Balthasar Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Ове године је на писменом делу матурског испита у богословији једна од три теме била управо ова, ,,Различни су дарови, али је Дух исти" (1Кор. 12, 4). Волео бих да видим како други схватају овај стих и како на основу њега доживљавају лепоту живота у Цркви. Шта за вас значи то да смо међусобно различити и да имамо различите дарове, а опет, да је Дух исти? Да ли је ово за вас један од најзаслужнијих чинилаца лепоте живота у Цркви, или је то пак својеврсна препрека у вашем животу? Ignjatije, w.a.mozart, Анастасија and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 jedna od najbitnijih izjava za zdravo shvatanje Crkve i duhovnosti... za različitost i jedinstvo nemam sad vremena, ubaciću se obavezno Ignjatije, Balthasar and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 па цела лепота живота (од Духа, јелте) је у различитости, иначе бисмо били досадни роботи Balthasar and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Август 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 23, 2012 @@w.a.mozart, Хајде потруди се мало кад будеш имао времена, волео бих да живне ова тема јер сматрам да је једна од најважнијих, а и волео бих да те чујем овде .smesko. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Ček', je l' to ono "nesliveno, a nerazdeljeno"? Jesam li bar blizu? Toplo, toplije, ili 'ladno k'o pivce... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Август 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Прочитај целу 1Кор. 12. па ћеш видети DankaM је реаговао/ла на ово 1 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 25. Да не буде раздора у тијелу него да се удови подједнако брину један за другога. 26. И ако страда један уд, с њим страдају сви удови; а ако ли се један уд прославља, с њим се радују сви удови. (Зач. 153). 27. А ви сте тијело Христово, и удови понаособ. .hvala. Ignjatije, Natasa. and Balthasar је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Bila mi je juče drugarica iz Amerike, koju dugo nisam videla, i iznenadila me kad mi je rekla da se moli svako veče. Onda smo se zajedno smo se molile. Ona je izgovarala Očenaš na rumunskom, a ja na srpskom, i osećaj je bio divan srcee Лидија Миленковић, Милан Меденица :), Balthasar and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Август 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Онда ипак знаш о чему се ради у стиху .smesko. Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 mogao bih pomenuti muziku,slikarstvo i književnost kao različite projave istog Duha mogu vam servirati Baha, Mocarta i Betovena kao različite projave istog Duha... mogu vas poslužiti nutelom, eurokremom i finettiijem koji su različite projave istog Duha... greengrin najzanimljivija mi je projava različitih darova u svakodnevnom životu-ono što je meni najbitnije je da vidim da ti darovi čine prelepu slagalicu medjusobno se dopunjujući- bez Hrista, darovi postaju razlog za mržnju, nerazumevanje i pretvaranje drugih u sebe...i to ume da bude -zanimljivo-, iskusio sam puno puta pitanje koje me oduvek proganjalo je-koji je moj dar... kako da ga koristim... hoću li ga prepoznati... valjda je zato posle ove glave apostol stavio himnu ljubavi-da nas podseti šta je najbitnije da bismo koristili darove-Onaj ko voli Boga i bližnjeg koristiće svoje darove... nezgodna tema, više puta sam počinjao i brisao... i ovo što napisah je nedorečeno ali je početak... o ovome se mogu pisati knjige i knjige Николa је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 најгоре је кад мислиш и расправљаш се сам са собом око својег/својих дара/дарова а уствари губиш време уместо само да радиш оно што је до тебе и твојих снага, а Бог ће остало додати између осталог, таквим губитком времена исказујемо и неповерење у Бога и дарове којима нас је окитио уместо да се опустимо и возимо, с потпуним поверењем. пс. јес да звучи розе и хипи, ал је стварно тако. w.a.mozart and Николa је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Sluzbe su nam razlicite, to su, mislim nasi darovi. Sluzba je nacin iskazivanja darova jer u kojoj smo sluzbi tu nam lezi talenat. Jedan je Duh kojim svi nasi talenti, nase sluzbe imaju svrhu, mi imamo priliku da shvatimo svrhu, sopstvenu, lokalnu, globalnu... Mislim da je to kljuc i odgovor za kojim, mislim i tragamo citav svoj zivot i beskrajno je jednostavan : Uradi sto je do tebe a ostalo prepusti Gospodu Bogu svome. Nasa sluzba nema ogranicenje ni u prostoru ni u vremenu. Nije samo vezana za konkretan dogadjaj Liturgije, mada tada je delatno, vec je to svaki cas. Tada kada prestanemo da mislimo i da se, mozda je pregrubo, ali mislim da se ipak malo plasimo sopstvenih mogucnosti i pustimo da nam je jedan cilj, sve je mnogo lakse. Ne mislis jednostavno zivis-sluzis. To je taj Duh, gde sve nase razlicito sluzi jednom. Razlicitost i jeste punoca. Duh je smisao. Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 darove sam uvek doživljavao kao one talante iz priče Милан Меденица :) and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Моја сестра је мајстор за колаче. 1305_womens Одлично и радо прави дивне колаче - са сахарином за дијабетичаре, посне за оне који посте (може и на води), има варијанте и за оне који не смеју јаја, и оне који не смеју орахе, и оне који не смеју млеко....... Мајка кува дивна јела. Прилагоћава их и ономе ко не једе масно, и ономе ко не једе љуто, ма сваком прилагоди и угоди.... Свекрвине чорбе.....ммммммм, посне на води, посне на уљу, крем чорбе, чок чорбе, рибље чорбе.... Ја сам доктор за теста - 1335_womensкисела, лисната, од, белог брашна, од Грахам брашна, пшеничног, кукурузног..... Мушки - за мезетлуке, за роштиљ, све врсте меса и печења Дечурлија - за напитке, за музику, "за атмосферу", за 0304_smile4 "штимунг", брзи су и лаконоги да доспу, допуне, додају..... bliss jeeee Поента - Кад се сви укључимо, нема тога ко се не би лепо угостио код нас - и здрав, и болестан, и онај на дијети, и онај који пости.....ма свако :cheesy2: Ко је разумео, тај је и схватио.... .mislise. ..надам се , а и ко јесте, и ко није нек дође на ручак :bla: leteti njamnjam kafica .smil. kolo2 dobrodosli Милан Меденица :) and Tanja је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 evo da dodam nešto od vladike Danila što sam skoro pročitao Николa and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука