w.a.mozart Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 On 8. 8. 2012. at 20:37, JESSY рече јаој, Моzz, и никад ти се ништа није десило...? ako si dobar s Bogom svetac te ne dira a ako nisi dobar, onda... И.стојковић, Александрида, Ел Нињо and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 On 8. 8. 2012. at 21:13, Жељко рече Такође веш машину не укључујем на шабат јер има много обртаја. Ахахахаха царе!!! Sophrosyne, w.a.mozart and dragisa је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikolay Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 On 8. 8. 2012. at 22:12, Анастасија рече Ma ok, ja sam htela samo da upozorim.Da se zna. Inače ni popodne posle, Liturgije ne treba raditi ( naročito peglati ) na taj dan. Svašta može da se desi. Разумијем на шта си мислила... Знаш како је,стара пегла,огољене жице,кратак спој за час .smesko. :cheesy2: Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Чувај ме као зјеницу ока: сјеном крила својих заклони ме. ( Пс.17,8) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Иначе, то о грожђу је из Типика! Баба, Саша M., školarac and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мика Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 и добро..сутра се може радити ....ручни радови... ??? Jefimija88 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 On 8. 8. 2012. at 22:52, Иван Недић рече Иначе, то о грожђу је из Типика! Što je najluđe , znam ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Август 8, 2012 Пријави Подели Написано Август 8, 2012 Skoro, javljam se na telefon, zove baba. Traži moju mamu. Kažem joj da nije kod kuće, a ona: Dobro, možeš to i ti da joj kažeš, sutra je Ognjena Marija, pa ako je zaboravila, da ništa ne radi, 'vako. Posle mi bilo smešno. Možeš misliti kakve ljudi asocijacije imaju kad čuju Ognjena Marija, ili Ilija Gromovnik! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 On 8. 8. 2012. at 22:08, nikolay рече Као што сам написао код мене на селу нико не ради на Огњену Марију(ни пеглом Анастасија). Сви иду на Литургију... Читаво село се скупи код Цркве и буде предивно... dobro a da li npr. radite 22.08? ako radite, zasto radite, kada je isto crno slovo kao i 30.07? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 On 8. 8. 2012. at 22:52, Иван Недић рече Иначе, то о грожђу је из Типика! Хммм... А шта каже типик о томе докле сме грожђе да се једе после Преображења, будући да га код мене у крају у бакалници има преко целе године? Докле се у том случају рачуна да је после, а када почиње да је пре? 0409_feel Sophrosyne, w.a.mozart, Mironosica and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Ja u sopstvenoj kući stalno rat vodim oko "crvenog slova", pošto se kod mene u kući na crveno slovo ne pere veš i tako ti radovi (smatra se da ne treba da se brijemo i tako)... jednom sam u emisiji baš s o. Vukašinom pričao o tome i on je rekao da se na "nerad" misli samo ukoliko čovek taj dan posveti odlasku na Liturgiju, a ne da se po automatizmu i nekom magijskom verovanju ne radi. Ja uvek na te priče "nema pranja veša", "čišćenja kuće", "šivenja"... i slično kažem: u redu, vi onda slobodno verujte šta hoćete, danas smrdite, hodajte poderani i neka vam je kuća prljava, jer to je BAŠ praznično! nishizawa, Милан Меденица :), bgpj and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 O, teshka tema....odem na Liturgiju kad god mogu,nedelja popodne, vratim se, sednem da peglam jer imam automatski pokazivach kad je vreme za peglanje... naime, slazhem preko stolice i kad stolica padne - vreme je... sedim tako, vozam peglu, slusham ponovo Liturgiju na CD-u, josh uvek nisam prisutna u ovom svetu, kad pukne telefon... "Sta, peglash na NEDELJU?? Aa, danas ne treba se pegla, ja ne radim nista!!!" Onda lik nastavi kako je prebio sina, posvadj'o se s majkom, na sluzbu ga mrzi da ide, nedelja je, je li, jedini dan kad moze da krnjoshe itd... ostatak dana provedem nervirajuci se sto sam se javila na fon... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 A tema je teska zato sto pokushavam da odem redovno na Liturgije, pokusavam da ispostujem sve, zivot, obaveze, decu, kucu,posao, babu, kera, administraciju, stalno sebe opominjem da se ne trudim dovoljno a onda te neko takvim komentarom totalno ubedachi i preti da ti srushi i ono malo samopouzdanja na duhovnom putu. Srecom, imam pokazatelj - dushevni mir, svoj trud i neodustajanje.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелица Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Svako je iz svog kraja poneo svoje obicalje i svoje VALJA SE,NE VALJA SE.Vrlo je tesko ostano hladan na price iz komsiluka ili bliznjih na te price,radi se ili se ne radi,ili je Blaga |marija opasnija od Ognjene \marije,ili je petak pred neki praznik,pri tome retko ko od njih ide u crkvu....Neka neko malo opsirnijke objasni o postovanju praznika,crvenih i crnih slova,o radu ili ne radu na praznik.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Ово ме подсети на неке појeдинце из основне који су увек имали црквени календар при руци и који су увек имали изговор зашто нису учили историју (био празник, био светац...), а наш историчар је био мало сенилан (стар човек). Кад дођемо до крај маја, почетак јуна, наставник би се одједном опасуљио и престао да уважава ове богоугодне изговоре. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Август 9, 2012 Пријави Подели Написано Август 9, 2012 Jeli, a mi sezonci sto s vremena na vreme idemo u grcku da beremo pomorandze, po kom kalendaru da ne radimo za crveno slovo; kad se svetac proslavlja u Grckoj ili Srbiji? .mislise. nishizawa and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука