Jump to content

Удружење Атеисти Србије поново протестује због...

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Називати глупим читаву плејаду светских мислилаца (од Платона до данас), доказано паметних људи, који су другачије сагледавали стварност је јако неозбиљно. Наметати своје неразумевање и неспособност да се проблематика сагледа на адекватан начин је арогантна неозбиљност (у првом реду у питању је философија која је за Предрага једнака шпанском селу). Са таквим особама се не може водити никакав смислени дијалог.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Видиш драги Марко, ствар је у узајамном поштовању саговорника. Ако су правила сајта таква, правила куће, правила домаћина који даје гостопримство најлогичније га је испоштовати, па макар се и не слагали. Зар није тао у реалном животу? Зашто би на нету били неко други?

Предраг је овде отворено вређао и унижавао вернике и блаженопочившег Патријарха. Па зашто би му то допустили? Чиме је заслужио? Само зато што не мисли као верник па да би са њим имали било какав разговор? Не. То нас не занима и мене као админа који је прилично толерантан такве ствари веома нервирају. То показује да дотични не долази овде са намером да разговарамо него да понижава и искоришћава доброту људи са Поука.

Тако ће проћи свако ко буде то чинио. Нисмо овде да се вређамо и понижавамо већ да разговарамо као слободни и равноправни људи са свим нашим манама и врлинама.

Подели на овим сајтовима

Vidi se koga su ateisti uzeli da slave Čarlsa Darvina koji je doneo najsramniju teoriju evolucije čoveka da je postao od majmuna. Gde je tu logika?

Ај не лупај и ти сад. Немој да јавим пофесорки да ти залепи кеца из биологије. Научи прво шта тврди ТЕ.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Velja94,

Дај бре Вељо, спемујеш па убијаш...ако је теби срамна има много верника којима није срамна. Остави се оваквих квалификација. У крајњем случају, узми и читај нешто. Имаш овде бар 5 веома образованих људи који ће ти о овоме говорити.

Подели на овим сајтовима

Ivane, ja se zaista slažem da nema zbora oko poštovanja pravila foruma, zato i kažem da to ne pokrećem da bismo se svađali.

Prvi ću ja biti za to da kad si kod nekoga kući, poštuj njegovu kuću, ali koliko se ja sećam te teme, a povremeno sam ponešto kuckao (bio sam nov na forumu :) ), ništa osim korišćenja imena Gojko Stojčević nije bio problem. Šta više, Peđa je više puta, u raznim diskusijama nanetu rekao da je prethodnog patrijarha poštovao, pre svega kao skromnog čoveka, koji bi bio primer mnogim drugima, ali se otvoreno i nije slagao sa nekim njegovim stavovima, primarno o ženama, i o tome da Srbin mora biti pravoslavac.

Možda grešim, ne kažem, ali zaista koliko se sećam, diskusija je dovela do banovanja, upravo zbog korišćenja svetovnog imena patrijarha.

Takođe, a mislim da ne grešim, ovde je i došao jer je pozvan na nekom četu, ili tako nešto, i odmah se otvoreno predstavio kao antiteista. Kao i kada pričate sa mnom, bila su otvorena vrata da njega ili mene izbacite već zbog toga što smo antiteisti, i što imamo izražene stavove od ranije.

Ipak, tada se niko nije bunio.

Pričam to samo da bismo principijelno došli do nekog rešenja, jer ne dolazimo ovde da bismo vas maltretirali ili vređali. Složićeš se da bi to bio idiotski pristup, ako bismo došli na forum koji primarno okuplja vernike.

Čak se sećam i da je bilo pitanje da li uopšte u pravilima foruma stoji da ne smeju da se koriste svetovna imena.

Dakle, nemoj ovo da shvatiš kao poziv na svađu, mene ovo interesuje samo principski, jer mislim da korektno diskutujemo, čak i oko onoga oko čega se ne slažemo.

Подели на овим сајтовима

@, Naravno da je sramna to je rekao otac Joil.

Отац Јоил није свезнајући човек, мада се некада тако понаша. Отац Јоил има ограничено знање али бескрајну вољу да прича о свему и свачему. И ту је проблем.

Подели на овим сајтовима

@, Naravno da je sramna to je rekao otac Joil.

Rekao je otac Joil jos mnogo sto sta naprimer kako svesteniku koji se omrsi o postu odmah sledi rascinjenje, da je hteo fizicki da

zgazi nekorazmazeno deriste koje se valjalo po podu u robjnoj kuci i tako razno ranze bisere. Ogroman broj stvar koji cujes od

njega nemoj ozbiljno da shvatas jer najblaze receno covek uopste nije svestan sta prica.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...