Jump to content

Са здравим Духом и тело здраво

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest о. Агапије

Постављена слика

Владика захумско-херцеговачки Григорије засукао је рукаве, узео шпахтлу и са својим свештенством очистио Главни трг у Требињу.

Главна мета су биле залепљене жвакаће гуме по мермерним плочама трга, преноси "Блиц".

У епархији кажу: "С вером да ће овај лични пример поучити - постидети како одговорне за одржавање ћистоће града, тако и неодговорне који га немилице онечишћавају".

Владика Григорије организовао је акцију чишћења града пред славу Саборног храма и града Требиња - Преображења Господњег.

"Треба да се сви заједно подсетимо да није довољно само се називати културан, него то и стварно бити - како град, тако и појединци", поручују у епархији.

Мондо
Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 3 years later...

Na nekoliko mesta se u Svetom Pismu spominje telo i duh. Naprimer kad Isus kaže dok je budio apostole:duh je jak ali je telo slabo. (nije citat).

U poslanicama se isto tako na nekoliko mesta spominje telo i duh na sličan način.

Čovek je sastavljen od tela (zemlje) ali tek kad dobije Duh Života čovek postane duša živa. Posle telesne smrti je Bog razdvojio telo od duše, ono što je nerazdvojivo.Telo odlazi zemlji a duša na mesto gde će čekati sveopšte vaskrsenje.

Ono što mene zanima je kako se odnosimo prema telu i da li ga dovodimo u sklad sa duhom. Koliko vidimo Hristos jasno kaže da duh bez tela ne može.Odnosno da se ne uspavamo telesno misleći da je dovoljno biti jak duhom.

Može li se telo ikako razdvojiti od duše odnosno ako duši činimo moramo li i telu činiti podjednako?

Prošao je veliki post, kako je reagovalo tela a kako duša?

Meni je telo poprilično izranjavano što mojom nepažnjom što nesrećnom situacijom. Ali duša mi se ne smiruje ako samo ona bude puna Boga Živoga, duša mi traži i telo, da bi ja bio potpuno miran.Radim na skladu tela i duše,za sada fizički i duhom neodvojivo.(ne ugadjam samo telu niti samo duhu). ...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Može li se telo ikako razdvojiti od duše odnosno ako duši činimo moramo li i telu činiti podjednako?

На првом месту ваља знати шта је корисно за једно а шта са друго. Чинећи једном добро чинимо и другом . Ово добро подразумева разумну меру...

Између ћутања неба и земље огорчено се препиру мудраци: "Шта је материја" и "шта је дух"?

А смрт на гробљу седи и одлучно одговара: "Материја је тесто, дух је квасац, ви сте хлебови, а ја гост".

(Свети Владика Николај - Мисли о добру и злу)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...