Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @@Marko Ekmedžić, Shvatam da ti Stojadinović komanduje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Novi predsednik je Marko Ekmedžić, inženjer mašinstva, zaposlen u Institutu u Vinči i CERN-u. Od sada je pod prismotrom : :laugh: Manolis је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Crkva bi bolje vodila državu od ovih sada na vlasti. Mnogo je bolje da crkva vodi državu jer sposobnija od sadašnje vlasti. Crkva nije tu da vodi državu niti da se bavi politikom.To bi bilo katastrofalno. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @, Protagoraš koristi Citat @pomeni tako je rekao Ivan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Ekmedžić Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Veljo, ja mogu da prihvatim da ne razumeš pojam slobodne volje, i nedostatak "komandovanja" među slobodnomislećim ljudima, i mada mi je to tužno, ne branim ti da zamišljaš da ljudi moraju tako da funkcionišu. Ja ne mislim da bi crkva vodila državu bolje od legalno izabrane vlasti, premda i demokratija nije savršena. Nekako, kada spomeneš tu mogućnost, padne mi na pamet da bi Peranović mogao biti ministar zdravlja, a vladika Pahomije ministar omladine, i odmah se zgrozim... http://www.ateisti.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @@Анастасија, A šta treba da državu vode neznalice? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @, Šta fali ocu Joilu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @Анастасија, A šta treba da državu vode neznalice? Čekaj, hoćeš da kažeš da bi vladike i sveštenici bolje vodili državu? Znaš kako mislim da bi Crkva izgubila svoju primarnu funkciju i zadatak kad bi se uplela u vođenje države.Jednostavno nije joj to posao.Osim toga moglo bi se lako desiti da nametne hrišćanske vrednosti i koliko god da su one nama vernicima vrednosti,ostalima, ateistima i ljudima druge veroispovesti ne znače ništa.A i kroz istoriju se pokazalo da je taj model neodrživ i katastrofalan. GeniusAtWork and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Ekmedžić Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Moderatori, zbog čega se brišu poruke? Šta ima neistinito ili uvredljivo u spominjanju episkopa bačkog i njegovog protivljenja "Zmajevim dečijim igrama"? http://www.ateisti.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @@Анастасија, A šta treba da državu vode neznalice? Državu treba da vode stručni ljudi koji će biti nezavisni od političkog i bilo kog drugog uticaja i koji neće prodavati zašećerenu demagogiju onima o čijoj sudbini odlučuju... al' ajde da ne spamujem temu bezveze https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @@Marko Ekmedžić, Nisam otpratila taj post.Ne znam o čemu se radi. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @, Njoj nisu ni konsultacije pomogle kad je nesposobna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Ekmedžić Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Anastasija, neko je obrisao moj komentar Protagorasu, na njegov predlog da otac Joil bude hipotetički ministar prosvete u Srbiji kao teokratiji. Ja sam na to predložio episkopa bačkog Irineja, kao nekoga kome je naročito stalo do "Zmajevih dečijih igara". Ako neko briše, zato što nema smisla za humor, neka to makar otvoreno i kaže. http://www.ateisti.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @@Marko Ekmedžić, Taj tvoj komentar si preuzeo od Peđe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ateista Kristijan Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Veljo, mlad si momak. I neiskusan. Pre nego što si se rodio postojao je režim u Srbiji, odnosno tadašnjoj Jugoslaviji, koji je bio nedemokratski. To znači da narod niko ništa nije pitao. Državom je rukovodila samozvana elita. Tradicionalno slobodarski orjentisanoj većini to nije odgovaralo i ta većina borila se i izborila za demokratske principe, odnosno za to da se i siromašni narod nešto pita, a ne samo partijaši i bogataši. Niko normalan ne bi želeo i ne bi dozvolio da Srbijom opet vlada bilo kakva "elita", a da se narod ništa ne pita. Naravno, mana demokratije je ta što na izborima ne mora da pobedi bolji, pošteniji i pametniji kandidat, nego pobeđuje onaj koji ima veći broj glasova. Pre četiri godine to je bio Tadić, a sada je Nikolić. Njih dvojica su živi dokaz da loš kandidat može da pobedi. Razlog za to je nedovoljna svest i znanje samih glasača, ali i nedostatak kvalitetne konkurencije, odnosno dobrog kandidata. To što se u Srbiji ponovo biraju kadrovi po partijskoj liniji, a ne po kriterijumu kvaliteta ne znači da je demokratija u svojoj suštini loša. Činjenica da će svako ko loše vlada biti kažnjen na sledećim izborima, dovešće do toga da će naši političari kad tad shvatiti da će morati da uvažavaju narod, a ne samo da kradu. Pravda je spora, ali dostižna. Obaveza svakog poštenog intelektualca je da maksimalno doprinese blagodeti svoje domovine, bez obzira na različitosti. Milojkov i Ekmedžić kao odgovorni intelektualci i ozbiljni ljudi imaju dužnost da sarađuju uz maksimalno obostrano uvažavanje. Samo tako će nam svima biti bolje. Ћириличар and Velja94 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука