Jump to content

Атеизам вс Теизам и успех у Спорту

Оцени ову тему

Препоручена порука

Шта мислите, да ли теисти имају јачу вољу од атеиста када је у питању тренинг за пробијање сопствених лимита и успеха у спорту.

Често сам виђао међу спортистима, овим успешним јаку религозност. Наприемр Тајсон је посвећени муслиман, као и Мухамед Али. Мани Пакијао је посвећени хришћанин.

Итд...

Атеиста са друге стране у спортовима срећем јако мало. Фернандо Алонсо је атеиста.. возач формуле и не знам ни једног другог.

Јел има неке статистике?

Шта мислите да ли религиозност људима помаже да јаче гурају кроз тешкоће? А сви знамо да професионални спортисти преживљавају јако тешке физичке и психичке напоре који врло лако ломе психу, вољу итд. Да ли религизност помаже у савладавању тих ствари?

Ево је листа декларисаних атеиста у спорту

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists_(miscellaneous)#Sports

Селектовао сам т.ј нагласио оне који и нису спортисти у правом смислу те речи. Већ су у спорту. Например фудбалски менаџер, председник компаније УФЦ итд.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Za sport ne znam ali je cinjenica da je u ratu dobro imati sto vise vernika na svojoj strani i jos ako su kao ovi militantni muslimani i veruju da ce time sto ce umreti u borbi za svoju veru ili sta god. Jer mnogo ce zesce i uz odsustvu straha za sopstveni zivot ratovati.

A sto se sporta tice mozda su vernici jer smatraju da ce im to doneti prednost u borbi. Bog nagradjuje verujuce, a kaznjava nevernike i te fore....

:D

Подели на овим сајтовима

Ево и муслимана.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_American_Muslims#Sports

Sports

Boxing

170px-Anderson_ali.jpg

magnify-clip.pngMuhammad Ali in 1978

NBA

NFL

Wrestling

Mixed martial arts

/ / / / / / / / // /

Ево листе православаца

Athletes

Подели на овим сајтовима

A sto se sporta tice mozda su vernici jer smatraju da ce im to doneti prednost u borbi. Bog nagradjuje verujuce, a kaznjava nevernike i te fore....

:D

Believes does not need to be truе for it to be helpful

Замисли сад ја тренирам и дође неко и каже ми. Он тренира толико и толико има тај и тај распоред белог т.ј црвеног мишоићног ткива, генерална статистика му је таква и таква. Ти немаш ту генетику и мале су ти шансе да га победиш.

Да ли би ико успео тако да добије меч? :) Али ако би рекао себи, не занима ме ништа од тога, ја то могу т.ј када би био мало ирационалан можда би дошао до успеха?

Шта мислиш о томе?

Подели на овим сајтовима

Добри и успешни људи у друштву могу бити и теисти и атеисти. Ја ту не бих правио никакву поларизацију. Наравно, ако имамо у виду нормална, демократска друштва у виду. Разне "арабије" нису нам референца.

Подели на овим сајтовима

Добри и успешни људи у друштву могу бити и теисти и атеисти. Ја ту не бих правио никакву поларизацију. Наравно, ако имамо у виду нормална, демократска друштва у виду. Разне "арабије" нису нам референца.

Нисам мислио успешни у друштву него у спорту. Искључиво ту.

Јербо сам приметио много спортиста који су дефинитивно јако религиозни. Моле се пред мечеве, крсте, посвећени верници.

Например, тајсон

6.jpg

Mani Pakijao

pacquiao-praying-small_387180305.jpg

Кристијано Роналдо

cristiano-ronaldo-picture-4b.jpg

Рекао би да комуникација са Свевишњим даје одређену снагу. Било тај свевишњи продукт маште или стваран.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1346368847' post='702198] не бије бој ни Бог ни светло оружје, већ срце у јунака и вера у то да ће победити.

Ne bije, ali mozda daje neku mentalnu snagu, samouverenost ukoliko neko misli da ima svevisnjeg na svojoj strani

Било тај свевишњи продукт маште или стваран.
Подели на овим сајтовима

Ne bih ubrojao americke crnce koji su postali muslimani u zatvoru u prave vernike .Njima je islam sredstvo politicke borbe protiv belaca nije bas vera u pravom smislu reci .

Тајсон је без сумње посвећени муслиман.

http://islamforhumanity.wordpress.com/2010/10/06/why-mike-tyson-chose-islam/

Подели на овим сајтовима

O, biju i Bog i vera boj, suprotno ispada da Bog ne pomaže, a srce u junaka - šta je junak, šta junaštvo? Zar je junak bik od dva metara koji krene na nas "obične" ili je jednostavno fizički jači, nije li on jednak kao "geek" koji "push the button", opali par rakete i onda je junak? A oni naši piloti 1999-e bili su isto "junaci", ali im pomoglo nije ništa.. Naime, junaštvo nije samo hrabrost, nego i razum, pamet, mudrost, naravno i ljubav inače si obični nasilnik, i u pravo vreme doneti pravu odluku.

Ајд не офтопикуј.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...