Дејан Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Beogradski nadbiskup i njegov saradnik uselili su se u moju porodičnu kuću u Budmanijevoj ulici 37, koju su mi oteli zelenaši, tvrdi Gordana Trifunović BEOGRAD - Otimačina! - Zelenaši su mi oteli kuću, a u septembru prošle godine prodali su je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru. I pored svih mojih upozorenja da je kuća moja i da sudski spor oko nje još traje, Hočevar nije želeo da me sluša, već me je s nekoliko ćelavih telohranitelja izbacio na ulicu. Ovo je za Kurir ispričala Gordana Trifunović (53), čije su muke s porodičnom kućom, koju je nasledila od pokojnog muža, počele pre tri godine. Gordana je 2009. godine sa agencijom „Kruna trejd“ potpisala ugovor i od njih pozajmila 50.000 evra. Svoju kuću u Budmanijevoj ulici broj 37, koja, kako kaže, vredi350.000 evra, stavila je pod hipoteku. - Tri pune godine borim se sa zelenašima koji su mi oteli kuću. U ugovoru koji sam potpisala s agencijom pisalo je da će mi mesečna kamata biti dva odsto, a kad sam otišla da im platim prvu ratu, videla sam da je kamata četiri odsto. Tako su moje muke krenule. A onda su počeli da mi lome ruke, tuku me, udaraju šipkama po glavi... Ne možete ni da zamislite kakve su to traume! Sve sam to istrpela, a kad sam pomislila da će se sve srediti, moja kuća se prodaje Hočevaru, odnosno Robertu Zajcu, prvom čoveku beogradskog nadbiskupa i zastupniku pokreta fokolara Marijino delo - kaže ona i dodaje da je Prvi osnovni sud naložio da izađu iz njene kuće, ali da to nisu učinili. - Bez srama idu protiv zakona - ogorčena je Gordana. Pozvali smo Beogradsku nadbiskupiju, ali nadbiskup Stanislav Hočevar nije želeo da komentariše ovaj slučaj. Pokušali smo da nešto saznamo od Roberta Zajca, ali on nam je samo potvrdio da su kupili tu kuću. - Da, kupili smo tu kuću, a za sve ostale informacije pozovite našeg advokata - kaže Zajc.Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa agencijom „Kruna trejd“, ali do zaključenja ovog broja niko nije odgovarao na naše pozive. Gordana Trifunović Gordanina kuća koju je preuzeo pokret fokolara Šta je pokret fokolara Pokret fokolara ili Marijino delo osnovan je 1943. godine u Italiji. Ovaj pokret je katolički i deluje u 182 zemlje i njegovi članovi veruju da je Božji plan da se celokupno čovečanstvo ujedini. U Srbiji deluje u okviru Katoličke crkve i na njihovom zvaničnom sajtu se navodi kao jedan od pokreta. Advokat Nikolić: Ne znam ko su bivši vlasnici! Advokat pokreta fokolara, odnosno novih vlasnika kuće Miroslav Nikolić prvo je rekao da je spreman da odgovori na sva pitanja, a posle: Novinar: Ko je kupio tu kuću? Advokat: Pokret fokolara je kupio tu kuću. Novinar: Od koga? Advokat: Ne znam od koga je kuća kupljena. Novinar: Kako je moguće da ne znate od koga je kupljena? Advokat: Vi ste bezobrazni, neću više s vama da pričam. Kurir Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 (измењено) BEOGRAD - Otimačina! - Zelenaši su mi oteli kuću, a u septembru prošle godine prodali su je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru. I pored svih mojih upozorenja da je kuća moja i da sudski spor oko nje još traje, Hočevar nije želeo da me sluša, već me je s nekoliko ćelavih telohranitelja izbacio na ulicu. pa i izgleda ko neki buldog Измењено Август 18, 2012 од Иван Цветковић Какв је ово коментар?! Овакве увреде се санкционишу. Имаш три казнена поена. Администрација. kron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Ja sam fokular. Gospođa je u celu priču ubacila nadbiskupa da bi priča dobila na težini. To je kao ona fotografija oca Ivana na naslovnoj strani "Kurira". Nadbiskup živi , radi, spava, jede u nadbiskupiji a ne u nekakvoj kući našeg pokreta. Znači gospođa laže da se moj nadbiskup preselio, u sledeći petak me pozvao kod njega na neki dogovor i ne reče da je menjao adresu??? Znači gospođa bolje zna od njega gde živi. U rešenju se pominje naš brat Robert, ne pominje se ni nadbiskup ni nadbiskupija. Nadbiskup ništa ne kupuje, kupuje nadbiskupija, nadbiskup bude pa ode i dođe drugi pa taman posla kad bi oni kupovali. Ne ulazim u to koliko je moralno, nije moralno to zelenašenje, ali ceo svet se zasniva na njemu. Sve religije i muslimani i Jevreji i hrišćani osuđujemo zelenaštvo. Ali ovde nismo mi fokulari zelenašili nego je došlo do zamene teza, Robert je kupio kuću ispred našeg pokreta, a kuću je neko prodao a taj neko ako nije vlasnik a uknjižen je validno onda nas je država prevarila odnosno njene institucije. Ne mislite valjda da smo baš toliko najvni da ulazimo u neke transakcije ako nisu činjenice proverene? Eeee sad meni žao gospođe, uzela je 50 000€ da li za "sladak život" ili iz teške muke al kad uzmaš nešto moraš da vodiš računa da onaj koji ti daje traži garancije. Banke traže 3-4 puta veću vrednost hipoteke a tek ove agencije. Ovde je zlonamerno upotrebljen lik mog nadbiskupa i kako on nema baš nikakve veze sa ovim malo ću se konsultovati pa možda i mi tužimo "Kurir". Boba and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Mislim da ako je zena zrtva zelenasa to je posao za sud i drzavu. Treba goniti zelenase. U stvari treba doneti zakone protiv zelenasenja i krivicni ih goniti. A rimokatolici su ovde slucajno. Bilo ko je mogao kupiti kucu . Ako je uknjizena na zelenasa i gruntovno onda to treba drzava da vidi sta tu nije u redu ako nije u redu. Драгана Милошевић and Boba је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Не видим шта је он ту крив, човек је поштено купио кућу. Ако су претходни власници имали неких неспоразума то би они требало да реше међусобно. Надбискуп нема ништа са тим. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 18, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Tema je pokrenuta na sajtu da bi se katolici oglasili a i pravnici i razjasnili stvari. U tekstu ipak piše da je lično nadbiskup sa nekim ćelavcima isterao ženu iz kuće. Dakle nije stvar zlonamere već isterivanja stvari na čistinu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 A kako se kupuje kuca ili stan? Traze se valjda nekakve garancije i dokumenta pre nego sto se da 100-200 000 evra nekome? Valjda se trazi posedovni list ili sta slicno, potvrda da onaj koji prodaje kucu moze to da radi jer je vlasnik? I kada se pribavi dokumentacija, ti platis kucu udjes u nju i sada ti neko upadne i kaze - to je moja kuca? Sta treba da radis?. Da se odselis i kazes - izvin'te sto sam smetao? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Mislim, kako moze da se overi ugovor kupoprodajni ako prodavac nije vlasnik? To kao onaj sto je prodao Ajfelovu kulu pre stotinak godina? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Вероватно је опет проблем што наша држава не функционише. Ако је прича веродостојно пренесена, њу су прво преварили за камату па онда малтретирали. Да је у питању нека нормална држава она би могла да их тужи суду и заврши посао. Са друге стране, она је ставила кућу под хипотеку и ако није могла да врати дуг по договору кућа аутоматски прелази у власништво агенције. Такви су ти уговори. Али опет брате, не знам шта некоме треба да позајми 50,000 евра... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Problem je sto verovatno kad nas nije definisano sta je zelenasenje i gde je granica izmedju pozajmice i zelenasenja. A to je problem drzave. A hipoteka je hipoteka,Ako ne vratis dug pozdravis se sa imovinom. