Jump to content

Атеизам вс Теизам и успех у Спорту

Оцени ову тему

Препоручена порука

већину боли уво за медаљу, новчанице рулз ;)

добар део цепају за паре, а ђоковић поготово.

у принципу, зависи од човека, ал тачно се зна који спортови и спортисти леже на лови.

постоји чак и назив - "бели спортови" ...

Подели на овим сајтовима

Ne bije, ali mozda daje neku mentalnu snagu, samouverenost ukoliko neko misli da ima svevisnjeg na svojoj strani

не мора да значи, исто тако може да одузме сву снагу.

ретко је вера такмичарског концепта.

Подели на овим сајтовима

Medalja je ulgavnom najjaci motivator...

Сигурно, али имати два три мотиватора у сваком тренутку не шкоди. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1346409913' post='702309]

већину боли уво за медаљу, новчанице рулз ;)

Подели на овим сајтовима

Успех у спорту и религија - међу собом апсолутно ирелевантне ствари

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Па можда може овако да се размишља. За успех у врхунском спорту (или било чему кад смо већ код тога) потребан је пре свега један посебан ментални склоп, да кажем "дубока увереност" и философија, а осим тога и спремност на практично спартански/аскетски живот. Тај мора да верује у ствари које изгледају немогуће и да буде спреман да се одриче у садашњусти да би добио у будуђности. Кад погледаш, таква личност је веома блиска неком вернику. Ми такође верујемо у неке ствари које изгледају немогуће и спремни смо да се због тога одрекнемо неких привремених ствари да би достигли нешто много веће. Зато би рекао да уопште није чудно да су многи врхунски спортисти верници. Али не сматрам да су успешни зато што су верници.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па можда може овако да се размишља. За успех у врхунском спорту (или било чему кад смо већ код тога) потребан је пре свега један посебан ментални склоп, да кажем "дубока увереност" и философија, а осим тога и спремност на практично спартански/аскетски живот. Тај мора да верује у ствари које изгледају немогуће и да буде спреман да се одриче у садашњусти да би добио у будуђности. Кад погледаш, таква личност је веома блиска неком вернику. Ми такође верујемо у неке ствари које изгледају немогуће и спремни смо да се због тога одрекнемо неких привремених ствари да би достигли нешто много веће. Зато би рекао да уопште није чудно да су многи врхунски спортисти верници. Али не сматрам да су успешни зато што су верници.

Upravo mi je to i padalo na pamet. Da je taj neki vernicki mentalni sklop. Naravno da ne mislim da ih bog favorizuje. MIslim da ateisti zbog sopstvene filozofije te osobine nemaju.

Подели на овим сајтовима

Успех у спорту и религија - међу собом апсолутно ирелевантне ствари

Procitaj ono sto je zvonko napisao. To je neko i moje misljenje. :)

Подели на овим сајтовима

да, ал је питање мотивације зашто то људи раде, у славу Бога, за сопствену славу или за паре, или сва три?

извинте ме што нисам ометен нечијим верничким статусом па не идеализујем :)

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1346529818' post='702869]

да, ал је питање мотивације зашто то људи раде, у славу Бога, за сопствену славу или за паре, или сва три?

извинте ме што нисам ометен нечијим верничким статусом па не идеализујем :)

Немам појма ја која им је мотивација. Мене конкретно занима да ли им вера као таква даје снагу. Дакле не Бог јер верују, већ вера као психича особина.

Мени се све нешто чини да је одговор позитивно да.

Подели на овим сајтовима

не бих рекао да је то вера, пре увереност, јер се заснива на потпуно различитим стварима.

вера сама по себи не постоји, нема на шта да се ослони.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...