Баба Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 On 5. 6. 2014. at 9:11, Никола Поповић рече Pa ne znam, s obzirom na moju veeeliku familiju, a i na mene koji sam cetvrto dete, pa musko (tri starije sestre) mislim da u pregovorima sa roditeljima unapred gubim za bilo kakav vid "ne-svadbe", medjutim, ja sam smislio plan (samo jos kad bih nasao zenu svog zivota da ga realizujem ) Dakle, crkveno vencanje po starim pravoslavnim obicajima, sa jednim mirnim ruckom, sve da bude umereno i lepo, ali i etno, dok ovo drugo, opstinsko, prepustam porodici, pa nek rade sta hoce ja cu da se veselim i da pijem! Класично савремено српско решење - све дупло Рада. and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 On 5. 6. 2014. at 9:02, Жељко рече Они који нагињу европској култури не готиве оријенталне свадбе. Они који нагињу оријенту "западњачке" свадбе називају мртвачким. Исти случај је и подела на народњаке и забавњаке у музичком укусу. У питању је просто подела народа на две културне матрице. Од сваког сам очекиво упрошћавања и насилно угуравање у којекакве класе, па и од себе, али од тебе нисам. А где ћемо ми што смо по души орјенталци, а по уму западњаци, кафанци скоро од момента кад смо престали да сисамо, слушамо и ”народњаке” и ”забавњаке” и презиремо свадбе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 On 5. 6. 2014. at 9:05, Grizzly Adams рече Приметио, занимљиво... Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 On 5. 6. 2014. at 9:31, Juan рече Од сваког сам очекиво упрошћавања и насилно угуравање у којекакве класе, па и од себе, али од тебе нисам. А где ћемо ми што смо по души орјенталци, а по уму западњаци, кафанци скоро од момента кад смо престали да сисамо, слушамо и ”народњаке” и ”забавњаке” и презиремо свадбе? Јесте општа подела али постоје јасни знаци оријентализма на нашим свадбама. Ова свадба коју си поставио је јеврејска чини ми се, барем по музици слутим... Па ни код мене није случај који се може класификовати. Не слушам народњаке, нисам оријенталац у души, чак ни русофил а камоли арапофил. Ништа са истока ми није занимљиво сем Индије. То су две матрице у Срба које паралелно егзистирају. Немогуће је наћи човека који је по свему западњак или источњак. ( сем мене рецимо ). Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Код мене је сваду била полународњачка полузабавњачка. Лик који изгледа као Здравко Чолић цепао је на гитари Дип Парпл Дим на води, маса је остала опчињена. Али због осталих гостију било је и народњака па и маџарске музике... Никола Поповић, Ђуро Станивук, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 On 5. 6. 2014. at 9:45, Жељко рече Код мене је сваду била полународњачка полузабавњачка. Лик који изгледа као Здравко Чолић цепао је на гитари Дип Парпл Дим на води, маса је остала опчињена. Али због осталих гостију било је и народњака па и маџарске музике... Pa to je to, sve po malo i svi zadovoljni. Баба and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 On 5. 6. 2014. at 9:48, Никола Поповић рече Pa to je to, sve po malo i svi zadovoljni. dje si sefe, jel to pusCas bradu u dzordz lucas stilu Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 On 5. 6. 2014. at 11:31, kordun рече dje si sefe, jel to pusCas bradu u dzordz lucas stilu more ti... sto ne znas ni da se javis Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Znači nije Njemačka tako velka zemlja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 ma gde velika Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 On 4. 6. 2014. at 21:26, Жељко рече Да ли можете да замислите неку српску средњевековну свадбу, рецимо Немањића, уз баханалије, вриску, откачињање, психоделију као што је уобичајено на данашњим свадбама? Odkud ti znas kakve su bile srednovekovne svadbe??? Sta se tice muzike, tesko da Srbija je imala tada "evropsku" muziku kad je bila kulturoloski deo vizantiskog komonvelfa. A i srednovekovna muzika u evropi se tek razvila kad su krstaski vitezovi doveli velik broj instrumenta za orienta i deo mel Da ne pricam uporediti svadbe za televizije i smatrati da u celoj (zapadnoj) evropi, je smesno. Irci imaju divlje obicaje. Nemacko Kolo ti je Reigen http://de.wikipedia.org/wiki/Reigen_(Tanz) http://en.wikipedia.org/wiki/Round_dance. Vecina instrumenta i ritma su originalno iz orienta. Jedini autohtoni balkanski instrument su gajde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 http://www.rastko.rs/isk/isk_08.html Inace danasnje pevanje po crkvi je u Vojvodini doslo uz Austrijanaca, a Milosu Obrenovicu je bilo predhodno previse orijentalno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 Ето одатле! On 5. 6. 2014. at 13:59, Agnostik рече Odkud ti znas kakve su bile srednovekovne svadbe??? http://www.clio.rs/knjige.php?id=369 Баба and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 5, 2014 Пријави Подели Написано Јун 5, 2014 I sta pise o svadbama Nemanjica??? Tesko mi je nabaviti knjigu na brzaka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука