Jump to content

Филм о Монаху Калисту

Оцени ову тему

Маша

Препоручена порука

Калист животни пут је заиста чудесан.

Ово ће да буде као наша верзија руског филма острво. Једва чекам. Треба наћи правог глумца као код браће Руса.

Иначе лик Анатолиј није потпуно измишљен већ је рађен на основу житија једног јуродивог монаха чиними се Теофила. Његово житије можете наћи у књизи "Сила Божија у немоћи се показује" хиландарско издање.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја сам ову књигу прочитао пре 20-так год. у возу, путујући из Београда за Јагодину. Сва срећа увек смо имали брзе пруге 0442_feel , па сам имао довољно времена да јој се посветим... Дивна књига, заиста, овај младић је ставио тешко бреме одговорности да је преточи у филм.

На мене је извршила велики утицај.

Подели на овим сајтовима

http://www.monahkalist.rs/

jel neko zna nesto preciznije i pouzdanije o ovom?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Здраво незнам дали содржината на филмот е вистинита , иако постојат местатa кои се во неa споменати. Ве молам ако некој знае повеке за авторот нека пиши.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Не знам ништа о овоме, па ако може неко да објасни, молим вас?  8084.gif

Да ли је пројекат замишљен и неостварен или се још увек ради на томе, ако је снимљен да ли је могуће да се негде купи?

Машо да ли ти знаш нешто о овоме пошто си ти поставила линк?

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Духовна Брећо и сестре ! Помаже Бог

Браћо моја тек сада сам "набасао" на овај пост па ме интересује да ли може и где да се погледа "Филм о Монаху Калисту" ? Када сам отворио адресу има само слика  и пропратни текст и ништа више  0409_feel

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Хвала Оче Иване нисам био упознат  :drugarstvo: :cheesy2:

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Колико ја знам филм се још ради.

Ако речи ове, пут неког‘ ливана, и у срцу вашем, љубављу разграна,

помените вашим молитвама раба, бескорисног Бож‘јег ђакона Горана.

Подели на овим сајтовима

?????::????? рече:

?????? ?? ???? ???? ?? ??? ????.

?????? ??? ??? ?????? !

?.?.

???????? ???????? ??????  :drugarstvo:

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...