Nemanja 991 Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Fali mi prijatelj. Перса and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Е и мени исто! Перса and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 @nemanja da opet malo izigravam teta Savetu: brate najbolje je da prema sebi budes mnogo ostar, sto ostriji to bolji rezultati. lepo sednes sa sobom i pogledas u sebe ali onako do daske, onda kad to vidis lepo sebi pokazes i dokazes koliko je to sve besmisleno i dokle te to sve dovelo, e onda lepo kazes to je moja proslost i zahvalis se Bogu na daru da to vidis. pre nego pocnes svoj novi zivot kazes lepo Gospode blagoslovi i pomozi, i samo picis napred... nemoj da se iznenadis kad odjedanput pocnes da volis sve oko sebe i jos cudnije kad svi pocnu tebe da vole... mnogo je tesko odreci se tog imaginarnog straha "o sebi" (e.g.: kako me ko vidi, sta neko misli o meni, taj sigurno zna bolje, ja sam glup ili ne dorastao, bas sam kreten, joj samo kad bi imao ovo onda bi bio skroz extra, a samo jos ono a samo jos ovo, kada bi samo ona bila moja sve bi bilo drugacije, i ja bi bio 100% drugaciji, ma sta ja ceo svet bi bio drugaciji....itd) jedino pravo "drugacije" je tu samo Ga treba otkriti, ali moras "zrtvovati" Sebe (veliko "S" u losem smislu) Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Fali mi prijatelj. Fali ti vera da ti covek moze biti prijatelj,ti si razocaran u choveka kao bice..Oprosti ponekad na slabosti.I sam si gresio prema drugima. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Postovana Dijana, na zalost, nisam do sada pronasao svoj mir. Sibaju me vetrovi i zivim u praznom hodu. Dani su mi monotoni i u pisanju pesama nalazim izlaz iz sumorne stvarnosti. Tesim se time da vreme leci sve rane. U crkvu odem ponekad. Dragi Nemanja, vrijeme ne lijeci rane, bar ne one teske. Postoji nesto sto se zove neprebol. "s kojim se ne moze zivjeti, a ne moze se ni umrijeti". Ali nema te patnje koja moze da nas unisti ako mi zelimo da se borimo, ako imamo smisao. Ili ako mu bar tezimo. Dostojanstvo 'ikone Bozije' nista ne moze da unisti, zapamti to! Ali postoji smisao u svemu, u svemu, Iako mi ponekad ne mozemo razumjeti. Zao mi je sto ti je tako - potrazi Ljekara pomoci ce ti, i bice ti Prijatelj. A probaj i ti nekom da budes prijatelj, da se okrenes iz sebe van. Toliko toga ima u svijetu sto moze da nam znaci, toliko ima usamljenih ljudi kojima treba prijatelj, utjeha ili podrska. Ukljuci se u zajednicu, u neko udruzenje, omladinsku grupu i sl. Osmisli svoj zivot, to samo ti mozes, to niko ne moze uciniti za tebe. Ako ti treba pomoc od ljudi, potrazi je. Bog pomaze preko dobrih ljudi. I poslusaj pazljivo sta su ti ovi ljudi rekli sada ovde i razmisli dobro o tome Oni ti jesu prijatelji - ne mislis li tako? "Prijatelj je tvrda postelja", (Nice) tako nekako. Rekli su isto sto i ja > izadji iz sebe! ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Fali mi prijatelj. Узми себи прво себе за пријатеља. Сагледај се са стране и помози том теби којем је тешко, што би мрзео неког коме је тако тешко...Господ ће помоћи. пс. Лепо је што пишеш песме 8086.gif ....ај стави неку ,....ја то одавно не умем Перса је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Kažeš mrziš ljude,mrziš sebe...Dobro da si primetio to. Mnogo je onih koji mrze a misle da vole. Sumorna stvarnost kažeš...?Monotonija,nemaš mir,nemaš prijatelje,tešiš se da vreme leči rane...Sve su ovo tvoje reči. Ako hoćeš da promeniš stvari,moraš da budeš dovoljno lud za to.Prosto je.Doneseš odluku.Od danas ću da budem najbolji što mogu u pažljivom čitanju i razumevanju dosadnih knjiga,od danas ću se potruditi i iz sveg srca pokazati dobru volju prema ljudima,od danas ću paziti da nekog ne povredim jer svim srcem želim da ga volim,jer iako to ne mogu ja to želim.Od danas ću početi da se molim i uzdaću se u Gospoda.Od danas sam ja na putu da postanem neverovatna osoba kakva sam oduvek želeo da budem ali nisam imao hrabrosti da to sebi priznam i poželim istinski i celim svojim srcem. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Toplo ti savetujem da se konsultujes sa psihijatrom ili psihologom. Kako rece brat Dejan Binicanin nije to sramota... evo ja sam isao kod psihologa npr... