Jump to content

Венчања, свадбе

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...

Упозорење: у овој теми није писано већ више од 120 дана.

Уколико нисте сигурни да желите да одговорите, размислите о покретању нове теме.

jahojao234

Pitao me jedan drugar da mu budem kum na venčanju. Pravi onu mašala svadbu sa 250 zvanica. Iskreno, ja ih znam 10-ak (a i on verovatno  znaaaaao). Kaže mora se tako - običaj. Meni to ne ide u glavu. Ja kad se budem ženio, to će biti mnogo skromnije. Imate li vi neko mišljenje o ovome? Ima li smisla uopšte zvati ljude koje ste jednom ili nijednom videli u životu, samo zato što je neko vaš nekada bio kod njihovih na svadbi i sada se to vraća? I tako u nedogled.....

I uvek ona stara narodna  :) - kad mu kažem, pa čoveče, skupo će te to sve doći, on odgovori, vrati se to sve  319.gif ....

Подели на овим сајтовима

Naravno da nema smisla u tom nekom kontekstu da te ljude ne poznaješ. Jedino logično objašnjenje jeste da ti onda kad se oženiš, a ne praviš svadbu, ili praviš manju, skromniju svadbu kako kažeš, onda ti ta rodbina dolazi kući, pa svaki dan neko drugi - JER JE TAKAV RED :291291291:. Šta znam, meni ta priča nema nekog smisla, niti se ti ljudi nešto vesele, mrzovoljni su jer ih nagnaš na trošak, koji nisu planirali, niti im je nešto stalo do tebe, došli radi reda - čista formalnost, i po mom mišljenju to je čist promašaj.  pravopop

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Pa i po mome mišljenju isto bez veze... ali kao što kažeš takav običaj  :229229229: ...

On je iz Banje Koviljače, a ona iz Užica ...

Šuti nešto kontaju da možda i tamo prave feštu... e to će tek biti ludilo sa sve šatorom i Šabanom Šaulićem...

Ima krdo svinja da strada garant  pravopop :291291291: ....

Подели на овим сајтовима

0110_hahaha jadne  :229229229:  pravopop, ma baš te briga - ima sve curice da te zagledaju, bićeš glavna faca - još ako je kuma neudata - eto veselja. :291291291:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Pa, naravno.  pravopop Jeste da ja ne volim da budem u centru pažnje - nije mi baš prijalo - ali što se mora i nije teško. Ma preguraćeš ti nekako. Nemoj da ti izgori kesa  :291291291:

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Ma to ti je lako - samo ako para imaš  greengrin. Kod nas je običaj kum kupuje burme i daruje mladu u novcu, daruje krst, kitnju, muziku, itd. a najbolje ti je da ih pitaš šta im treba (bolje i to nego da im kupiš nešto, a ono bude promašaj), ili bar neka od prilike kažu šta bi voljeli. Ja sam povela mladu i rekla joj odaberi od zlata šta želiš. Naravno ona je normalna žena pa nije uprla prstom u nešto od 1000 evra. Nadam se da su i tvoji kumovi takvi. 4chsmu1

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Ma oni su super... Nego imamo neki tajni sporazum što se poklona tiče da to bude iznenađenje... Kontao sam da im kupim neki aranžman od jedno 10-15 dana za Barselonu (pošto se nešto lože na Španiju) za kao bračno putovanje, pa da mi kumče bude španac  4chsmu1 greengrin ....

Samo ako to nije neka Bože sačuvaj kinta....?

Подели на овим сајтовима

Khm, hoćeš li ovaj da budeš i meni kum, ako se nekad budem udavala? 4chsmu1 greengrin :bla: 4chsmu1

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Khm, hoćeš li ovaj da budeš i meni kum, ako se nekad budem udavala? :bla: greengrin :bla: 4chsmu1

Ma ovo mi je baš drugar i po... On je meni mnogo više valjao u životu i zadužio me pravo, tako da nije ovo ništa ...

Mislim, sve je nešto kad nemaš love, ali mora se  4chsmu1 ....

Подели на овим сајтовима

Khm, hoćeš li ovaj da budeš i meni kum, ako se nekad budem udavala? 4chsmu1 greengrin :bla: 4chsmu1

Ma ovo mi je baš drugar i po... On je meni mnogo više valjao u životu i zadužio me pravo, tako da nije ovo ništa ...

Mislim, sve je nešto kad nemaš love, ali mora se  :bla: ....

Ali to nije odgovor na moje pitanje Vokaj? :bla: 319.gif

Šala! 4chsmu1

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...