oni detaljno govore o rodoslovu.

Sveti pravedni Josif je bio udovac u čistoti mnogo godina. Za Josifa je kad je imao već osamdeset godina bila zaručena Presveta Djeva Marija, data mu je na čuvanje Njene devstvenosti. Sveti Josif nije znao tajnu ovaploćenja Boga Reči, nije znao da je začeće bilo od Svetog Duha. Kad je primetio da je Djeva Marija bila u drugom stanju i nije želeo da Je razobliči, već je hteo tajno da je pusti. Kad je razmišljao o tome, sveti Anđeo ga je uputio, otkrivši mu tajnu začeća od Duha Svetog. Tada je sveti Josif sa strahopoštovanjem služio Mariji kao Majci Božijoj i Gospođi i Vladarki celog sveta, a zajedno s Njom je služio i Mladencu Bogu rođenom od Nje. Sveti Josif nije doživeo do vremena Hristovog služenja, upokojio se kao starac od sto deset godina.

I može li se pomisliti da je takva Čista Djeva imala decu? Gde je u Jevanđelju rečeno da je Marija imala decu?

Luteranci su svojim neverovanjem u crkveno Predanje iskrivili sveto Jevanđelje i stvorili najužasniju jeres...

Подели на овим сајтовима

Све је то веома битно за хришћанство, јер њен пристанак и учешће у спасењу људског рода пуно говоре о Творцу и Његовом односу према људима. То је веома важан део хришћанске вере.

Наравно да она није "у рангу с Богом", то никоме и не пада на памет.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa to sto si ti sada rekao, opet ima protestantsku ideju u sebi, a to je da je Bogorodica bila kanal za ovaploćenje Logosa...

Na ikonama se Presveta Bogorodica izobražava s tri zvezde: jedna na glavi i dve na ramenima. Ove zvedzice označavaju: Prisnodjeva, u Rođenju Djeva i po Rođenju Djeva. Luteranci izmišljaju da je Djeva Marija imala decu. Kakvo apsurdno mudrovanje! Tako razmišljati o čistom i devstvenom Božijem Sasudu!.. Neću analizirati rodoslov Spasitelja po ploti, predlažem da se čitaju tumači Svetog Pisma i Predanja, jer oni detaljno govore o rodoslovu.

Sveti pravedni Josif je bio udovac u čistoti mnogo godina. Za Josifa je kad je imao već osamdeset godina bila zaručena Presveta Djeva Marija, data mu je na čuvanje Njene devstvenosti. Sveti Josif nije znao tajnu ovaploćenja Boga Reči, nije znao da je začeće bilo od Svetog Duha. Kad je primetio da je Djeva Marija bila u drugom stanju i nije želeo da Je razobliči, već je hteo tajno da je pusti. Kad je razmišljao o tome, sveti Anđeo ga je uputio, otkrivši mu tajnu začeća od Duha Svetog. Tada je sveti Josif sa strahopoštovanjem služio Mariji kao Majci Božijoj i Gospođi i Vladarki celog sveta, a zajedno s Njom je služio i Mladencu Bogu rođenom od Nje. Sveti Josif nije doživeo do vremena Hristovog služenja, upokojio se kao starac od sto deset godina.

I može li se pomisliti da je takva Čista Djeva imala decu? Gde je u Jevanđelju rečeno da je Marija imala decu?

Luteranci su svojim neverovanjem u crkveno Predanje iskrivili sveto Jevanđelje i stvorili najužasniju jeres...

pa ako zelis da je nazovemo kanalom za ovaplocenje logosa, mozda mozemo i tako, ali to jeste njena najbitnija uloga: da rodi sina bozijeg, koji ce za nas stradati i vaskrtsnuti... ja ne verujem da je imala jos dece, ali i da jeste, nije to nista lose, niti bi se nasa vera zbog toga nesto izmenila...

ako nije bila to sto navodis gore, sta je ona bila? u cemu je njena velicina, zasto je slavimo? ja kazem, najpre jer je rodila sina bozijeg, ostalo je sekundarno.

Подели на овим сајтовима

Naravno da je najvaznije to što je rodila Hrista, medjutim govoreći da je Presveta Bogorodica imala djecu posle ovaploćenja Logosa, direktno udara na "predanje" naše crkve...No znam šta si htio reći, nego ja samo želim da naglasim Njenu djevstvenost i čistotu posle ovaploćenja ..samo to i ništa više..nadam se da shvataš... :bla:

Подели на овим сајтовима

Naravno da je najvaznije to što je rodila Hrista, medjutim govoreći da je Presveta Bogorodica imala djecu posle ovaploćenja Logosa, direktno udara na "predanje" naše crkve...No znam šta si htio reći, nego ja samo želim da naglasim Njenu djevstvenost i čistotu posle ovaploćenja ..samo to i ništa više..nadam se da shvataš... :bla:

kakvu čistostu? zar su zene koje rode dete prirodnim putem uprljane rađanjem? da li je radjanje nesto nemoralno sto prlja zenu?

Подели на овим сајтовима

kakvu čistostu? zar su zene koje rode dete prirodnim putem uprljane rađanjem? da li je radjanje nesto nemoralno sto prlja zenu?

Ne! Nisi me dobro shvatio brate!...niko ne kaze da je radjanje bilo koje žene nešto nemoralno..

http://www.4shared.com/office/JSh0QQdK/atanasije_jeftic_-_damaskin_o_.html...procitaj ovo da ti budu jasnije neke stvari...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...