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Децембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2013 Dragi Nemanja, vrijeme ne lijeci rane, bar ne one teske. Postoji nesto sto se zove neprebol. "s kojim se ne moze zivjeti, a ne moze se ni umrijeti". Ali nema te patnje koja moze da nas unisti ako mi zelimo da se borimo, ako imamo smisao. Ili ako mu bar tezimo. Dostojanstvo 'ikone Bozije' nista ne moze da unisti, zapamti to! Ali postoji smisao u svemu, u svemu, Iako mi ponekad ne mozemo razumjeti. Zao mi je sto ti je tako - potrazi Ljekara pomoci ce ti, i bice ti Prijatelj. A probaj i ti nekom da budes prijatelj, da se okrenes iz sebe van. Toliko toga ima u svijetu sto moze da nam znaci, toliko ima usamljenih ljudi kojima treba prijatelj, utjeha ili podrska. Ukljuci se u zajednicu, u neko udruzenje, omladinsku grupu i sl. Osmisli svoj zivot, to samo ti mozes, to niko ne moze uciniti za tebe. Ako ti treba pomoc od ljudi, potrazi je. Bog pomaze preko dobrih ljudi. I poslusaj pazljivo sta su ti ovi ljudi rekli sada ovde i razmisli dobro o tome Oni ti jesu prijatelji - ne mislis li tako? "Prijatelj je tvrda postelja", (Nice) tako nekako. Rekli su isto sto i ja > izadji iz sebe! i zaboravih, posto si spominjao manastir - otidji do obliznjeg manastira i provedi koji dan, pomozi im u fizickim poslovima a oni ce se moliti za tebe Ima divnih duhovnika, a i sam boravak tamo bi ti prijao, vjerujem. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nemanja 991 Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Od srca vam hvala svima za komentare. Primetio sam i da imam neki gadan problem sa istrajnoscu. Uzmem uvece molitvenik, pomolim se, lepse spavam to vece ali nemam istrajnost da se svaki dan istrajno i kako da kazem sistematski molim, stalno, vec brzo to batalim. Znam da um moze da se popravi u ogromnoj meri na bolje preko molitve i pravoslavnog zivota kao i preko nekih duhovnih tehnika ali moj sustinski problem je da budem krajnje iskren, mozda karakterne prirode. Na fakultetu nisam mogao da ucim duze od nedelju dve uzastopno, ne mogu da se molim vise od par dana uzastopno, sta god da zapocnem stanem na pocetku, cak se posramim samomg sebe kako sam mogao da izneverim svoje nade, ushicenja, zelje, ciljeve.... Kod psihijatara sam isao ali i najbolja terapija ne moze resiti problem ako covek sam ne odluci da se menja. Psiholog mi je jednom rekao da je meni tesko da se izmenim jer sam ceo zivot u krizi i stranputici, jos od detinjstva. To lici na onu pradjedovsku kletvu i vapi za pokajanjem a kao sto je starac Tadej rekao i medju svestenstvom se retko ko pokajao, dakle pokajanje je retka pojava, najredja u drustvu. Jesam mislio o manastiru ali me jos vuce zelja za ovim svetom, za mladoscu, putovanjima, izlascima i svim onim sto nisam imao. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Upravo si dao opis velikog broja ljudi na forumu, a i van foruma lol Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ne vjerujem da, zaista mrziš sebe, jer i sama činjenica da ovo pitaš govori da si svjestan da nešto nije kako bi trebalo biti i tražiš izlaz iz te situacije.Čini mi se da je to kvaka22. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dejan_kv Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 bojis se ljudi i mrzis sebe,zavisi koja vrsta sraha i prema kojim ljudima osecas strah. Moze covek sebe ponekad da zamrzne ako je ispustio neku veliku priliku,obicno se kaze mrzim sebe sto to nisam uradio ili slicno. To su momenti kad ti dodju takve misli. :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Страх од људи кажеш. Имам и ја тај проблем. То је у ствари страх од повређивања, на неки начин се штитиш од разочарења, повлачиш у себе. Е, сад примећујеш да то баш и није добра стратегија али како се из тога извући. Нећеш наћи пријатеља и неког ко је спреман да те саслуша ако си се затворио односно изоловао. Полако, натерај себе да се извучеш из куће, покушај нешто да читаш и пронађеш одговоре на питања која те муче. Ако си имао тежак живот то не значи да немаш право да будеш срећан. Ја сам имала тај проблем кад ми се деси нешто лепо просто сам мислила да је то немогуће и да ја то не заслужујем. Али кад мало боље погледаш схватићеш да којим очима гледаш то ће ти се и догодити. Фокусирај се на позитивне ствари и видећеш да није све тако црно. Постоји пуно добрих и квалитетних људи само им дај шансу да ти се приближе и да ти помогну. Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 obicno se kaze mrzim sebe sto to nisam uradio ili slicno. To je istina što ti pišeš (mada u tom slučaju koji ti predstavljaš se i ne radi o mržnji u pravom smislu te riječi) , ali kod ovog čovjeka se radi o konstantnoj i neosnovanoj mržnji prema sebi . "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука