Желе Зека Написано Септембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Ма немамо власт ни на северу. Може ли наша полиција да тамо уђе и спроведе неку судску одлуку? Не може. Имамо само тај народ тамо који се жртвује без неког конкретног циља... Питање је зашто немамо,тј. због кога?Улога ЕУ је ту,нажалост,незаобилазна.Они великим делом одговорни за страдање нашег народа на Космету. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Питање је зашто немамо,тј. због кога?Улога ЕУ је ту,нажалост,незаобилазна.Они су великим делом одговорни за страдање нашег народа на Космету. За страдање нашег народа на космету првенствено је одговорна влада Југославије и наш народ на Косову. Као и наш народ у Србији и менталитет народа овде. Затим Нато и Алабснко житије на Косову као и терористи. Европска унија нема ТРУНКУ одговорности за нешто са чим нема везе. Одговорне су неке земље европске уније, али апсолутна је глупост да је ЕУ као организациај одговорна. Е сад то што ти и многи други немате херца да признате прво себи ово прво - то је сасвим друга прича. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Питање је зашто немамо,тј. због кога?Улога ЕУ је ту,нажалост,незаобилазна.Они великим делом одговорни за страдање нашег народа на Космету. Како због кога? Па због нас. Албанци су се 100 година спремали да одвоје Косово и то су знали и врапци на грани. Ми 100 година нисмо урадили апсолутно ништа по том питању, а на крају смо повукли најглупље могуће потезе. Старији чланови знају да су Албанци на Косову још од почетка 80-тих имали паралелне институције и, из њиховог угла, били под "окупацијом". Имао сам родбину тамо и посећивао их, то се сасвим јасно видело још тада. Било је само питање времена и околности. Сами смо криви, није крива ЕУ. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Дала баба динар да уђе у коло, а два да изађе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 @Mladen Milosavljevic Нико није рекао да су сви ови услови катастрофални,али су неки од њих једнаки деструкцији нашег националног интереса и општег добра и зато мора бити сагледан цео контекст ових условљавање. Само је један деструктиван, остали су конструктивни. Стрељања заробљених војника Армије БиХ и њихово страдање током пробоја према Тузли за сваког ко зна макар дефиницију тог феномена, није геноцид већ свакако злочин,али Бундестаг захтева прекид било каквих расправа о стварној истини,а истицањем сребреничког злочина из јула 1995 и само једне и то лажне интерпретације ратних збивања, понижавају се жртве других националности ,пре свега српске.С друге стране,злочиначка власт у Приштини се награђује престанком "надгледања" независности "Републике Косово". Ми смо скоро па ван разумне сумње т.ј у наше име је тамо скоро па ван разумне сумње почињен злочин геноцида над Муслиманским житијем тамо. Мени је то тешко било да признам себи а теби је видим и даље тешко да то признаш себи. Та виктимизација Србије у целој причи да смо ми у куплерају били девице... је смешна. То наравно сви око нас виде, само ми не видимо.... исто као када ти цео свет прича да ти је ружан нос, а ти тврдиш да није. Не знам како у нашој земљи могу да постоје паралелне институције које функционишу у складу са Уставом Републике Србије. Зато што то по резолуцији 1244 није наша земља. Није земља на којој ми имамо суверенитет. По свим правним стандардима ми смо се 99те и резолуцијом 1244 одрекли тога да ми ту спроводимо нашу уставну и политичку вољу преко наших институција. Скупи херца и помири се са тиме. То је међународни уговор који смо МИ потписали. Свако лагање себе да је то нека наша земља је тужно. Уговорни "добросуседски односи с Косовом" су ништа друго до захтев за признањем Косова или бар одлучујући степеник у том процесу,барем из њиховог угла.Наравно,с обавезном дозом понижења Србије којој се не нуди ништа барем као компензација или ако ништа друго ,онда као знак уважавања Србије као стране или формалног партнера. Итд. Нису ни КОРАК напред ка признању, не знам шта те фарбају ми смо у том правном смислу власт на територији Косова изгибили деведесет девете године. Дакле једини корак који ми може да направимо је само ПРИЗНАЊЕ, директно да га признамо као државу ... остало не мења ништа у том правном смислу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Септембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 За страдање нашег народа на космету првенствено је одговорна влада Југославије и наш народ на Косову. Као и наш народ у Србији и менталитет народа овде. Затим Нато и Алабснко житије на Косову као и терористи. Европска унија нема ТРУНКУ одговорности за нешто са чим нема везе. Одговорне су неке земље европске уније, али апсолутна је глупост да је ЕУ као организациај одговорна. Е сад то што ти и многи други немате херца да признате прво себи ово прво - то је сасвим друга прича. Анализа ти није ни на нивоу петоразредног естрадног форума тако да не вреди ни одговаратина ово ,а аргументе ионако редовно прескачеш и усмераваш се на оцену карактера других људи уместо на оно очему дискутујемо. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 За сва страдања Срба на Косову и Метохији најодговорнији су Срби-комунисти. Од 1945. па на овамо све грешка до грешке... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Септембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Само је један деструктиван, остали су конструктивни. Твоје мишљење.Међутим,мислим да је довољно назначено о каквим се условима ради. Ми смо скоро па ван разумне сумње т.ј у наше име је тамо скоро па ван разумне сумње почињен злочин геноцида над Муслиманским житијем тамо. Мени је то тешко било да признам себи а теби је видим и даље тешко да то признаш себи. Та виктимизација Србије у целој причи да смо ми у куплерају били девице... је смешна. То наравно сви око нас виде, само ми не видимо.... исто као када ти цео свет прича да ти је ружан нос, а ти тврдиш да није. Жалим за сваком жртвом подједнако.Али никаквог систематског убијања деце и жена није било,већ су они организовано транспортовани у Тузлу. Зато што то по резолуцији 1244 није наша земља. Није земља на којој ми имамо суверенитет. По свим правним стандардима ми смо се 99те и резолуцијом 1244 одрекли тога да ми ту спроводимо нашу уставну и политичку вољу преко наших институција. Скупи херца и помири се са тиме. То је међународни уговор који смо МИ потписали. Свако лагање себе да је то нека наша земља је тужно. Резолуцијом 1244 потврђен је суверенитет Србије када је речено да Космет остаје у саставу СРЈ и није помињано право на отцепљење.Предвиђено је врађање одређеног контигента српске полиције и војске што није испоштовано,а никакви стандарди нису испуњени јер је насиље над Србима и другим неалбанцима константа косметске стварности,где контролу спроводи ЕУЛЕКС. Нису ни КОРАК напред ка признању, не знам шта те фарбају ми смо у том правном смислу власт на територији Косова изгибили деведесет девете године. Дакле једини корак који ми може да направимо је само ПРИЗНАЊЕ, директно да га признамо као државу ... остало не мења ништа у том правном смислу. Формално признање је кључно и зато на њему између осталих инсистира и Бундестаг,без чијег зеленог светла нема "наставка преговора". Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Nismo krivi, jer nismo imali slobodnu državu. Kada smo imali slobodnu državu, zamalo da smo rešili albanski problem na Kosovu (podigli uz naseljavanje broj srpske populacije na Kosovu od 25% u 1921-oj na 34% u 1938-oj, a dalje je bilo planirano iseljavanje 200.000 od tada 400.000 Albanaca u Tursku, bilo je sve spremno, time bi Srbi dobili najmanje 50% na Kosovu), ali onda je izbio drugi svetski rat. Ostalo se zna.. nacizam, titoizam... Нису ни Албанци имали слободну државу па су завршили посао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Анализа ти није ни на нивоу петоразредног естрадног форума тако да не вреди ни одговаратина ово ,а аргументе ионако редовно прескачеш и усмераваш се на оцену карактера других људи уместо на оно очему дискутујемо. А то што говори истину? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Формално признање је кључно и зато на њему између осталих инсистира и Бундестаг,без чијег зеленог светла нема "наставка преговора". Алекса, замисли неку другу реалност да је Србија развијена, богата земља где се возе мерцедеси и живи у кућама од 500 квадрата, па још у заједници са сличним успешним земљама из окружења. И онда нека мала, сиромашна држава, порушена ратом, са покрајином која се одвојила и над којом нема контролу, где сваки час може да избије нови рат, жели да се прикључи тој заједници. Шта би Србија од ње тражила? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Само је један деструктиван, остали су конструктивни. Твоје мишљење.Међутим,мислим да је довољно назначено о каквим се условима ради. Ми смо скоро па ван разумне сумње т.ј у наше име је тамо скоро па ван разумне сумње почињен злочин геноцида над Муслиманским житијем тамо. Мени је то тешко било да признам себи а теби је видим и даље тешко да то признаш себи. Та виктимизација Србије у целој причи да смо ми у куплерају били девице... је смешна. То наравно сви око нас виде, само ми не видимо.... исто као када ти цео свет прича да ти је ружан нос, а ти тврдиш да није. Жалим за сваком жртвом подједнако.Али никаквог систематског убијања деце и жена није било,већ су они организовано транспортовани у Тузлу. Зато што то по резолуцији 1244 није наша земља. Није земља на којој ми имамо суверенитет. По свим правним стандардима ми смо се 99те и резолуцијом 1244 одрекли тога да ми ту спроводимо нашу уставну и политичку вољу преко наших институција. Скупи херца и помири се са тиме. То је међународни уговор који смо МИ потписали. Свако лагање себе да је то нека наша земља је тужно. Резолуцијом 1244 потврђен је суверенитет Србије када је речено да Космет остаје у саставу СРЈ и није помињано право на отцепљење.