Jump to content

Катакомбна "Литургија" без иконостаса?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Сви смо сведоци,од пре раскола а и после њега,пропаганде присталица тадашњег епископа а садашњег монаха Артемија око служења Литургије.

Слика,пратећиих текстова,различитих прозивки,осуда слично о служењима унијатских и католичких Литургија,од стране Православних епископа,само зато јер у храмовима не постоји иконостас .

Сада је изашла слика са служења "Литургије" из неког манастира у Кули,који су основали људи око монаха Артемија.

Нас сад интересује о чему се овде ради,да ли су они сами мерило вредности па кад неко други служи без иконостаса онда је то против канонски,унијатски и јеретички а када они "служе",онда је то у реду?

190136_428083140567442_1042300862_n.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да, веома занимљиво...

сећам се прозивка на рачун појединих свештенослужитеља који служе литургију у храмовима где нема иконостаса (из свакаквих разлога, на пример изградња цркве), чак су се толико осмелили у својим лудоријама да су постављали имена, слике, личне податке... не би ли на тај начин "жигосали" свештенослужитељекоји им се нису допадали.

И шта сад видимо? Сада може без иконостаса и без двери итд...? Дакле, све је то само изговор био?

Још не могу да заборавим њихова прекидања литургија где су као ђавоимани викали "ЗАТВОРИ ДВЕРИ!", а све уз "благослов" и подршку Образоваца и Жарка Гавриловића (познатог по томе што пљује на све и свакога у Цркви, а са друге стране чини подршку Артемију и компанији)

Изгледа да код њих циљ (рушење Цркве) оправдава средство?

Подели на овим сајтовима

Када је пре неколико година било освећење једне Цркве у епархији браничевској, на борби-за-заверу су дигли џеву како Игнатије 'оће да нас унијати. (линк ка црквомрзитељском сајту: http://borbazaveru.info/content/view/926/32/) Знате зашто? Зато што је иконостас висок 1,60 метара. Урадио га је мајстор који и иначе ради за све епархије наше цркве, урађен је ручно и изгледа прелепо. И постоји - што је најбитније. Да ли ће борба-за-заверу да се огласи и поводом дневносомбе у Кули?

• Волим 1

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Гости

Наравно да неће да се огласи јер тиме сами себи упадају у стомак...

Оно што је најважније јесте да вештачки изазване поделе у ствари узрок имају у нечем сасвим другом а о томе је говорио Владика Игнатије

Подели на овим сајтовима

Да не помињем да је и на тему стручности еп. Игнатија дао свој поглед и незаобилазни чувар-бранитељ В. Димитријевић (за кога је све изгледа ствар "стручности", као што имамо аутомеханичаре само за опелова, или само за реноова возила...), што такође можете да нађете на борби-за-заверу, ако немате стомачних проблема.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ствар је у томе што се кад-тад покаже који им је био циљ...

Баш бих волео да нам чувени Влада онако стручно објасни како ово није новотарија и папизам или шта већ, а када се то исто деси у нашој Светој Цркви онда јесте...

верујем да би он имао веома разложан коментар :)

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да Влада нема времена да чита од оноликог писања. Мислим да он већ дуго ништа не чита. Само пише. Мало као да је изгубио додир са реалношћу. Он дође као неки полухришћански В. Шешељ.

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да Влада нема времена да чита од оноликог писања. Мислим да он већ дуго ништа не чита. Само пише. Мало као да је изгубио додир са реалношћу. Он дође као неки полухришћански В. Шешељ.

Полушешељевски хришћаноид

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Гости

Влада Димитријевић се толико осмелио да је поставио на насловну страну некакве своје пашквиле цркву светог Максима Исповедника (која је у изградњи!) у Костолцу, не би ли опљувао по свештенику, Владики Игнатију... говорећи о новотаријама, старотаријама... и наравно бранећи "праву веру". Свакако, једини легитимни наследници "праве вере" јесу Артемије и његова дружина. Е, сада видимо да и они немају ни двери ни иконостас... па да видимо које им је оправдање јер им је то био један од разлога што напуштају СПЦ.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Њима су двери одавно у срцу затворене, ако ме разумете...

Подели на овим сајтовима

И рече им: Ви сте они који се правите праведни пред људима, али Бог зна срца ваша

• Волим 1

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

A ево шта преноси суманути бивши члан Савеза Комуниста (који је и своју супругу подучавао марксизам... стручњак - шта ћеш) Драган Сарачевић на својој страници:

Јуна 5/18 2012. године, на почетку поста Светих Апостола, Свети Синод Високопреосвећеног Митрополита Кипријана, сазвао је ванредну седницу, подстакнут активностима епископа Рашко-Призренског г. Артемија из Српске Патријаршије. (1)

Сматрамо да је сада сазрелило време за нас да формулишемо одређене основне принципе у вези ове теме, како би, између осталог, у потпуности разјаснили критеријуме за евенутално заједнички и кредибилан антиекуменистички наступ од стране ове двојице Архијереја.

даље ову "мудрост" имате на: http://www.svetinikolajzicki.com/index.php?option=com_content&view=article&id=727:antiecumenism-in-serbia-and-greece

Приметићете да нисам написао да је ово расколнички сајт, јер заиста и није. То што Драган Сарачевић представља као цркву, то је корпорација, приватна фирма, и изругивање цркве. Лепо пише - црквене ствари не употребљавати, а полудели Сарачевић се облачи као свештеник, па на конто четништва и Драже Михаиловића отима паре Србима у Аустралији, а да притом прећуткује да је био посвећени комуниста - тај део је заборавио. Па се још људи повезани са њим у тој нечасној работи, који се такође издају за свештенике (Боже, сачувај) хвале како месечно зарађују 50 хиљада долара. Прватна црква, еј!

Него, да се вратим на тему. Мислим да је јасно да се оваквим ставом суманутих старокалендараца припрема финта за уклањање монаха Артемија. Његово време полако пролази, а настаје време будућег назови-архијереја (уствари-архирасколника, и то од самог почетка по свему судећи) Виловског, који треба да наследи непостојећу (и географски и еклисиолошки непостојећу) "епархију у егзилу", када монах Артемије оде Богу на истину.

Мислим да је сасвим јасно да по среди нису никакве борбе за очување православља, него само и једино паре - ид дијаспоре, од људи који у својој заблуди помажу старокалендарце и ко зна - можда још са неке стране, која као инспиратор стоји иза свега овога. Не би ме чудило да сви они раде за неког ко им издаје налоге, а у циљу дезавуисања православља и уношења смутњи у Цркву Христову.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...