napoleon bonaparta Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 "Hrabrost. Osobina koju narod gubi u naletu modernog doba." Od malena sam bio fasciniran srpskim "junacima" koji su se pokazali kao neustrašivi prema neprijatelju. Svestan sam toga da u pesmama postoji velika doza preterivanja, ali uprkos tome verujem da je hrabrost bila osobina kojom se nas narod dicio. U mojoj porodici ,definitivno, nije tako. Poštujem oca, ali mu nikad oprostiti necu njegov kukvicluk. On je čovek koji ne poseduje ni deo hrabrosti. Geni su geni, pa i u mojoj krvi se ne nalaze ta krvna zrnca. Pokusam odavno da se na neki nacin "ohrabrim", ojacam, ali ne uspeva. Nemam fobiju od ničega konretno, ali generalno postoji strah . Da li je moguce da covek od kukavice postane čovek hrabra i samopouzdana ličnost? Da li je moguce da licnost izadje pred drugo lice, kojeg se do tada veoma bojalao ( zbog nadmoci ) i "pljunuti mu u lice"? Strah mi je pomnogo poremetila duhovni zviot i molitve. Zbog straha da se meni ne dese tragedije i uzasi, stalno, non stop se molim za ljude koji su u tragedijama, mukama, problemima i ahvaljujem sto je kod nas sve u redu. Naravno hrabrost nikada u zivotu ne bih zloupotrebio, ali mislim da je veoma potrebna, pogotovo sto sam tek usao u "zreliji" zivot. Pozdrav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Сине, зар не видиш колико си храбар, кад спознајеш своје слабости, кад их "не сакриваш под тепих", кад тражиш помоћ и кад желиш и хоћеш да се бориш против њих. Што се тиче твог оца, мислим да ниси у праву. Сви ми, родитељи, се трудимо да будемо добри и исправни. Нигде не постоји школа за родитеље, коју завршиш, добијеш диплому, и онда штанцујеш децу. Сигурно је да често погрешимо, али ко је тај који је непогрешив, осим Господа. Друго, слкони смо да неке погрешне и лоше поступке, процене, потезе, пуни самосажаљења, саморазумевања и самооправдавања, приписујемо, траумама из детињства које су на разне начина (често) узроковали наши родитељи. Али, никад не помислимо да су и они - наши родитељи - имали неко своје детињство, можда још теже и трауматичније, за које су, може бити, криви њихови родитељи, ....и тако уназад, у недоглед. Зато је једноставније и боље, а сигурно и Богу драже, да не тражиш кривицу, да не судиш и осуђујеш своје родитеље, већ да их волиш, и да их прихватиш, да се Богу молиш за њих, јер баш такви какви су, свесно или не, обликовали су те у доброг младог човека. Некада су нам и невоље потребне, јер кроз њих учимо,сазревамо, и на неки начин, узрастамо (постајемо јачи, храбрији). И, још нешто, молим те не дозволи да се горчина таложи у твојој младој души. Она као оков стеже, гуши, спутава....не дозвољава радости и љубави да се расплину и да те воде кроз овај бесцени дар што нам је Бог дао - живот. bighugbighug 0442_feel love1 Јелина, Милан Меденица :), Николa and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 "Hrabrost. Osobina koju narod gubi u naletu modernog doba." Od malena sam bio fasciniran srpskim "junacima" koji su se pokazali kao neustrašivi prema neprijatelju. Svestan sam toga da u pesmama postoji velika doza preterivanja, ali uprkos tome verujem da je hrabrost bila osobina kojom se nas narod dicio. U mojoj porodici ,definitivno, nije tako. Poštujem oca, ali mu nikad oprostiti necu njegov kukvicluk. On je čovek koji ne poseduje ni deo hrabrosti. Geni su geni, pa i u mojoj krvi se ne nalaze ta krvna zrnca. Pokusam odavno da se na neki nacin "ohrabrim", ojacam, ali ne uspeva. Nemam fobiju od ničega konretno, ali generalno postoji strah . Da li je moguce da covek od kukavice postane čovek hrabra i samopouzdana ličnost? Da li je moguce da licnost izadje pred drugo lice, kojeg se do tada veoma bojalao ( zbog nadmoci ) i "pljunuti mu u lice"? Strah mi je pomnogo poremetila duhovni zviot i molitve. Zbog straha da se meni ne dese tragedije i uzasi, stalno, non stop se molim za ljude koji su u tragedijama, mukama, problemima i ahvaljujem sto je kod nas sve u redu. Naravno hrabrost nikada u zivotu ne bih zloupotrebio, ali mislim da je veoma potrebna, pogotovo sto sam tek usao u "zreliji" zivot. Pozdrav Strah od negativnog suda. To je uzrok kukavicluku. Kuklavicluk ne postoji. A hrabrost se moze "nauciti". Niko se ne rodi "hrabar" ili "kukavica" vec se samo jedan boli negativnog suda oo njemu a drugi ne. I onda je jedan kukavica a drugi hrabar. Strah od poraza, to je vise u korenu kukavicluka. Лидија Миленковић, Драшко and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Evo na ovoj strani se malo pisalo o hrabrosti Лидија Миленковић, bgpj and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Hrabrost je kad se odvažiš na nešto čega misliš da nisi sposoban, na život prema Evanđelju recimo, da ne kažem na svetost. Samo ako smo zajedno s Bogom to možemo jer on nam daje tu pravu hrabrost kroz vjeru, praštanje, ljubav i milosrđe. Oprostiti nekom nešto, tu je također potrebna velika hrabrost. Još već je potrebna kada trebamo oprostiti nešto samim sebi. A najveća je ona kad se predamo u Božije ruke i kažemo: "Neka bude volja tvoja", nek se vrši što Ti hoćeš. I kad više ne mislimo da je najbolje i najpametnije samo ono što mi hoćemo, kako mi hoćemo i šta mi sami uradimo. Олимп, Драшко, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Ne trebaju zdravi lekara nego bolesni- IS HS bgpj, Милан Меденица :) and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 16, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2013 Koliko ste puta razmišljali šta upravlja vašim životnim odlukama, koliko suone motivisane strahom, a koliko Ljubavlju? Jer, ma šta da su vas učili,Ljubav i strah ne idu zajedno. Jedno isključuje drugo. Jedini suštinski kvalitet koji je potreban čoveku da bi dostojno živeo u ovomsvetu, u ovoj materijalnoj realnosti - je hrabrost. Hrabrost bezkompromisa: u mislima, rečima i delima, u ljubavi i svim drugimizborima. Svi ostali atributi, sve ostale vrline, pripadaju IzvoruŽivota, Bogu, i od njega dolaze. Hrabrost pripada čoveku. Biti hrabaruprkos neznanju, slabostima, veličini i težini izazova - čin je vere ioblik Ljubavi kojim se čovek približava Bogu. ... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 16, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2013 Nespremnost da se upusti u bilo kakav rizik je – ne samo odsustvo hrabrosti, nesamo odsustvo samopouzdanja, već i čin nepoverenja prema neograničenojBožanskoj milosti. Strah od rizika je, zapravo, čin nevere u Boga. Neverovati sebi - isto je što i ne verovati Bogu. Šta je hrabrost? Odsustvo kukavičluka. Odsustvo vezanosti za sebe, svojmaterijalni ili ego posed, tj. predstavu o sebi. Voljna odluka da sebude iznad straha, da se pobedi strah i živi punoća sadašnjeg trenutka, usvesti da je sadašnji trenutak - sve što Jeste, jedina stvar(nost) nakoju uopšte možemo računati. A šta je strah? Reakcija organizma (života) na životno ugrožavajućusituaciju. U svetlu ove definicije postaje jasno da je većina našihstrahova potpuno iracionalna, nesvesna, i potiče od neznanja, odnosnonepoznavanja Istine i naše stvarne prirode. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 16, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2013 Stajati sam na vetrometini vremena i Večnosti. Svesno ispoljiti svoju slobodnuvolju, doneti odluku i stati iza nje, bez obzira na mišljenje sveta –prihvatajući svesno odgovornost za posledice. Biti iskren: videti,prihvatiti i izraziti sebe takvog u svakom trenutku, u ovom sada i ovde. Postupati po nalogu sopstvene duše: svesti i savesti. Na kraju: odreći se sveta, odreći se lične slobode, odreći se slobodnevolje zarad višeg cilja, predajući se sa svim svojim posedima Božanskojvolji. Odreći se ega zarad Boga. Slobodne volje se ne može odreći onaj koji je nikada nije ispoljio i iskusio. Zato je prvi korak pobuna protiv sveta, Boga, svega - a zatim prihvatanje, smirenje, pokajanje, odricanje i predaja. Neka bude volja Tvoja! Hrabrost je put Istine koji počinje iskrenošću. Život proživljen u strahu – nije vredan življenja. Hrabrost je most prekoReke straha, od jedne do druge obale Beskonačnosti, Večnosti,Besmrtnosti. Strahu uprkos. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 "Hrabrost. Osobina koju narod gubi u naletu modernog doba." Od malena sam bio fasciniran srpskim "junacima" koji su se pokazali kao neustrašivi prema neprijatelju. Svestan sam toga da u pesmama postoji velika doza preterivanja, ali uprkos tome verujem da je hrabrost bila osobina kojom se nas narod dicio. U mojoj porodici ,definitivno, nije tako. Poštujem oca, ali mu nikad oprostiti necu njegov kukvicluk. On je čovek koji ne poseduje ni deo hrabrosti. Geni su geni, pa i u mojoj krvi se ne nalaze ta krvna zrnca. Pokusam odavno da se na neki nacin "ohrabrim", ojacam, ali ne uspeva. Nemam fobiju od ničega konretno, ali generalno postoji strah . Da li je moguce da covek od kukavice postane čovek hrabra i samopouzdana ličnost? Da li je moguce da licnost izadje pred drugo lice, kojeg se do tada veoma bojalao ( zbog nadmoci ) i "pljunuti mu u lice"? Strah mi je pomnogo poremetila duhovni zviot i molitve. Zbog straha da se meni ne dese tragedije i uzasi, stalno, non stop se molim za ljude koji su u tragedijama, mukama, problemima i ahvaljujem sto je kod nas sve u redu. Naravno hrabrost nikada u zivotu ne bih zloupotrebio, ali mislim da je veoma potrebna, pogotovo sto sam tek usao u "zreliji" zivot. Pozdrav Malo si se izgubio sinko. Strah je normalno ljudsko osecanje i on postoji da bi nas cuvao . Potpuno je normalno da se plasis vrele ringle ili visine ili tako necega . Tamo gde postoji realna opasnost normalno je osecati strah . Preterani i brzrazlozni strah nije zdrav i to se da ispraviti . Malo razgovori sa psihologom , malo sopstvenog napora na tom polju i vrlo brzo sve moze da se dovede u red . Sto se hrabrosti tice imas je sasvim dovoljno , vise bi ti skodilo . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 18, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2013 Када се игра жмурке у великом дворишту и када се већ сва децапосакривају, када онај који жмури крене да тражи, постоји један тренутаккада морате да устанете и да потрчите, без обзира на страх и стрепњу,зебњу, трему или било шта друго. Једноставно, морате да устанете и дапотрчите. Уколико то не урадите бићете откривени, бићете ухваћени,десиће се управо оно због чега сте још увек сакривени и због чега јошувек не крећете. Постоји, дакле, један такав (нулти) тренутак кадакукавичлук губи сваки смисао – тренутак кад кукавица мора да потрчи. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука