Jump to content

Алтернативни browser-и за удубно претраживање интернета

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ozbiljno mislim da bi bilo dobro raditi i text-mod verzije sajtova. Moj sajt (Joomla 1.5) dosta dobro izgleda kad se otvori preko lynx-a, a za pouke bi trebalo malo prostiji sistem menija.

Da, u pravu si, Lynx je odlično pomagalao, sada prave i te mobilne stranice koje mi se sve više sviđaju jer su lakše za čitanje i preglednije pa i njih često tražim, od poznatih velikih web stranica me zanimaju te njihove mobilne verzije, ova je na pprimjer idealna, volio bih kad bi svaki sajt imao takvu mobilnu verziju. ustvari to izgledao otprilike isto kao i te normalne stranice poslije primjene tog čistača stranica cleanPages ekstenzije tj. add-onsa.

http://www.blic.rs/m

Što se tiče browsera, najčešće sam koristio Firefox u kombinaciji sa Operom, tamo mi se sviđa rta njena funkcija nenačitavanja slika koju sam upotrebljavao dok nisam naišao na ovaj cleanPages addons. Ustvari najradije bih koristio Chrome al mi je on strašno išao na nerve sa onim nekim svojim suvišnim funkcijama i onim svojim pitanjima: hoćete li da prevedete srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski, češki, slovački, engleski itd.itd. pa sam ga zato koristio samo iznimno. A sad vidim da je ovaj Maxthon stvarno sad brži i bolji od Chroma, ne pita gluposti, ne zanovijeta, ne izmišlja kerefeke, ćuti i radi! Ko i svaka ispravna hrišćanska žena što bi trebala, hahahaha! Ustvari ja sam se učlanio u neki njihov klub ili na emlail listu, konferenciju korisnika još davno kad je Maxthon bio još "bebac" u pelenama i nije baš umio mnogo nešta, pa sam na njega skroz zaboravio. Sad sam vrlo zadovoljan s njim, konačno browser koji ima sve što meni treba. Naročito mi se sviđa ta Screen Snapshot funkcija, fotografisanja sadržaja na monitoru koju dosta često koristim, naročito otkad su počeli pravit na novinarskim portalima Flash-galerije od kojih više nije moguše ni uzeti link slike a ni preuzet je direktno tj. downloadovat pa ja onda jednostavno tu sliku iskružim, ofotim i šup s njom na http://tinypic.com/. Otkrio sam slučajno i jedan vrlo koristan figl u vezi s tom funkcijom fotografisanja stranica na Maxthonu pa vam o tom napišem u sljedećem postu. Još sam ga i uspio prema izgledu tako preraditi da ustvari sad liči ko pravi Chrome do neraspoznanja. Maxthon na tajnom zadatku, prerušen i u Chrome dizajnu, hahahaha! Ocu Cvetkoviću dam AMIN što nas je upozorio ili kao mene recimo koji sam za Maxthon već znao ali zaboravio, podsjetiio na njega jer sad nije to isti Maxthon što je bio nekad, vrlo korisna stvar.

Ovako sad taj moj Maxthon izgleda, isti Chrome:

Taj Chrome dizajn si možete nainstalovat ovdje:

A ovdje je Maxthon Skin Center pa si možete izabrati i svoj neki drugi skin koji vam se najviše sviđa:

http://skin.maxthon.com/

k4hx8z.png

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...