Jump to content

Najbolji prevod Novog zaveta

Оцени ову тему

Препоручена порука

Od Carnica...

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

koji je najbolji prevod na srpski jezik, po vašem mišljenju??

Po meni klasika; Đura Daničić i Vuk Karadžić

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ne znam, samo sam bacio pogled na njega, i kažem ČINI mi se da je ok...

Miroljub je izdao Bibliju koju reklamira kao nov i savremeni prevod, video sam jedno izdanje koje je bilo na cirilici ali bez krsta na koricama. Cuvaj se, mnogo je prevara.Najbolje je kupiti Pismo u Crkvi.

Подели на овим сајтовима

Ovo je bio samo Novi Zavjet. Naravno da je najbolje kupiti Pismo u Crkvi. Evo vidjeo sam ima mnogo lijep prevod Septuaginte od vl. Atanasija, a lijepo je i izdanje Biblije eparhije Šabačke IP Glas Crkve...

Подели на овим сајтовима

Дефинитивно је најбољи Чарнићев, јер је граматички, лексички и терминолошки најприближнији оригиналу.

• Волим 1

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

До сада то моје очи нису виделе, дакле, ниједан...

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

А само ти читаш, свима другима стоји на полици... :)

Пар пута се нисам сложио с твојим мишљењем, и видим да ми то не прашташ.

Па не можемо сви исто да мислимо, али то не значи да смо непријатељи.

Једном ми је рекао један млади професор на богословији, како студенти очајно мало имају интересовања за Библију,

а тако је и у народу. Да ли и ти то примећујеш? Да ли ти је жао због тога? Зар не бисмо били бољи људи кад би свака кућа имала и читала било који превод Н.Завета?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...