Душко Дугоушко Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Не верујем да си га читао у оригиналу или макар оне који су га проучавали, али не бих се сложио. Ствари које си набројао нису страшне, јер није поента коју си нагласио тачна. Посебно што је његово учење прожето западњачком сликом о свету, телу, полности итд, што је, наравно, разумљиво. Тако да се не може сасвим сагледати оно што је иза њега остало, ако се не узму у обзир те животне околности. Не бих да браним Фрању, нисам од оних који му се моле, али мислим да залужује поштовање, као што су потврдили и многи наши духовници - Николај, Јустин...А шта везано за Пија знаш? На који начин су га раскринкали скептици? Nisam citao ni Pohvalu Stvorenjima, ni Pesmu Suncu, mada ne mislim da je to preterano bitno s obzirom da nisam citao nista od Arija pa opet znam da je jeretik jelte? Mislim da uopste nije bitno koga je vladika Nikolaj postovao, njega nije bilo bas tesko prevariti uzevsi u obzir koliko se divio velikom nemackom fireru Adolfu... A kada smo vec kod franjevaca smatram da daleko vise postovanja zasluzuje Rodzer Bekon i ostala naucna ekipa, nego im osnivac reda...A ovo za Pija nemam vremena sada da prepricavam, kasno je... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Аргументи су ти очајани, као и докази, извори, методологија, па боље немој препричавати ни касније ни раније. Немој се увредити, не желим да будем груб, али тако ствари стоје. Да не бих губио време на читање. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Nisam citao ni Pohvalu Stvorenjima, ni Pesmu Suncu, mada ne mislim da je to preterano bitno s obzirom da nisam citao nista od Arija pa opet znam da je jeretik jelte? Mislim da uopste nije bitno koga je vladika Nikolaj postovao, njega nije bilo bas tesko prevariti uzevsi u obzir koliko se divio velikom nemackom fireru Adolfu... A kada smo vec kod franjevaca smatram da daleko vise postovanja zasluzuje Rodzer Bekon i ostala naucna ekipa, nego im osnivac reda... A ovo za Pija nemam vremena sada da prepricavam, kasno je... Зависи. Бекон, Декарт, Ниче и остала компанија заслужује поштовање због својих мисли, а људи као Фрањо због своје побожности и снаге своје воље/душе. Све су то људи са изузетним особинама, али у различитим пољима професије. Али, како си тако сигуран да су стигме прелест, ђавоље дјело? Ипак, за људе западно од Босне, ми смо јеретици и шизматици, бласфемисти,, као што су они за нас. Ах, ти билатерални односи...дивотица једна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 За људе западно од Босне нисмо ни јеретици, ни шизматици, ни бласфемисти. Званичан став њихове цркве је сасвим другачији. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Август 25, 2012 Пријави Подели Написано Август 25, 2012 Па занимљиво, али мало је чудно, привлачи пажњу, али ме подвижништва РКЦ светаца НЕ ЗАНИМАЈУ мени су много занимљивији наши свеци на пример јуродиви Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Ako ništa drugo Franja Asiški zaslužuje poštovanje zbog svoje pobožnosti i ljubavi prema Hristu. Znamo da je bio vitez i plemić, a on je sve zarad Hrista ostavio i hodao u jednoj vreći od grubog platna. Njegov primjer kasnije je sledovala i njegova rođaka Klara, kao i brojna mala braća. Ako se franjevački red kasnije i pokvario, tome je najmanje kriv njihov osnivač. Ћириличар and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Krst svetog Damjana pred kojim se molio Franja Asiški, i iz kojeg je čuo glas Gospodnji: Franjo popravi moj porušeni dom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Аргументи су ти очајани, као и докази, извори, методологија, па боље немој препричавати ни касније ни раније. Немој се увредити, не желим да будем груб, али тако ствари стоје. Да не бих губио време на читање.А ти шатро имаш одличне доказе, изворе и методологију, баш јак аргумент - владика Николај (и авва Јустин) га је поштовао па ту мора да има нешто, је ли? Аргумент разбија, нема шта. А за Пија имаш свашта, потражи, знаш, мало критичког размишљања и здраве памети с времена на време није на одмет. Ево за почетак:http://www.csicop.or...r_or_charlatan/ За људе западно од Босне нисмо ни јеретици, ни шизматици, ни бласфемисти. Званичан став њихове цркве је сасвим другачији.Озбиљно, нешто се не да приметити, и поред свог тог левичарског екумено-замлаћивања којим вам испирају мозак на ПБФ тј. оваплоћене хипокризије... Када сам прошле или препрошле седмице на ХРТу слушао хомилиј хрватског бискупа о Богородици имао сам утисак да прича о некаквој паганској богињи рата која је од средњег века наовамо ратовала за хрвате а у домовинскоме рату протерала зле шизматике из њихове свијете домовине (sic)... Gerhard је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Озбиљно, нешто се не да приметити, и поред свог тог левичарског екумено-замлаћивања којим вам испирају мозак на ПБФ тј. оваплоћене хипокризије... Када сам прошле или препрошле седмице на ХРТу слушао хомилиј хрватског бискупа о Богородици имао сам утисак да прича о некаквој паганској богињи рата која је од средњег века наовамо ратовала за хрвате а у домовинскоме рату протерала зле шизматике из њихове свијете домовине (sic)... Да, да, иначе наши епископи су много бољи теотоколози, а чувен је онај који говори да се "Богородица причешћивала", и томе слично ... :rolleyes: А што се тиче Фрање Асишког, много веће штете је Православљу нанео свети Петар Могила од "јеретика" Фрање. Тако да не знам зашто ти он толико смета. У перспективи могилијанаца и екипе, Фрања је право благо за Православље. П.С. И, такође, не видим твоје тумачење овога што сам ја навео: да је неколицина православних имало стигме. Како ти то видиш? (вероватно као Ватиканску измишљотину, јел? ) Ведран, Јанко and marko_13 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 А ти шатро имаш одличне доказе, изворе и методологију, баш јак аргумент - владика Николај (и авва Јустин) га је поштовао па ту мора да има нешто, је ли? Аргумент разбија, нема шта. А за Пија имаш свашта, потражи, знаш, мало критичког размишљања и здраве памети с времена на време није на одмет. Ево за почетак: http://www.csicop.or...r_or_charlatan/ Озбиљно, нешто се не да приметити, и поред свог тог левичарског екумено-замлаћивања којим вам испирају мозак на ПБФ тј. оваплоћене хипокризије... Када сам прошле или препрошле седмице на ХРТу слушао хомилиј хрватског бискупа о Богородици имао сам утисак да прича о некаквој паганској богињи рата која је од средњег века наовамо ратовала за хрвате а у домовинскоме рату протерала зле шизматике из њихове свијете домовине (sic)... hrvati su prica za sebe i ne moze se KC gledati kroz njih a kako nas vidi KC najbolje pokazuje dozvola da se katolici mogu pricestiti na nasim liturgijama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 И, такође, не видим твоје тумачење овога што сам ја навео: да је неколицина православних имало стигме. Како ти то видиш? (вероватно као Ватиканску измишљотину, јел? ) Da to nije projava neke psihicke bolesti ili tako nesto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Da to nije projava neke psihicke bolesti ili tako nesto? Па, нисам сигуран, не знам. Мада, врло вероватно јесте, посебно код Тихона Задонског. Његово житије облилује информацијама о некој чудној психосоматској болести коју је имао и која је знала да га данима држи буквално парализованим. Треба истраживати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2012 За људе западно од Босне нисмо ни јеретици, ни шизматици, ни бласфемисти. Званичан став њихове цркве је сасвим другачији. "Званичан став", то да. Али због догматских разлика-за њих јесмо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Август 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2012 За људе западно од Босне нисмо ни јеретици, ни шизматици, ни бласфемисти. Званичан став њихове цркве је сасвим другачији. "Званичан став", то да. Али због догматских разлика-за њих јесмо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Mozda gresim, ali meni tzv. velecasni Zlatko Sudac deluje kao da nije bas u vinklu .mislise. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука