Jump to content

Ватикан: Сада могу и кондоми

Оцени ову тему

Препоручена порука

ja posle ovoga očekujem konačan odgovor pape na svu ovu zezanciju oko javnog oglašavanja povodom kondoma...

ova izjava je korak do tog poslednjeg udarca a on će biti- PINHOLE kondomi

KONDOMI SA SPECIJALNIM RUPICAMA koje ne propustaju virus side al propustaju spermatozoide

PA TI SAD VIDI, MOJ BATO ... od koje se drvo pravi ččkalica

Измењено од Дејан

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Jadan papa, šta ga više razvlače sa tim kondomima, ja mislim da se on već tješi i raduje tome što će ići na onaj svijet gdje neće biti ni kondoma ni kondomove problematike nikakve da mu daju više pokoj od tih kondoma, OMG!

Подели на овим сајтовима

ja posle ovoga očekujem konačan odgovor pape na svu ovu zajebanciju oko javnog oglašavanja povodom kondoma...

ova izjava je korak do tog poslednjeg udarca a on će biti- PINHOLE kondomi

KONDOMI SA SPECIJALNIM RUPICAMA koje ne propustaju virus side al propustaju spermatozoide

PA TI SAD VIDI, MOJ BATO ... od koje se drvo pravi ččkalica

:0104cheesy: !!

Подели на овим сајтовима

Kako nema?

Za nas katolike on je autoritet.

Slažem sa tobom Aleksije da ima puno diskutabilnih momenata u istoriji naše crkve. Ali to ti je crkva, kao brod, zaluta u neke mutne vode pa se vrati u bistre vode.

znaci ovo se odnosilo na katolicke krizne grupe :)

Je l to papa blagoslovio i neki nemoral pa nas samo priprema sa ovim kondomima :D

Подели на овим сајтовима

znaci ovo se odnosilo na katolicke krizne grupe :)

Je l to papa blagoslovio i neki nemoral pa nas samo priprema sa ovim kondomima :D

Na žalost živimo u svetu u kome je prisutan i nemoral. Crkva ima poslanje zbog toga.

Ne znam zašto bi baš tebe pravoslavca papa pripremao?

Подели на овим сајтовима

Na žalost živimo u svetu u kome je prisutan i nemoral. Crkva ima poslanje zbog toga.

Ne znam zašto bi baš tebe pravoslavca papa pripremao?

vec si dao odgovor,ako moze da voli i ima odgovornost prema kriznim grupama onda moze i prema pravoslavnima. :)
Подели на овим сајтовима

Jako je teško komentarisati na nekoj temi ako se ne znaju bar osnove hrišćanske etike i to "življenog morala" i "oblikovanja morala odnosno moralne teologije".

Ovde nije samo jedno pitanje otvoreno nego je po meni pre svega pitanje "Eugenike" i "eugenetičkog morala" pa tek onda polnog morala pa možemo da govorimo i o interpersonalnoj komunikaciji pa o antropologiji polnosti i niza drugih pitanja.

Na žalost ovde se ne posmatra suština nečega što je rečeno nego ko je to izgovorio.

Po stavovima o kontracepciji, abortusu, eutanaziji, sterilizaciji, nema nikakve razlike između naših konfesija, ovakvim stavom o upotrebi kondoma mi se samo približavamo stavu vaše konfesije.

Možeš da se uveriš i na sajtu:http://pravoslavlje....pciji/print/lat

Vi kao konfesija ste bili liberalniji od nas i mislim da ste tu bili sasvim u pravu kad je reč o upotrebi kondoma.

Подели на овим сајтовима

Jako je teško komentarisati na nekoj temi ako se ne znaju bar osnove hrišćanske etike i to "življenog morala" i "oblikovanja morala odnosno moralne teologije".

Ovde nije samo jedno pitanje otvoreno nego je po meni pre svega pitanje "Eugenike" i "eugenetičkog morala" pa tek onda polnog morala pa možemo da govorimo i o interpersonalnoj komunikaciji pa o antropologiji polnosti i niza drugih pitanja.

Na žalost ovde se ne posmatra suština nečega što je rečeno nego ko je to izgovorio.

Po stavovima o kontracepciji, abortusu, eutanaziji, sterilizaciji, nema nikakve razlike između naših konfesija, ovakvim stavom o upotrebi kondoma mi se samo približavamo stavu vaše konfesije.

Možeš da se uveriš i na sajtu:http://pravoslavlje....pciji/print/lat

Vi kao konfesija ste bili liberalniji od nas i mislim da ste tu bili sasvim u pravu kad je reč o upotrebi kondoma.

Ja se samo nadovežem i dopunim Zawiszino izlaganje. Da, naš stav prema tim kondomima je bio daleko konzervativniji, rigorozniji i tvrđi od vašeg, sada pod uticajem valjda ekumenizma ga pomalo preispitujemo, prevrednovavamo tj. revaloriziramo, popuštamo i postajemo liberalniji kao pravoslavci ali ipak ne sasvim i u svemu kao vi jer kod nas nikakav razvod braka još nije moguć niti to važi, onakav kakav ga imate vi u pravoslavnoj praksi.

Подели на овим сајтовима

Nismo mi bili prakricniji vec ne moralisemo u zvanicnim izjavama

Vi uopšte izjavljujete rijetko šta, jednom za 50 godina se neki vaš episkop javi i sjeti da kaže par riječi na tu temu, ako se uopšte sjeti, pa se nema o čemu ni razgovarat, moralisat a ni kometirat, hahahaha!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...