Jump to content

Владика Атанасије ( Ракита )

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Nemam pojma... ja znam da i oni imaju isto tako dokaze  o lozama, porodicama i linijama.

Побогу цела средњевековна историја ти је доказ томе да су Мрњавчевићи српски владари који би клинац ратовали против Бугара да су Бугари?

Није проблем отимати од Срба историју кад србима ништа не значи.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 303
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Како каже коферче..срби морају да се промене из корена да би живели боље..

морамо да постанемно сви дачић.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

da se vratimo na temu ako je jos nekome to zanimljivo. Kaze:

Mat.10,37

" A kad vas poteraju u jednom gradu , bjezite u drugi. Jer zaista vam kazem : necete obici gradova Izrailjevih dok ne dodje Sin Covjeciji."

Ovo govori Gospod Apostolima kad ih salje da propovedaju, moze li se ovo odnositi i na, uslovno receno , obicne Hriscane

Mislim da moze , jer ako je Gospod ovo govorio odabranima da budu Apostoli kako moze ocekivati nesto vise od ostalih?

Ispada da je sustina sacuvati veru-pravu veru- a ne stradati uludo.

Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема.

Подели на овим сајтовима

Ма пусти ту причу то је за малу децу. Упознао сам ја све те домаће фашисте или већ како се чешљају, нико од њих није црквен човек.

Тако да нема речи о етнофилетизму у Цркви.

А како нешто може да буде јерес ван Цркве?

Драги мој мудри проценитељу особа склоних дечијим причицама, морам ти рећи да има много више него што мислиш оних (поготово младих људи али и људи средњих година) који ће национализам претпоставити црквености док ће истовремено ићи у Цркву и који ће себе доживљавати и те како црквеним људима, и које нико неће моћи никако убедити да то није истинска црквеност. Тако да је са становишта реалности апсолутно свеједно то што они заиста нису црквени и а поготово је свеједно шта ти сматраш "дечијим причицама"...овде где ја живим, видим то исувише често.Можда у твом месту није тако, али је у Београду и те како ситуација таква. Можда ти имаш нека друга искуства, али дозволи другима да имају искуства која се не поклапају са твојим. 

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Драги мој мудри проценитељу особа склоних дечијим причицама, морам ти рећи да има много више него што мислиш оних (поготово младих људи али и људи средњих година) који ће национализам претпоставити црквености док ће истовремено ићи у Цркву и који ће себе доживљавати и те како црквеним људима, и које нико неће моћи никако убедити да то није истинска црквеност. Тако да је са становишта реалности апсолутно свеједно то што они заиста нису црквени и а поготово је свеједно шта ти сматраш "дечијим причицама"...овде где ја живим, видим то исувише често.Можда у твом месту није тако, али је у Београду и те како ситуација таква. Можда ти имаш нека друга искуства, али дозволи другима да имају искуства која се не поклапају са твојим. 

Код нас тога заиста нема.

Они који су нацоши нису црквени људи. Који су Црквени нису нацоши, ја просто не могу да верујем да нацоши иду у Цркву.

Подели на овим сајтовима

Они који су нацоши нису црквени људи. Који су Црквени нису нацоши, ја просто не могу да верујем да нацоши иду у Цркву.

Ни код нас у БЛ епархији нема тога...

То није спојиво...а ови наши наци се и не приказују као верници...често кажу да је то све јеврејска подвала...

углавном су пагани..

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

То није спојиво...а ови наши наци се и не приказују као верници...често кажу да је то све јеврејска подвала...

углавном су пагани..

Молим модерацију да "забележи" мој први Амин брату Френсису...

Подели на овим сајтовима

углавном су пагани..

Управо тако.

Подели на овим сајтовима

Поверуј.

Подели на овим сајтовима

Поверуј.

Шта?

Да поверујем да нацисти долазе у цркву приступају причешћу и заговарају истребљење Јевреја и неких других, да се при том исповедају имају духовника, посте моле Богу...

Како?

Подели на овим сајтовима

Шта?

Да поверујем да нацисти долазе у цркву приступају причешћу и заговарају истребљење Јевреја и неких других, да се при том исповедају имају духовника, посте моле Богу...

Како?

Не причам о нацистима, немој молим те да да изврћеш моје речи или да их прозивољно тумачиш, већ о маси младих који, на жалост, често стављају национализам у апсолутно исту раван (или чак изнад) црквености и којима ако покушаш да објасниш да то не иде тако, једноставно пренебрегну твој причу јер их не интересује никакво кварење њихове визије Православља

Подели на овим сајтовима

Не причам о нацистима, немој молим те да да изврћеш моје речи или да их прозивољно тумачиш, већ о маси младих који, на жалост, често стављају национализам у апсолутно исту раван (или чак изнад) црквености и којима ако покушаш да објасниш да то не иде тако, једноставно пренебрегну твој причу јер их не интересује никакво кварење њихове визије Православља

Е па добро је ако је тако, већ сам се забринуо да ту код тебе у Цркву долазе нацисти.

И код нас имаш тако неких баба које долазе у Цркву којима нема силе да објасниш да пост није важнији од причешћа јер био би успех кад би макар мислиле да је то у истој равни а овако само смућују омладину.

Још кад донесу оне чипкане столњаке па инсистирају да се метне на све на чега може да се метне имаш утисак као да си дошо на изложбу столњака а не у Цркву.

Подели на овим сајтовима

Е па добро је ако је тако, већ сам се забринуо да ту код тебе у Цркву долазе нацисти.

Е па добро ако је тако, онда ти морам рећи да причаш бесмислице. У сваком случају,  или ич ниси разумео од написаног, или намерно изврћеш моје рећи смештајући их где ти се ћефне.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...