Velja94 Написано Септембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Koliko ima vikarnih episkopa u SPC? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Koliko ima vikarnih episkopa u SPC? ево овде имаш http://www.spc.rs/sr/vaskrshnja_poslanica_2012_godine Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Da li može vikarni episkop da rukopolaže? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 6, 2012 Može, sve što dozvoli nadležni arhijerej-episkop i da osvećuje nove crkve, da monaši, rukopolaže...sve! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Септембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Мени никад неќе да буде логично како је могуќе да викарни епископ има мање власти, па и части од рецимо једног архијерејског намесника. Ја знам за један викарни епископ који има власт над укупно 4 манастира (3 мушки и 1 женски) са око 10 монаха и 4 монахиње. За разлика од њега, архијерејски намесник у најближи град де факто има власт над око 2-30 свештеника и 70.000 људи, а број цркве и манастире (без монаха) са које управља је веќи од 50 (ако не и веќи од 100)... Викарни епископ без дозволу (покану) од свога Епископа или архијерејског намесника, не сме да доѓе у градску (па ни селску) цркву, а камо ли да служи. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 Da li ostale Pravoslavne crkve imaju svoje vikarne episkope? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2012 @, Да, баш тако, обичан верник који мало познаје рекао би "како то да у једној епархији има два Христа" или "заменик Христов...", то би тако некако испало. То је као што су некада били хороепископи "нешто слично викарном" и данас их имамо у Кипарској архиепископији, не знам дали има негде другде а док викарних-заменика има свуда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Što neko od vikarnih episkopa ne preuzme eparhiju Buenos-ajresku i Austrijsko-švajcarsku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Можда ће неко од викарних и преузети,тј.добити да управља том епархијом али тек када се стекну услови. Сада се администрира епархијом (као и епархија аустријско-швајцарска и италијанска) и када се административно уреди и стекну услови за сталног епископа онда ће Сабор да изабере накога ко ће бити за ту епархију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Можда ће неко од викарних и преузети,тј.добити да управља том епархијом али тек када се стекну услови. Сада се администрира епархијом (као и епархија аустријско-швајцарска и италијанска) и када се административно уреди и стекну услови за сталног епископа онда ће Сабор да изабере накога ко ће бити за ту епархију. A šta je sa Buenosajreskom eparhijom hoće i nju neko preuzeti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 hehehe brate pa odgovorio sam ti, mislio sam što lakše i jednostavnije da ti odgovorim i dodatno objasnim da bi ukapirao Naravno da će imati svog episkopa kada Sabor da konačnu odluku da se u toj eparhiji stekli uslovi za upravljujućeg - nadležnog arhijereja. Velja94 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 hehehe brate pa odgovorio sam ti, mislio sam što lakše i jednostavnije da ti odgovorim i dodatno objasnim da bi ukapirao Naravno da će imati svog episkopa kada Sabor da konačnu odluku da se u toj eparhiji stekli uslovi za upravljujućeg - nadležnog arhijereja. Da li svi naši vikarni episkopi znaju engleski? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 verovatno da svi znaju (da ne kažem 100% svi), nadam se da svi znaju... Ima episkopa kao i vikarnih jde tečno govore više jezikai plus još nekoliko sa kojim se služe-koriste, sa nekim elementarnim osnovnim znanjem jezika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 verovatno da svi znaju (da ne kažem 100% svi), nadam se da svi znaju... Ima episkopa kao i vikarnih jde tečno govore više jezikai plus još nekoliko sa kojim se služe-koriste, sa nekim elementarnim osnovnim znanjem jezika. Da li znaš možda da li znaju grčki jezik? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 ovi mlađi episkopi (kada kažem mlađi ne mislim na godine) koji su hirotonisani zadnjih 20ak god.pretežno svi znaju i to baš dobro znaju, maltene kao da im to maternji jezik, a ovi stariji episkopi tu i tamo, neko zna a neko ne zna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука