Jump to content

Кутак за гитаристе

Оцени ову тему

Balthasar

Препоручена порука

Ајд да испратим :0104cheesy:

Свирам 7 година, почео са класичним роком, па прешао на блаже варијанте метала, потом реге, али оно што је све време присутно је блуз. Наравно, знам да одерем и понеку двојку кад затреба али лично нисам заинтересован за то. Не раздвајам акордисање, солаже и слично, ако скидам неку ствар, скидам све. Користим стагову класичну гитару и Epiphone Les Paul 100. Жеља ми је да набавим још два Џибсонова модела, али отом потом, још сам мали за то.

Не би било лоше да овде кажете своје омиљене рифове из неке песмице коју готивите па да дискутујемо и о томе.

• Волим 1

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

Кад си већ ту, какав је по теби однос Лес Пола и Фендера (електрика, наравно)? ЈЕр Фендер је као извикан, али неки мало искуснији ми причају да је Лес Пол далеко бољи, да је Фендер добро име, али да је Лес Пол права ствар за свирање?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Пази, није зато што је ја имам, да се оградим одмах, али стварно не може да се пореди. Имао сам прилику да свирам Фендер који је дошао директно из Бостона, буквално сам је по изласку из фабрике ја први свирао. Али брате, Лес Пол је Лес Пол, звук је много ширег спектра и чистији је него фендеров, али и само тело гитаре је много пријатније за живу свирку, неупоредиво.

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

Па сад, ако узимаш код нас нешто то ти дође од 350 до 500 еврића, зависи од модела али то је оквирна цена. Ако спремиш већу кинтицу јави ми се да ти набавим врло озбиљну играчкицу из иностранства.

А да, заборавих да питам, јел радиш са процесором?

Подели на овим сајтовима

Па сад, ако узимаш код нас нешто то ти дође од 350 до 500 еврића, зависи од модела али то је оквирна цена. Ако спремиш већу кинтицу јави ми се да ти набавим врло озбиљну играчкицу из иностранства.

А да, заборавих да питам, јел радиш са процесором?

Написао сам већ, још увек нисам узимао ништа од електронике, већ једно две године се накањујем да ли да узмем или не, а врло сам слабо и свирао на електрици, да будем искрен, некако сви моји, чак и ови што свирају по кафанама, свирају акустику, а они који свирају електрику имају неке кршеве, неке Фендер копије или тако нешто.

Тако да сам генерално у електрику и слабо упућен.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja posedujem jednoga.

Колко паре и укаквом је стању (Немам тренутно, али верујем да ћу за два - три метра да имам, само кад завршим неке друге ствари, па ако је до тада не удмиш, можемо да разговарамо озбиљније)?

Подели на овим сајтовима

Колко паре и укаквом је стању (Немам тренутно, али верујем да ћу за два - три метра да имам, само кад завршим неке друге ствари, па ако је до тада не удмиш, можемо да разговарамо озбиљније)?

aaaa, nee.

Samo sam hteo da kažem da posedujem, ne da bih ga i prodao. :)

ako si početnik, uzmi Fender, ne'š pogrešiti.

Ja sam baš igrom slučaja našao na jednom mestu za manje pare ovo.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ја сам почео да свирам још док је друг Тито био жив. :)

Свирао сам класичну гитару доста, акустичну, рок и свашта. Тренутно од наоружања користим акустичну Ibanez AEL40se:

imag0101s.jpg

И "на струју" Fender Blacktop Stratocaster HH w/ Floyd Rose, мало необична гитара али је супер:

imag0945.jpg

Од ефеката DigiTech RP355:

DV016_Jpg_Large_580864_V.jpg

Омиљени гитариста - Tommy Emmanuel.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ал добро си то рекао, ако си почетник, Фендер gringrin

Подели на овим сајтовима

Вероватно сте видели већ, али чисто за архиву - нешто од мене, на струју:

И акустично:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...