Jump to content

Ватикан: Сада могу и кондоми

Оцени ову тему

Препоручена порука

Папа повукао забрану коришћења кондома

Кондоме је прихватљиво користити, ако им је намјера смањење ризика од инфекције АИДС-ом, изјавио је папа Бенедикт XVI. Папа је тиме повукао деценијама стару црквену забрану употребе контрацепције, пише Телеграф.

005930.jpg

У књизи интервјуа која излази ове седмице поновио је да се Католичка црква противи контрацепцији, јер омета стварање живота, али је рекао да би коришћење кондома могло бити одговоран чин у смислу чувања живота, чак и изван брака.

Папа је, међутим, нагласио да је апстиненција најбоља политика у борби против болести.

• Волим 1

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Само се још дубље укопао, најбоље би му било да их уопште никада није ни помињао...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

To je "vest" iz 2010. godine.

Katolička Crkva je živa Crkva i sasvim je u redu da dolazeći do novih činjenica i saznanja njeni članovi pa i sam papa menja neke svoje stavove.

Ovde se nije promenio stav o kontracepciji, jednostavno reč je o humanizovanju seksualnih odnosa u cilju zaštite života, odnosno zdravlja kod rizičnih grupa.

Подели на овим сајтовима

To je "vest" iz 2010. godine.

Katolička Crkva je živa Crkva i sasvim je u redu da dolazeći do novih činjenica i saznanja njeni članovi pa i sam papa menja neke svoje stavove.

Ovde se nije promenio stav o kontracepciji, jednostavno reč je o humanizovanju seksualnih odnosa u cilju zaštite života, odnosno zdravlja kod rizičnih grupa.

A šta Papa ima sa tim, da rizičnoim grupama dozvoli ili ne...?

Čim je neko u rizičnoj grupi do Katoličke Crkve i mišljenja Pape mu je stalo ko do lanjskog snega

Подели на овим сајтовима

Колико знам ова са кондомима ван брака је ново,бар је ова вест из медијских писанија овијех дана.Проблем је међутим морални интегритет,да се тако хладно изразим.Мислим,мени није нормално да папа спали Јованку Орлеанку па је прогласи светом или прогони оне који уче да је земља округла па онда прихвата и "велики прасак" итд.Има ту много тога,али мислим да су то питања пре свега за саме католике.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Није укинуо забрану контрацепције. Прочитајте текст пажљивије.

Подели на овим сајтовима

Није укинуо забрану контрацепције. Прочитајте текст пажљивије.

Јасно,али до скоро коришћење контрацепције није уопште било "одговаран чин".

Подели на овим сајтовима

Јасно,али до скоро коришћење контрацепције није уопште било "одговаран чин".

Ма није ни сад. :) Дозволио је коришћење презерватива не у циљу контрацепције већ у циљу заштите од полно преносивих болести. Дакле, није дао благослов за контрацепцију.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...