Jump to content

Грчкој прети исламска експанзија

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Грчкој прети исламска експанзија

Поштујући директиве Европске уније грчки челници су усвојили низ либералних закона, које су искористили имигранти (од којих је огромна већина муслимана) кренувши у великим бујицама у ову земљу. У Грчкој је знатно порастао криминал, повећале су се сива економија и корупција. Имигранти су нанели колосални ударац малом бизнису, јер за разлику од грчких предузимача не плаћају било какве порезе.

75000.p.jpg?0.11576862192790599

Догађаји у току последњих месеци све јасније сведоче о томе да је исламска претња по Грчку попримила реалне димензије. Муслимани деле екстремистичку литературу, подмећу пожаре и заплашују локално становништво. По проценама угледних немачких новина „Шпигел“ у центру Атине и у многим крајевима Грчке етнички Грци се већ налазе у мањини, а укупан број илегалних имиграната премашује 2 милиона 300 људи.

Дописник AgionOros.ru детаљно говори о догађајима „врелог“ августа 2012.

17. август. Вођа пакистанске заједнице у Грчкој је на митингу, на којем су се окупиле хиљаде његових сународника, изјавио да ће ако Грци примене репресије против илегалних имиграната против њих бити започет свети рат (џихад).

Муслимани су већ више пута претили да ће почети оружано супротстављање властима у случају да ове у центру Атине не саграде џамију која може да задовољи религиозне потребе муслиманских верника

21. август. На интернету се појавио видео снимак на којем група наоружаних људи у маскама из аутоматског оружја пуца у грчку заставу. Непознати се називају албанском групом бајкера Motorrisat Albanian Stunt. По њиховим сопственим изјавама у Грчку су упали с територије Албаније.

На видео снимку под називом “Don’t mess with Albanians” [1] (Не замерајте се Албанцима) чују се псовке и претње упућене Грцима, „чија ће територија ускоро ући у Велику Албанију“. Након пуцања у грчку заставу из аутомата „Калашњиков“ непознати су је спалили с повицима: „Грци, ускоро ћемо спалити све вас“.

Случај појаве наоружаних екстремистичких албанских групација на територији Грчке може се видети по ко зна који пут. У самој Албанији идеју стварања „Велике Албаније“ по подацима социолошких анкета подржава око 70% становништва.

22. август. Угледни информациони портал defencenet.gr осветљава узроке катастрофалног пожара који је уништио практично све шуме на острву Хиос.

Посебну трагедију за Грке представља уништење великог дела дрвећа из породице пистаћа, од чије смоле се правила позната грчка мастика.

Мастика је искључиво грчки производ који потиче с острва Хиос. Он се не производи нигде на свету осим у Грчкој. Не само то, и у Грчкој се најпознатија мастика производи у јужном делу острва Хиос у 24 села и општине познате као “Mastichochoria” – дословно – села мастике. Управо у овом крају је беснела разорна огњена стихија.

Производња мастике је упошљавала на хиљаде радника и доносила је значајне приходе грчком буџету. Њени кристали су се користили у фармацеутској и козметичкој производњи. Мастиком се побољшавао укус кондитерских производа, напитака, јела од меса и сосова, од ње су прављени жваке, ратлук, бомбоне, паста за зубе, сапун, кремови и кафа. Ова смола поседује мноштво корисних својстава.

Портал Defencenet.gr, а затим и низ угледних грчких медија преноси да су пожар на Хиосу и у неким другим крајевима Грчке дело руку специјалних служби суседне Турске. Заиста, на месту катастрофе пронађено је на десетине експлозивних механизама и материјала који сведоче да је подметање пожара имало организован карактер и да је вршено истовремено на неколико места. Пожар је почео за време наглог јачања ветра у брдским крајевима којима ватрогасци имају отежан приступ. Ватрена стихија није погодила само пољопривреду Хиоса, већ и грчку војску, јер су шуме овог острва традиционално представљале место базирања великих војних јединица. После уништења шумских засада сад се као на длану виде позиције грчке артиљерије.

24. август. „Антирасистичка шетња“ у центру Атине завршила се немирима и сукобима с полицијом. Разјарена гомила муслимана и „антифашиста“ разгромила је продавнице, упала је на главни трг престонице и кренула према згради грчког Парламента. Јасно су се чуле пароле „Алах акбар“.

Видео снимак шетње је видело на хиљаде људи, али је ускоро био избрисан са сервера „ју-тјуб“ „због кршења правила коришћења сервера“ [2].

У међувремену, бујица имиграната се у Грчкој повећава из месеца у месец. Грчки медији преносе вести о хиљадама сиријских избеглица „које желе да нађу уточиште у нашој земљи спасавајући се од Асадовог режима“. Парадоксално, ни по свом спољашњем изгледу, ни по језику којим говоре, имигранти уопште не личе на Сиријце. То су Турци, Пакистанци, Авганистанци и становници Северне Африке.

Чињенице наведене у чланку не одражавају у потпуности димензије исламске експанзије у Грчкој, али јасно показују опасност од „косовског сценарија“ у овој малој православној земљи. Очигледно је да се промена етничког и конфесионалног састава Грчке уклапа у општу тенденцију потискивања православаца из Средоземља: Либија је већ очишћена од хришћана, наставља се убијање православаца на Косову и у Сирији. Да ли је очигледно на реду Грчка? Чини се да ово питање већ носи реторички карактер.

_____

1] http://www.newsnow.gr/article/191694/BINTEO-proklisi-apo-alvanousetsi-tha-sas-kapsoume-olous-sas.html

[2] http://www.pentapostagma.gr/2012/08/blog-post_2428.htmĺixzz24vDrJyOu

10 / 09 / 2012

Подели на овим сајтовима

Батина је из раја изашла.

Што ти имигранти у својим земљама не направе џенет него су дошли у хришћанске земље?

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Који су то "либерални закони" у питању? Аутор не наводи конкретно.

Вероватно се ради о социјалним програмима и слично што имигрантима омогућава да дођу и живе на туђ рачун, али то је далеко од "либералног". Бар ако правилно користимо појмове...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Гости

Бог нека ми опрости али колико видим само желе неки повод да би направили неки дар-мар, Бог нека ми опрости ако грешим.

Колико им стало до мира и помирења ето говори и то у Сарајеву какав је став г.Церића по питању мира и свега осталог.

https://www.pouke.org/forum/topic/21206-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB-%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%98%D0%B5%D0%B2%D1%83-%E2%80%93-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BE%D1%82%D0%B8/

Подели на овим сајтовима

Муслиманима у хришћанским земљама треба признати таман онолико права колико они признају хришћанима у својим земљама. Ако су због подменутог паљења Курана тражили да се иселе хришћани из дела града где је живела девојчица (догађај однедавно) и ако у Меки постоји "хришћанска обилазница" (пошто је хришћанима забрањен улазак у Меку, направљена је посебна обилазница око града за невернике), треба им дати таман исто толико права. Без људскоправашких баљезгарија...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Бог нека ми опрости али колико видим само желе неки повод да би направили неки дар-мар, Бог нека ми опрости ако грешим.

Колико им стало до мира и помирења ето говори и то у Сарајеву какав је став г.Церића по питању мира и свега осталог.

https://www.pouke.org...ажних-стереоти/

Nigde nisi pogrešio. Svi imaju veća prava nego mi kad se sve sagleda.

Подели на овим сајтовима

Либерални закон би био да свако може слободно да уђе у земљу (или бар релативно слободно, без неких бесмислених ограничења и забрана, што данас ретко где има), али да би радио, слободно живео и пустио друге да живе. У таквој ситуацији сви имају користи. Ово с либералним законима тешко да има везе, као што рече Звонко. А показатељ да ту нешто смрди је и то да сасвим случајно баш ти неки мутни ликови имају слободу да уђу у земљу, а нормални људи и даље морају мечку да роде да би добили паире. Ово су људи насилници, џабалебароши, терористи, неваспитани и при том живе на грбачи домаћина. Муслимани су посебна сорта са њиховим преношењем шеријатских навика у западну цивилизацију. Али да будемо до краја искрени, ту постоји и друга страна проблема. Када заиста људи имигранти дођу негде да раде поштено, домаћини се често буне из ксенофобичних и разних других ирационалних разлога који су последица незнања (нпр. ”они нам отимају послове”). То је нарочито актуелно у кризним времена, када људи, уместо да кривце потраже у себи (баш грчки случај вапије за таквим самопреиспитивањем), они упру прсте на другога. Увек је други крив (ту смо работу и ми Срби докторирали заједно с браћом Грцима). А ко је најближи ”други” кривац? Па имигранти, наравно. И онда народ одлепи, па у парламент уђу разне нацистичке партије којима су главне пароле ”Грчка Грцима, странци напоље” и сличне монструозности. Ту би Европљани могли мало да се угледају на Америку, али ону стару, предратну и мало послератну, ова нова и није баш толико отворена као што некад беше. А за муслимане не знам шта да кажем, нисам паметан (мислим генерално, ове терористе што пале около треба моментално послати у бајбокану). Против мојих принципа је да се сад ти људи истеравају, али да проблем постоји, постоји. Да су сви као Јусуфспахићи, где би и нама и њима био крај...

Подели на овим сајтовима

Либерални закон би био да свако може слободно да уђе у земљу (или бар релативно слободно, без неких бесмислених ограничења и забрана, што данас ретко где има), али да би радио, слободно живео и пустио друге да живе. У таквој ситуацији сви имају користи. Ово с либералним законима тешко да има везе, као што рече Звонко. А показатељ да ту нешто смрди је и то да сасвим случајно баш ти неки мутни ликови имају слободу да уђу у земљу, а нормални људи и даље морају мечку да роде да би добили паире. Ово су људи насилници, џабалебароши, терористи, неваспитани и при том живе на грбачи домаћина. Муслимани су посебна сорта са њиховим преношењем шеријатских навика у западну цивилизацију. Али да будемо до краја искрени, ту постоји и друга страна проблема. Када заиста људи имигранти дођу негде да раде поштено, домаћини се често буне из ксенофобичних и разних других ирационалних разлога који су последица незнања (нпр. ”они нам отимају послове”). То је нарочито актуелно у кризним времена, када људи, уместо да кривце потраже у себи (баш грчки случај вапије за таквим самопреиспитивањем), они упру прсте на другога. Увек је други крив (ту смо работу и ми Срби докторирали заједно с браћом Грцима). А ко је најближи ”други” кривац? Па имигранти, наравно. И онда народ одлепи, па у парламент уђу разне нацистичке партије којима су главне пароле ”Грчка Грцима, странци напоље” и сличне монструозности. Ту би Европљани могли мало да се угледају на Америку, али ону стару, предратну и мало послератну, ова нова и није баш толико отворена као што некад беше. А за муслимане не знам шта да кажем, нисам паметан (мислим генерално, ове терористе што пале около треба моментално послати у бајбокану). Против мојих принципа је да се сад ти људи истеравају, али да проблем постоји, постоји. Да су сви као Јусуфспахићи, где би и нама и њима био крај...

Oni bi hteli da svugde postoji Šerijatski zakon a to ne može. Zapad je najveći protivnik Islama.

Подели на овим сајтовима

Ne bih da branim nikoga, ali mislim da je ogroman broj ilegalaca samo u potrazi trbuhom za kruhom, i da ih uopšte ne zanimaju džihadi i ostale gluposti. I u Grčkoj i svuda. A problem su određeni likovi koji ih zloupotrebljavaju u svoje perfidne svrhe da bi započeli neku gužvu. Sa takvima se stvarno treba obračunati dok ne bude kasno...

Подели на овим сајтовима

Али и ти што су у потрази за лебом, чим се на'ране тим лебом падне им на памет да се мало баве уређењем друштва у које су ушли уз жељу да ту у догледно време привири шеријат.

Подели на овим сајтовима

Ne bih da branim nikoga, ali mislim da je ogroman broj ilegalaca samo u potrazi trbuhom za kruhom, i da ih uopšte ne zanimaju džihadi i ostale gluposti. I u Grčkoj i svuda. A problem su određeni likovi koji ih zloupotrebljavaju u svoje perfidne svrhe da bi započeli neku gužvu. Sa takvima se stvarno treba obračunati dok ne bude kasno...

Ма пази, ја сам први за то да се ”илегалци” који поштено живе и раде једноставно награде добијањем папира. Али они око Омоније нимало не личе на неке који иду трбухом за крухом (не личе ни на муслимане, до душе). Једном сам одсео ту у неком хотелу и није ми било нимало пријатно, чак ни преко дана, увече да не говорим.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...