znatiželjan Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Da li bi se uvaženi profesori na bogosloviji, poput preosvećenog vladike braničevskog Ignnatija složili sa tvojom opaskom da je protestantska teologija ''divljačka'' i tako ono beše još...? Хришћанско Предање, од професора Пеликана. Четврти том говори о протестантској реформацији (боље рећи деформацији): читао сам којешта још, али мислим да није вредно помена... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Da li bi se uvaženi profesori na bogosloviji, poput preosvećenog vladike braničevskog Ignnatija složili sa tvojom opaskom da je protestantska teologija ''divljačka'' i tako ono beše još...?Да, само што би они употребили неки политички коректан термин типа неправославна (што је исто као да су рекли јеретичка)... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Једино што си доказао изношењем малочас поменуте тврдње јесте истинитост признања др Радована Биговића, покојног професора православне богословије, кога је у једном свом делу цитирао Владета Јеротић. То признање овако гласи: ''Ако изузмемо ретке појединце, ми недопустиво мало познајемо савремену римокатоличку, протестантску и англиканску теологију, али то нас не спречава да изричемо категоричке судове и тврдње које често противрече чињеницама.''[1] [1] Владета Јеротић, Вера и нација, стр. 17. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Једино што си доказао изношењем малочас поменуте тврдње јесте истинитост признања др Радована Биговића, покојног професора православне богословије, кога је у једном свом делу цитирао Владета Јеротић. То признање овако гласи:''Ако изузмемо ретке појединце, ми недопустиво мало познајемо савремену римокатоличку, протестантску и англиканску теологију, али то нас не спречава да изричемо категоричке судове и тврдње које често противрече чињеницама.''[1] [1] Владета Јеротић, Вера и нација, стр. 17. Ууу, сад си ме добио цитатом. Да знаш да сам ја један од тих ретких појединаца који се бавио и протестантским теолошким правцима, тако да ме се тај цитат нимало не дотиче, а ти би могао да укажеш на тобожња места где грешим и износим противречне чињенице уместо тако паушално да извлачиш којекакве цитате... Уосталом мислим да ту презвитер Радован Биговић мисли на теолошке покрете унутар извесних протестантских заједница који по себи и нису протестантски већ православни типа неоортодоксија, палеоортодоксија итд. а чији су типични представници били Оскар Кулман, Карл Барт, итд. па и Јарослав Пеликан (мада је он више историчар него теолог), а у данашње време Џон Милбанк, Алистер МекГрат, Роуен Вилијамс... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 I Ana i Kajafa su takodje proučavali Hristove govore..imali su špijune na svakome koraku..pa do kraja nisu postali Hristovi sledbenici... Ууу, сад си ме добио цитатом. Да знаш да сам ја један од тих ретких појединаца који се бавио и протестантским теолошким правцима, тако да ме се тај цитат нимало не дотиче, а ти би могао да укажеш на тобожња места где грешим и износим противречне чињенице уместо тако паушално да извлачиш којекакве цитате... Уосталом мислим да ту презвитер Радован Биговић мисли на теолошке покрете унутар извесних протестантских заједница који по себи и нису протестантски већ православни типа неоортодоксија, палеоортодоксија итд. а чији су типични представници били Оскар Кулман, Карл Барт, итд. па и Јарослав Пеликан (мада је он више историчар него теолог), а у данашње време Џон Милбанк, Алистер МекГрат, Роуен Вилијамс... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 I Ana i Kajafa su takodje proučavali Hristove govore..imali su špijune na svakome koraku..pa do kraja nisu postali Hristovi sledbenici...Да, то је управо оно што раде протестанти, проучавају (и обожавају, идолопоклонишући) Свето Писмо, али никада не постају Христови следбеници! Јанко and Саша M. је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Mnogo je bolje prema Bibliji pokazivati čak i preterano poštovanje nego je ''poštovati'' onako kako to pravoslavni čine, uz dodavanja, oduzimanja, izokretanja, proglašavanja legendarnom i punom mitova.... Да, то је управо оно што раде протестанти, проучавају (и обожавају, идолопоклонишући) Свето Писмо, али никада не постају Христови следбеници! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Mnogo je bolje prema Bibliji pokazivati čak i preterano poštovanje nego je ''poštovati'' onako kako to pravoslavni čine, uz dodavanja, oduzimanja, izokretanja, proglašavanja legendarnom i punom mitova....Када се мало описмениш, биће ми драго да разговорамо, овако нема потребе, јер има смисла колико и да објашњавам беби квантну механику... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 To bih i ja za tebe mogao da kažem, ali na nekom drugom forumu gde je većina nepravoslavnih, pa bih se i ja mogao osećati nadmeno i osiono kao i ti na ovom mestu... Када се мало описмениш, биће ми драго да разговорамо, овако нема потребе, јер има смисла колико и да објашњавам беби квантну механику... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 To bih i ja za tebe mogao da kažem, ali na nekom drugom forumu gde je većina nepravoslavnih, pa bih se i ja mogao osećati nadmeno i osiono kao i ti na ovom mestu...Која и каква већина?! Као прво, на овој теми сам јуче и данас само ја и дискутовао с тобом, а као друго ово је баш либералан форум и свако сме да прича шта хоће (укључујући нпр. и тврдње да Исус није постојао и да је васкрсење бајка), нико ти није бранио ништа, него не знаш да саставиш једну аргументовану реченицу... zuti car је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 10, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2012 Ma ja imam mnogo pametnija posla nego da se bakćem sa tobom..... Која и каква већина?! Као прво, на овој теми сам јуче и данас само ја и дискутовао с тобом, а као друго ово је баш либералан форум и свако сме да прича шта хоће (укључујући нпр. и тврдње да Исус није постојао и да је васкрсење бајка), нико ти није бранио ништа, него не знаш да саставиш једну аргументовану реченицу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 Jesi li prelistao i kakvi su utisci??? kad pročitam i prelistam izneću utiske Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 24, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2012 jesam a pročitao sam veći deo jedne koja se zove Ne služi mi glava za ukras i mnogo je dobro razbijen mit o Bogu kao raznoraznim silama, kosmičkom policajcu, itd. karikature na početku poglavlja su sjajne i ako imam vremena nekad ću sve skenirati... ima preko dvadesetak... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Kao i obicno , cim sektasa priteras u cosak argumentima on se ljuti i na kraju bezi iz diskusije . Lako je polupismenim babama prodavati mu.a za bubrege ali ovde to malo teze prolazi . PetarP је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 O čemu ti to???Objasni malo... Kao i obicno , cim sektasa priteras u cosak argumentima on se ljuti i na kraju bezi iz diskusije . Lako je polupismenim babama prodavati mu.a za bubrege ali ovde to malo teze prolazi . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука