Jump to content

Vikarni episkop

Оцени ову тему

Velja94

Препоручена порука

Мени никад неќе да буде логично како је могуќе да викарни епископ има мање власти, па и части од рецимо једног архијерејског намесника.

Ја знам за један викарни епископ који има власт над укупно 4 манастира (3 мушки и 1 женски) са око 10 монаха и 4 монахиње. За разлика од њега, архијерејски намесник у најближи град де факто има власт над око 2-30 свештеника и 70.000 људи, а број цркве и манастире (без монаха) са које управља је веќи од 50 (ако не и веќи од 100)...

Викарни епископ без дозволу (покану) од свога Епископа или архијерејског намесника, не сме да доѓе у градску (па ни селску) цркву, а камо ли да служи.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

Да, баш тако, обичан верник који мало познаје рекао би "како то да у једној епархији има два Христа" или "заменик Христов...", то би тако некако испало.

То је као што су некада били хороепископи "нешто слично викарном" и данас их имамо у Кипарској архиепископији, не знам дали има негде другде а док викарних-заменика има свуда.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Гости

Можда ће неко од викарних и преузети,тј.добити да управља том епархијом али тек када се стекну услови.

Сада се администрира епархијом (као и епархија аустријско-швајцарска и италијанска) и када се административно уреди и стекну услови за сталног епископа онда ће Сабор да изабере накога ко ће бити за ту епархију.

Подели на овим сајтовима

Можда ће неко од викарних и преузети,тј.добити да управља том епархијом али тек када се стекну услови.

Сада се администрира епархијом (као и епархија аустријско-швајцарска и италијанска) и када се административно уреди и стекну услови за сталног епископа онда ће Сабор да изабере накога ко ће бити за ту епархију.

A šta je sa Buenosajreskom eparhijom hoće i nju neko preuzeti?

Подели на овим сајтовима

• Гости

hehehe brate pa odgovorio sam ti,

mislio sam što lakše i jednostavnije da ti odgovorim i dodatno objasnim da bi ukapirao :D

Naravno da će imati svog episkopa kada Sabor da konačnu odluku da se u toj eparhiji stekli uslovi za upravljujućeg - nadležnog arhijereja.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

hehehe brate pa odgovorio sam ti,

mislio sam što lakše i jednostavnije da ti odgovorim i dodatno objasnim da bi ukapirao :D

Naravno da će imati svog episkopa kada Sabor da konačnu odluku da se u toj eparhiji stekli uslovi za upravljujućeg - nadležnog arhijereja.

Da li svi naši vikarni episkopi znaju engleski?

Подели на овим сајтовима

verovatno da svi znaju (da ne kažem 100% svi), nadam se da svi znaju...

Ima episkopa kao i vikarnih jde tečno govore više jezikai plus još nekoliko sa kojim se služe-koriste, sa nekim elementarnim osnovnim znanjem jezika.

Da li znaš možda da li znaju grčki jezik?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...