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Колико видим, она није ни приговорила решењу о извршењу, а имала је веома много основа за то, уколико је све овако као што тврди. Значи, жена се није сетила да оде до адвоката, није се сетила да оде ни до правне помоћи у општини. Уколико су је тукли шипкама и осталим стварима, ломили јој ноге и остало, не видим ни да је случај пријавила полицији. Не видим, такође, да је речено у чланку да је било из КЦ ломио ноге жени, већ да су то чинили батинаши ове фирме. А што се истеривања тиче, колико видим, њу су истерали судски извршитељи, тако да је убацивање надбискупа у ову причу само у сврху добијања публицитета. Али, све оно што је требало да уради и што је морала да уради, она није урадила, него се сада са својом трагедијом развлачи по новинама. Значи, своди се на то да је она једноставно пропустила да уради пар ствари, такође ми делује да је прича жестоко надувана, а што се Хочевара тиче, он нема везе с овом причом. Manolis and Дејан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Problem je sto verovatno kad nas nije definisano sta je zelenasenje i gde je granica izmedju pozajmice i zelenasenja. A to je problem drzave. A hipoteka je hipoteka,Ako ne vratis dug pozdravis se sa imovinom. Јесте, дефинисано је. И овакав би се уговор пред судом третирао као зеленашки, да је неко покренуо питање. Али треба приговорити решењу о извршењу и ствар решити пред институцијама, где и треба да се реши, а не тражити накнадну "правду" преко новина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 18, 2012 Пријави Подели Написано Август 18, 2012 Tvrdim da ona nije ni videla nadbiskupa a kamo li da je on bio u toj kući sa nekakvim ćelavcima i nju ganjao. Pre neki dan sam dugo sedeo sa njim i razgovarao, on čovek se nikad ne bi bavio takvim stvarima da kupuje kuću za fokolare ili da se useljava u nečiji stan a onda da ga čuva sa ćelavcima, stvarno mi nije jasno šta ona misli da je beogradski nadbiskup? Što se tiče advokata, to nije koliko znam nikakav advokat naše nadbiskupije. Čovek je angažovan i radi svoj posao i nije ni dužan da zna ko su bivši vlasnici, zna od koga je kuća kupljena i kome prodata, a ovde su interpretirali da on ne zna od koga je kupljena a ne čija je bila. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Evo i danas tekst sa prozivkom mog nadbiskupa. Moj nadbiskup nije u pokretu fokolara, pokret nije sastavljen samo od nas katolika nego ima puno pravoslavaca, ateista, agnostika, muslimana... ljudi koje vezuje zajednička ideja, pre svega očuvanja porodice. Ja sam doživeo da su me i bez ovakvih tekstova napali u Smederevu, i baš kad beogradski muftija poziva na mir, "Kurir" ovakvim pisanjem poziva na linč. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Ову смо поруку добили, надам се да ће се и писац лично јавити: Stvar je simplifikantno i tendenciozno prikazana u "Kurir"u. Ja sam psihijatar, pa iz "druge ruke znam priču. Nisam lečila nikog u članku spomenutog...Gospodja je tražila pozajmicu od 100 000 E. "Kruna trejd" joj je po proceni kuće odredila maksimalnu sumu od 50.000E, po nekim zelenaškim normama- nepokretnost je 2009. vredela oko 150.000E. Od toga je izvestan procenat išao samoj agenciji a ostatak trojici ili četvorici navodnih pozajmljivača. Isplatili su joj nešto više od 40.000. Gospodja je dobila ugovor gde je jasno pisalo 2% kamate ali su joj objasnili da "tako mora" jer se 4% smatra za zelenaški kamatu. Onda je ona uzela novac, ubrzo se predomislia i kako sam razumela- podnela tužbu zbog razlike u napisanom i usmeno dogovorenom. Potom se više ne zna kome duguje, javljaju se imena novih zajmodavaoca...U katastru je uredno upisano da je vlasnik neki g.din P i neka g-dja SH. U celom zamešeteljstvu- nije jasno šta je sa tih više od 40 000E. Milicija je više puta intervenisala da bi izvršiteljima omogućila rad...Kuća je i demolirana... G-dja se sve vreme obraća sudu, ali su presude kontradiktorne... G-dja oštećena ubacuje nadbiskupa da bi skrenula pažnju medija, fokusira se na versku, nacionalnu netrpeljivost...Ali niakako ne kaže Šta je sa 40.000 E... kron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука