Jump to content

Let's Ban Profits!

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

Комуњаре par excellence... :)

Nego šta su, gluperde.

A jesi li primenio koliko su crnom puna usta naroda? Neopisivo podseća na neke veoma brojne što su im isto tako usta puna naroda i šta je dobro za narod i koji su zakoni dobri za narod i kako da narod ovo i kako da narod ono...

Подели на овим сајтовима

A jesi li primenio koliko su crnom puna usta naroda? Neopisivo podseća na neke veoma brojne što su im isto tako usta puna naroda i šta je dobro za narod i koji su zakoni dobri za narod i kako da narod ovo i kako da narod ono...

А бели кандидат је као бољи у том (и ило ком другом) смислу?

Подели на овим сајтовима

U Grčkoj je već 25% nezaposlenih. Nezavisno od toga neoliberalci (= EU) traže da Grci rade duže, jer jedan radnik košta manje od dva radnika, time bi Grčka kao bila uspešnija u odnosu na konkurenciju. Rezultat: Radikalna levica "sirica" ima za sad 25% glasova, neonacisti "nova zora" 10%. Slična stvar u Mađarskoj i tako dalje..

U nas Srbe neonacisti nisu imali nikad 10%, svejedno kakva da je situacija bila... Glavu gore, Srbine. I jedan razlog zašto govorim da se ima i da se čuva socijalni mir.

"neoliberalci" = EU ? :D

Uozbilji se.

А бели кандидат је као бољи у том (и ило ком другом) смислу?

Problem je jer sam rekao "crni" ? To znači da sam rasista?

Mitt's the shit, ali je Obama socijalista, ako nisi primetio. ;)

Подели на овим сајтовима

Mitt's the shit, ali je Obama socijalista, ako nisi primetio. ;)

И шит и социјалиста се позивају на народ. Чак и многи амерички либертаријанци. Популизам је посебан проблем и може бити присутан у било којој идеологији. Да не испадне да је само Обама популиста (што јесте). И на крају, и шит је социјалиста по либертаријанској дефиницији, само има другачије ”приоритете” од Обаме.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

И шит и социјалиста се позивају на народ. Чак и многи амерички либертаријанци. Популизам је посебан проблем и може бити присутан у било којој идеологији. Да не испадне да је само Обама популиста (што јесте). И на крају, и шит је социјалиста по либертаријанској дефиницији, само има другачије ”приоритете” од Обаме.

Nije zbog populizma nego zbog kolektivizma.

Mislio sam da je bila jasna aluzija na mnoge, mnoge ljude, među kojima je i premijer Dačić kome su usta puna naroda i neprijatelja naroda, preko Zlobodana, i pre njih - svima usta puna naroda, to je terminologija njihovih kolektivizama.

Подели на овим сајтовима

Pro-choice or not pro-choice that is the question... :)

Феноменално! Какве зјапеће контрадикције и недоследности, невероватно до које мере политичка демагогија може да заглупи људе.

Подели на овим сајтовима

Питер Шиф ме увек изнова одушеви !!!

Сећам се легендарног видеа пре овог, кад је ушао у Окупирај Вол Стрит са транспарентом "Ја сам 1 % - причајмо" .... ха ха ха невероватан краљ ... мени је највећа кома у овом видео како глуми да је као одушевљен тим разним соц. БС .... ха ха ха умро сам од смеха

Подели на овим сајтовима

Људи тако реагују из незнања, а делује ми да неки и не размишљају много о томе, а неки из страха и из слабости. Ти други можда и имају разлога да се тако осећају...

Постоји ли нека озбиљна психолошка/социолошка студија о овоме, дал' неко зна?

Подели на овим сајтовима

Људи тако реагују из незнања, а делује ми да неки и не размишљају много о томе, а неки из страха и из слабости. Ти други можда и имају разлога да се тако осећају...

Постоји ли нека озбиљна психолошка/социолошка студија о овоме, дал' неко зна?

Студија о томе зашто људи желе да забране профит или повећају профит онима који зарађују највише?

Подели на овим сајтовима

Студија о томе зашто људи желе да забране профит или повећају профит онима који зарађују највише?

o tome zašto se ti ljudi plaše korporacija, da li se osećaju kao ugnjeteni narod, da li realno postoji podela na aristokratiju i iskorišćavani narod ili je to samo ostalo u mentalitetu, i u tom smislu da li imaju mogućnosti da poboljšaju svoju državu i svoj položaj, koje su to mogućnosti i da li su svesni svojih mogućnosti, ili prosto veruju svojim političkim liderima, ili su prosto neobavešteni itd.

Подели на овим сајтовима

o tome zašto se ti ljudi plaše korporacija, da li se osećaju kao ugnjeteni narod, da li realno postoji podela na aristokratiju i iskorišćavani narod ili je to samo ostalo u mentalitetu, i u tom smislu da li imaju mogućnosti da poboljšaju svoju državu i svoj položaj, koje su to mogućnosti i da li su svesni svojih mogućnosti, ili prosto veruju svojim političkim liderima, ili su prosto neobavešteni itd.

Ја не знам за свеобухватну студију која се са тим бави.

То све што си навео су симптоми једне веома раширене болести која постоји дуго времена и има разне називе - у Светом писму се први пут јавља кад су људи поверовали змији да пречицом могу да дођу до врлине, Брајан Трејси се зове "something for nothing", Скот Пек је зове синдром људи лажи, политиколошка теорија је зове социјализам, неки је зову колективизам изд.

Суштина те болести је да човек сматра да он није одговоран за свој живот (или је делимично одговоран) те узроке добра или зла у свом животу тражи ван себе.

Механизам иде отпилике овако: у развоју људског карактера делује сила ентропије тј. сила лењости. Ако човек не улаже напор он ће постајати све лењи и лењи, неспособнији, више зао, дволичан итд. Само и искључиво улагањем свесног напора, на основу вољне одлуке. човек може савладавајући лењост и ходећи преко бројних препрека, да иде напред у развијању свог живота и карактера.

Е сада, како човек све више тоне у вртлог лењости он све мање има контролу над догађајима свог живота и контролу на собом тј. над светом око себе. Последица овога је да 1. човек почиње да осећа све већи страх од света 2. да почиње да мисли да он у ствари и не може имати контролу над стварима око себе.

Лењост, поткована страхом од живота, дакле рађа поглед на свет који каже да ти не можеш имати котрнолу над стварима око себе, и на крају ни над собом. Када се овај поглед на свет уобличи у рационално објашњење настаје тзв. "конфорна зона" тј. скуп изговора који оправдавају (умирују савест) човеку да не улаже вољни и свесни напор тј. да остаје лењ и уплашен. А онда ако се ово преточи у неко обајшњење света настају разне социјалистичке/ колективистичке идеологије - чије основно учење је да је појединац добар (савршен) а да свет не ваља (а управо је сурптоно). Тј. да појединац није лењ и уплашен већ да је проблем у спољним околностима.

У историји света постојале су многе колективистичке идеологије, од учења змије, преко апсолутистичких монархија, национализама, интернационализама, па данас до атеизма, католичке цркве, ислама, будизма, комунизма, социјализма - левог, десног, социјалне државе, ЕУ, УН-а, Обаме итд.

Ипак, већина људи се не бави филозофијом или политиком, и они се задржавају на нивоу својих личних лењости и страхова у својој конфорној зони. Ово је она сива "добра и поштена" маса, која зависно од политичког система у коме живи има различите облике - код Броза су били поштена радничка класа, у старом Египту робови, у Србији данас су то људи који желе да "живе као сав нормалан свет" у САД и ЕУ данас потрошачка безлична маса која живи на кредит и по цео дан кука на шефа, друштво и државу у којој живи итд.

Илити middle class једноставно речено.

У сваком случају, цела прича почиње од појединаца, а на крају се заврши свим овим што си ти навео тј. овом масом глупих, небитних, непринципијелних и генерално говорећи беспредметних декламација о корпорацијама, државама, аристократији, искоришћаваном народу итд. А суштина свега тога да је су то све изговори и стварање уплетених лажи да би се умирила савест и оправдала споствена мизерија живота у страху, лењости и губитку котнроле над собом, својим животом и догађајима око себе.

Дакле, или тим изговорима, а код неких људи те декламације су оправдање да се од оно мало људи који су уложили вољу и превазишли лењост, и на основу тога створили нову вредност, да се од њих све или део те вредности узме, да би они лењи и неплодни, ипак могли да имају материјалне основе живота. То је основа све и једне социјалистичке теорије о прерасподели, порезима и социјалној правди данас. Кад неко данас виче против капитализма или сободног тржишта (а кад циљају корпорације у ствари циљају слободно тржиште) буди сигуран да се иза тога крије или страх и лељоност, или прив да се створи легитимитет за бруталну пљачку да би неплодни могли да уживају у плодовима вредности које су створили позитивни људи.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...