Jump to content

Банке стварају новац ни из чега - истина или лаж?

Оцени ову тему

Иван

Препоручена порука

А зашто је онда Фридман био за монетарну политику и слично? Као одговор не прихватам демагогију Ротбардових сведока о томе како је он био убачени елемент од стране ”естаблишмента” са задатком да разбија либертаријанизам изнутра и остале идиотлуке.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је Фридман био "реалиста", тј. покушавао да пронађе "најбоље решење у датим условима". За разлику од Мизеса, Ротбарда и компаније који су се бавили питањем "како би требало да буде" без обзира "колико је тренутно могуће". Питање је да ли му је то мана или врлина...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Мислим да је Фридман био "реалиста", тј. покушавао да пронађе "најбоље решење у датим условима". За разлику од Мизеса, Ротбарда и компаније који су се бавили питањем "како би требало да буде" без обзира "колико је тренутно могуће". Питање је да ли му је то мана или врлина...

Велико је питање колико су ти сви ликови идеалисти, а колико тешки утописти . У ове банке се не разумем уопште, па не могу да коментаришем ништа конкретно, али сам видео нека друга Ротбардова писања на некономске теме о томе ”како би требало да буде” и видео колико је лик одлепитис с времена на време. Можда би тако требало да буде, али у овом универзуму тешко да би могло. А да не говорим о повременој моралној наказности, расизму и осталим излетима како Ротбарда тако и његових епигона.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...