Jump to content

Цвијеће - украс творевине Божије

Оцени ову тему

Препоручена порука

Volim hortenzije..

..aj sad nek me neko banuje.. 0104_cheesy

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

Divno. Moja tetka je imala punu baštu hortenzija. Prelepo. 0205_whistling

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

vaistinu cvijeća...

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Била једном једна камелија ...

Па добила сам пелцер петнаест година раније и једино је код мене успевала, коме год сам дала, увенула бих, зашто, ни дан данас ми није јасно.

Била је висока преко 2м.

А летос је отишла у заборав, због реновирања стана.

Њени цветови најлепше миришу.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

bliss jeeee

Много волим цвеће, али немам баш среће са гајењем истог, тј, свако које је дошло код мене, умрло је, чак и један кактус... bliss jeeee

Волим и собне биљке које немају цвет...

А највише волим нарцисе, њихов изглед, боје и мирис су баш баш мој фазон...

Зато ме ово доба године радује јер их има на сваком кораку.

Ипак, не могу да кажем да волим да добијам и поклањам резано цвеће, више ми прија док је живо у некој баштици, саксији или трави...

Подели на овим сајтовима

bliss jeeee

Много волим цвеће, али немам баш среће са гајењем истог, тј, свако које је дошло код мене, умрло је, чак и један кактус... bliss jeeee

Ипак, не могу да кажем да волим да добијам и поклањам резано цвеће, више ми прија док је живо у некој баштици, саксији или трави...

Jao, pa kaktus uopšte nije zahtevan. Kako si uspela da ga "ubiješ?" 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

0442_feel

Много волим цвеће, али немам баш среће са гајењем истог, тј, свако које је дошло код мене, умрло је, чак и један кактус... 0442_feel

Можда  си  га  превише  заливала, а он  воли растреситу  земљу. 0442_feel

Подели на овим сајтовима

;)

Много волим цвеће, али немам баш среће са гајењем истог, тј, свако које је дошло код мене, умрло је, чак и један кактус... :(

Jao, pa kaktus uopšte nije zahtevan. Kako si uspela da ga "ubiješ?" 0104_cheesy

И ја сам то успела једном...  :) одједном је почео да се укопава у земљу и временом се претворио у хумус... а све сам прочитала о њему, одржавање, влага, температура, светлост, купила му лепу саксију керамичку малу... Мислим да су ми рекли да се залива једном у две недеље, и мислим да сам само једном заборавила то да урадим и он није имао избора него да... усахне...  sFun_bat Сад се о кактусима брине мама... 0442_feel

Од собног биља посебно волим палмице, Драцену, Јуку... свиђа ми се што су дефинисане... а на тераси ми се не допадају мушкатле, истичем их као представника недефинисаности... Мада кад су густе могу бити лепе..

Знате оне бамбусе што се поклањају у посудицама са мокрим куглицама или сунђерчићем? Засадила сам један велики, изгледа јако лепо, не увија се али даје листове, и симпатичан јер подсећа на Оливу... А прошле године смо били упорни и у покушају садње ананаса, и успели смо некако, садили смо ананас који смо купили у Идеи... и то друге класе, хеххе... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='Hristos vaskrse' />  t4431

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Meni se sviđaju kaktusi, pogotovo kad cvjetaju. Ali nemam baš priliku da ih držim u kući jer nemam fineštre na osunčanoj strani.

Ljepe su i agave kojih ima dosta u Crnoj Gori, pa mu to dođe kao neki naš kaktus.

Cvjeće je ljepo i sviđaju mi se uglavnom sve varijante vrtlarstva. Od japanskih do engleskih vrtova. Vrtovi koje sam viđao u našim domaćinstvima uglavnom nijesu estetski potkovani. Ili ima previše detalja ili loš raspored i odabir sadnica kvare opšti utisak. Mada imaju nekog "amaterskog" šarma. Uostalom u sve u šta se uloži ljubav, ostavi se traga, tako da i ti vrtovi zbog toga prirastu srcu.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

t4431 sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...