Jump to content

Anketa među ateistima: koja vam definicija ateizma više odgovara?

Оцени ову тему

2 члановâ је гласало

1. 1. Koja vam definicija ateizma više odgovara?

• Nepostojanje materijalnog dokaza o Bogu
    • Uverenje da je izvan materije samo ništavilo
      0

Препоручена порука

Meni se ni jedna ne dopada, ali verovatno bi moj odgovor bio vise u duhu prve 'skepticne' opcije (mada ja ne ocekujem materijalne dokaze za Boga).

Glavni problem je sto opcije nisu medjusobno iskljucive.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Kažem, iz jedne određene zanimljivosti postavio sam takva pitanja. A to se odnosi na stvari metafizike, onostranog, transcendencije, itsl.

Shvatam da ateisti imaju različite poglede u vezi toga. Naime, neki od njih nemaju nikakav stav povodom toga i odbijaju svaki dijalog, dok neki vole da se debatuje oko same transcendencije.

Radi se o uverenju da treba objasniti ono što je naspram tvorevine. Takvi ateisti prihvataju da tu ima šta objasniti, a to u šta su oni ubeđeni je da naspram tvorevine ima samo ništavilo.

Ređi su takvi ateisti, ali predstavljaju pravu zanimljivost. Naime, oni ostvaruju iskustveno poznanje o trancendentnoj stvarnosti, što predstavlja neku vrstu religije.

Dakle, oni poseduju svest o ograničenosti tvorevine (materije), ali sve što je izvan tvorevine imenuju ništavilom, prazninom, tamom ili bilo kako slično. To je zaista krajnji ateizam.

Voleo bih da diskutujem sa takvim ateistima.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...