Jump to content

Венчања, свадбе

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 3 months later...

Ovu poruku pišem u ženskom kutku, zato što pretpostavljam da ako dobijem neke odgovore, oni će biti od žena. Mada možda me neki muškić iznenadi..  :drugarstvo:

- Da li ste prisustvovali nekom venčanju (svadbi) a da mlada, nije bila u venčanici.

- Zašto su venčanice skupe (tako se priča, mada ne znam pravu cenu) kada je to materijal kao za zavese. U principu bi mogla dobra venčanica da se napravi i od čaršava i zavese, ko je dobar šnajder.

- Da li se danas brakovi razovde, zato što mlade obično iznajmljuju venčanice, a kažu ove starije žene da to ne valja. Da mora da se kupi venčanica i da se nosi samo jednom.

- Da li je to samo fora iz Amerike, ili se i kod srba primilo da mlada mora da ima na sebi nešto plavo. I zašto, ako jeste? Koja je simbolika.

- Sve ostalo što možete da se setite a vezano je za tematiku, a nisam pitao.

winter

Zašto se pridaje značaj torti kada se unosi na svadbu. To je krenulo od pre 10 godina. Ranije nije bilo.

Sad kada 1000000001010 ulazi, bacaju se prskalice, svetla šljašte, svi ustanu i aplaudiraju, dok orkestar posebnom muzikom obeležava ovu zgodu.

Da li je 1000000001010 možda zamenila jabuku?

CIPELE (VEZANO UZ VENČANICE)

Kakvu simboliku imaju cipele. Nešto se mnogo gleda i na to. Kod nas se u cipele koje mlada obuva na svadbi, stavljaju metalni novci i ona tako nazuva.

Ovo sve što sam opisao prilično je novijeg datuma, sem venčanica koje su već sigurno 40-50 godina zastupljene. Ranije su ljudi prosto otišli u crkvu, dali zavete i vozi dalje. Bilo je ono da se uzme nahoče i da se baca žito, to se i sada zadržalo, ali to razumem.

Ovo venčanice, cipele, :cheesy:, mislim da je zapadna fora koja se primila zbog filmova ili čega već.

Možda grešim.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

1. нисам

2. зависи где их купујеш... ја сам своју врло повољно платила а била је прекрасна... тако да... све зависи... ко, где, како...

3. бракови се не разводе због изнајмљене венчанице - али само изнајмљивање је ћорав посо - више ти пара оде на изнајмљивање него да је купиш...

4. први пут чујем за то... али ја имадох неке плаве цветиће...

5. торте - па ваљда зато што је укусна... а икада се лепо декорише онда... знаш већ... зезања ради...

6. ципеле - мислим да требају да буду што удобније... оне се и понајмање виде (наравно ако је дуга венчаница) а треба провести цео дан у њима... не видим никакву символику у ципелама... мада постоје оне форе да неко дете украде млади ципелу па је девер купује...

:drugarstvo:

http://upodobljavanje.wordpress.com/

"Актом оваплоћења Богочовека Христа, човек је постао биће шансе, али то се увек односи на целог психофизичког човека, јер се православним учењем о васкрсењу, анулира свака примисао стављања тела, тј. целине у друкчије планове веровања..."

ђакон М. Лазић

Подели на овим сајтовима

Da li može pop da zabrani ovakvoj mladoj da uđe u crkvu?

Pitam ovo jer sam gledao neke slike iz crkvi gde mlade nisu izgledale nimalo drugačije od ovih sa slika.

Постављена слика

Постављена слика

Da li je ovo neukus ili samo se nešto promenilo što ja ovako neuk ne mogu da shvatim?

Подели на овим сајтовима

sta reci... ovo je dno dna  4chsmu1... naravno da moze da skrene paznju ako hoce - sto ne... i opet  1405_love

http://upodobljavanje.wordpress.com/

"Актом оваплоћења Богочовека Христа, човек је постао биће шансе, али то се увек односи на целог психофизичког човека, јер се православним учењем о васкрсењу, анулира свака примисао стављања тела, тј. целине у друкчије планове веровања..."

ђакон М. Лазић

Подели на овим сајтовима

sta reci... ovo je dno dna  joooj... naravno da moze da skrene paznju ako hoce - sto ne... i opet  joooj

0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel crvenilo :229229229: :229229229: :229229229: :229229229:

Zagrnite je pod hitno !!! Jezivo  joooj joooj joooj

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Први пут видим овакву "венчаницу".Није чак ни дно дна више је испод дна. 0442_feel

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Da li može pop da zabrani ovakvoj mladoj da uđe u crkvu?

Pitam ovo jer sam gledao neke slike iz crkvi gde mlade nisu izgledale nimalo drugačije od ovih sa slika.

Постављена слика

Постављена слика

Da li je ovo neukus ili samo se nešto promenilo što ja ovako neuk ne mogu da shvatim?

ODVRATNO

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Sad mi pade na pamet Sani Armani kada se udavala za Nikolu Lazetića. Bila je ta slika na naslovnici Sveta. Iz crvke. Koliko se sećam isto su joj ispale sise, to jest bila je venčanica kao za striptiz. Nek oprosti Sani, ako grešim za nju. Možda je neka druga javna ličnost u pitanju.

Inače Proleće, pa ti nisi imala ništa plavo na sebi ??????  :)

:)

Подели на овим сајтовима

Kada sam birala vencanicu,videla sam prvu i shvatila da je bas za mene.Kada sam je probala bila je savrsena.

Posle sam probala jos 15-tak,ali nijedna nije kao ona prva.Postavicu sliku cim budem mogla.Sada nisam u mogucnosti.

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

Još neki primeri veoma zanimljivih mladenki i nnjihovog stila na venčanjima...  :)

ONA JE ULOVILA SVOGA MUŽA, KAO ONA KOKA IZ CRTANOG FILMA

Постављена слика

RUSKA MLADA (EH TA BRAĆA RUSI...A TEK SESTRE RUSKINJE...)

Постављена слика

BAKA IZ PRVOG REDA IMA KOMENTAR "U MOJE VREME JE TO BILO DRUGAČIJE"

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...