Предвиђено је врађање одређеног контигента српске полиције и војске што није испоштовано,а никакви стандарди нису испуњени јер је насиље над Србима и другим неалбанцима константа косметске стварности,где контролу спроводи ЕУЛЕКС. Нису ни КОРАК напред ка признању, не знам шта те фарбају ми смо у том правном смислу власт на територији Косова изгибили деведесет девете године. Дакле једини корак који ми може да направимо је само ПРИЗНАЊЕ, директно да га признамо као државу ... остало не мења ништа у том правном смислу. Формално признање је кључно и зато на њему између осталих инсистира и Бундестаг,без чијег зеленог светла нема "наставка преговора". Формално је и Република Српска дио БиХ, али функционишемо као држава-независно од Сарајева, са својом владом и полицијом и својим Уставом. Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Анализа ти није ни на нивоу петоразредног естрадног форума тако да не вреди ни одговаратина ово ,а аргументе ионако редовно прескачеш и усмераваш се на оцену карактера других људи уместо на оно очему дискутујемо. То се зове ад хоминем. И да у праву си. Пребацио сам се на пеглање око твог карактера и опрост и ми јер ме мало понела нервоза због неких великих рупа у твом знању. Али ја стварно не знам како да ти аргументујем да је ЕУ одговорна за нешто што се десило на Косову? НИси изнео ниједан аргумент за ту тврдњу. Даље кажеш ми да устав републике Србије треба да се примењује на косову, не знам како тај устав треба да се примењује када је међународни уговор у снази устава који је потписан 99те чувена резолуција 1244 одузела Србији суверенитет на Косову и предала га у руке Међународној заједници. Те су тамо легалне оне институције које постави међународна заједница. Тако је право које смо ми потписали. И на крају не би могао нико ништа да уради на косову и да прође некажњено да милошевић није на кварњака водио још неке ратове у којима ми нисмо званично учествовали и да наши људи тамо нису продавали шаком и капом за дебеле паре. Стварно је страшно када новине то тако уобличе намерно да обмањују јавност, ми смо једноставно дужни да пустимо да нас прц прц за то Косово, јер смо потписали уговор са ђаволом до ког смо се квалитетно сами довели. Ћириличар and bora је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Септембар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Алекса, замисли неку другу реалност да је Србија развијена, богата земља где се возе мерцедеси и живи у кућама од 500 квадрата, па још у заједници са сличним успешним земљама из окружења. И онда нека мала, сиромашна држава, порушена ратом, са покрајином која се одвојила и над којом нема контролу, где сваки час може да избије нови рат, жели да се прикључи тој заједници. Шта би Србија од ње тражила? Звонко,Србија неће заиста постати чланица ЕУ,а ако се то и догоди онда ће она кљасна да се ушлепа у неку трећу лигу са Бугарском и Румунијом које уопште нису уређенија друштва од нас,али нису морале да признају вардарску Македонију или Ердељ. Господар рата на овим просторима је пре свега "међународна заједница" оличена у разним ЕУФОРИМА и ЕУЛЕКСИМА,па ме занима какав рат може да се догоди без њиховог активног доприноса. То што Србија нема контролу над покрајином заслуга је исте те Немачке која је Србију бомбардовала,претходно разваливши СФРЈ.Као што се БиХ одржава као држава због интереса "међународне заједнице" тако је могла и Југа да се хтело.Али они су желели рат.Не негирам нужност постојања "ратнофилног" потенцијала и у самој СФРЈ,али се то без Запада није могло остварити нити толико развлачити.Нисам никакав југоносталгичар,напротив,али сам пацифиста и илуструјем лицемерје ЕУтопије и заблуде и занесеност просте раје која мишљење формира не на основу праћења стручњака и слободног алтернативног круга филантропа и већ контролисаних медија у Србији па и шире. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Ма проблем је што цела Србија већ читаву деценију стоји у месту због тога што не можемо да прихватимо реалност и поступамо у складу са њом. Значи схватите људи једну ствар - нико од нас који смо данас живи вероватно неће дочекати да Косово поново буде део Србије. Не постоји ту некаква "правда" коју можемо да истерамо. Правду спроводи онај ко има пендрек, а тренутно га држи Тачи и његова компанија. То је то. Морамо да нађемо начин да живимо са том чињеницом и напредујемо даље. Да затварамо очи и уши и вичемо из свег гласа "Косово је Србија!" нема никакве сврхе и ништа не помаже... Само се бламирамо пред светом. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука