Милан Меденица :) Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 а на основу чега се верометрује истина, ко јесте а ко није? на основу чега то може да процени - на дела, на срце, на молитве, на сузе, на број причешћа или одлазака на Литургију, на основу сопственог мишљења? па није то избор за мис 0102_laugh за мој појам, нема нико право нити може да оцени, сем Бога, да измери неког - јесте ли или није православац. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=15685.msg483128#msg483128 date=1310678939] а на основу чега се верометрује истина, ко јесте а ко није? на основу чега то може да процени - на дела, на срце, на молитве, на сузе, на број причешћа или одлазака на Литургију, на основу сопственог мишљења? па није то избор за мис 0102_laugh за мој појам, нема нико право нити може да оцени, сем Бога, да измери неког - јесте ли или није православац. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=15685.msg482999#msg482999 date=1310669292] једини је проблем што артемити живе у параноји, што би рекло да нема тих што их наводно прогоне 0102_laugh видиш..за почетак би мало љубави могао да покажеш и за њих...ипак је он монах Артемије чак и за тебе... а после да цитираш до зоре....и да глумиш Хришћанина... јел сад иде онај део где се ја теби правдам и наседам на твоје провокације? тај филм нећеш гледати клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=15685.msg483137#msg483137 date=1310679521] јел сад иде онај део где се ја теби правдам и наседам на твоје провокације? тај филм нећеш гледати 0102_laugh и после монаси око монаха Артемија параноици??? И бре Медени...нису сви ко ти са бекдор радњама... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јул 14, 2011 Пријави Подели Написано Јул 14, 2011 Редовно црквених људи тешко да има читав један проценат. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јул 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Vala, od kad chitam sve shto je ponudjeno na temu pravoslavlja, narocito oshtre i neprestane diskusije, sve cesce se pitam da li u mojoj veri ima "V" od vere , na momente sam ubedjena da sam zhestoki otpadnik, jeretik i zabludeli sektash, a vec sam u sumnji da li sam uopshte i pravoslavna smej.gif smej.gif .please.Убеђен сам да има 100% православаца од оних који су православци. Православци је широк појам, православац може да буде и онај који је крштен у православној Цркви и ништа друго не чини по питању вере, а може да буде и онај који није крштен у православној цркви али се осећа и изјашњава као православац, може да буде и атеиста ако сматра да је православац. Православни Хришћанин је пак онај који верује у Господа Исуса Христа и при том је православац а не римокатолик или протестант. Православни Хришћанин који живи литургијским животом је онај православац који учествује у животу своје Цркве активно. Православни апокалиптичар је онај православац коме се већином православље своди на ишчекивање антихриста и апокалипсе. Православни конзервативац је онај који се сам себе затворио у конзерву и тамо чами до последњих дана сматрајући да ће том конзервом сачувати васколико православље. (најсе више бојим ових конзервативаца) Православни традиционалиста је слично као нациЈоналиста али није исто, то је онај који уредно испуњава законске форме српске традиције, значи слави славу , оно три круга око гроба на помену и икона у кући обавезно на истоку. Православни сујеверац , то је чловек који слично православном традиционалисти испуњава све форме српске традиције са додатком неких бабских умотворина о рецимо црвеном кончићу на сандуку покојника или малог детета , о нестајању на праг приликом уласка у кућу , о неваља се ово или оно, јако слично православном традиционалисти али различито јербо традиционалиста није сујеверан и ретко се проналази у изворном облику. Затим православац по нацији , то ти је оно што су били неки Босанци док нису сконтали да су Срби. Има још тога , срео сам рецимо православног суботара, затим православног сатанисту, затим православног јоги летача , затим православног биоенергетичара и једног православног кабалисту. Даклем , кхм, дени ајде прецизирај на ког си православца мислио и да ли си уопште мислио . Da nije ovo pravoslavni forum rekao bih ti "ajd ne *?§& А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Сад већ кад си реко , пази нисам друго ни очекивао да ми кажеш. Мислим боље врати се на ванземљаке , то је ипак терен на коме добро стојиш и не лајеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Željko: Има још тога , срео сам рецимо православног суботара, затим православног сатанисту, затим православног јоги летача , затим православног биоенергетичара и једног православног кабалисту. Da, to je istina iako ni sam ne znam šta bih na to rekao i čim to tako nazvao, kao panslavistički aktivista znam i za "pravoslavce rodnovjerce ili pravoslavne rodnovjerce" na Ukrajini koji se takvim sami sebe definišu, dakle "pravoslavnim neopaganima", pravoslavnim privržencima stare slovenske predhrišćanske politeističke vjere. Hristos vaskrse Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Сад већ кад си реко , пази нисам друго ни очекивао да ми кажеш. Мислим боље врати се на ванземљаке , то је ипак терен на коме добро стојиш и не лајеш. Е па ниси фер, Жељко. Испровоцирао си Денија са оним ''да ли си уопште мислио'', и сада се љутиш. Провоцирао си и сада нема љутиш, ако ћемо фер плеј. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Сад већ кад си реко , пази нисам друго ни очекивао да ми кажеш. Мислим боље врати се на ванземљаке , то је ипак терен на коме добро стојиш и не лајеш. Е па ниси фер, Жељко. Испровоцирао си Денија са оним ''да ли си уопште мислио'', и сада се љутиш. Провоцирао си и сада нема љутиш, ако ћемо фер плеј. У контексту да ли је уопште мислио на православца , не да ли је размишљао. Мада сад кад погледам чини ми се да није добро простудирао тему пре него је покренуо. Заиста је широк појам кад кажеш православац. Извињавам се Денију ако сам га погрешним писанијем увредио , заиста то нисам мислио ( јер нисам мислио). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Željko: Има још тога , срео сам рецимо православног суботара, затим православног сатанисту, затим православног јоги летача , затим православног биоенергетичара и једног православног кабалисту. Da, to je istina iako ni sam ne znam šta bih na to rekao i čim to tako nazvao, kao panslavistički aktivista znam i za "pravoslavce rodnovjerce ili pravoslavne rodnovjerce" na Ukrajini koji se takvim sami sebe definišu, dakle "pravoslavnim neopaganima", pravoslavnim privržencima stare slovenske predhrišćanske politeističke vjere. Hristos vaskrse Да , има и тога, дискутовао сам са једним робијашем Србином , који је у ћорки заражен родноверјем од некох Хрвата с којим је робијао . Кад сам питао да ли више није православац он се побуни и изричито потврди да јесте и даље православац али попови су криви што се ми Словени кољемо међу се , тако ми рече и зато иако је паганини и не жели ништа да има са Црквом и поповима каже и даље је православац. И наравно има ново братство и јединство са свјим компањоном Хрватом али овај пут није комунизам него родноверје. Мало ми је мука више од тих разних братствоједниствених прича и осета, те комунистички , те југословенски, те родноверски, те масонски, те сад и ми Хришћани почели нешто екуменистички, мислим труба. Искрено ја верујем у братство , али не по крви него по духу , и у мом животу личном више вреднујем братију по духу него род рођени. Али не мислим да су ми сви "православци" братија. А поготово не сви Словени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Željko: Има још тога , срео сам рецимо православног суботара, затим православног сатанисту, затим православног јоги летача , затим православног биоенергетичара и једног православног кабалисту. Da, to je istina iako ni sam ne znam šta bih na to rekao i čim to tako nazvao, kao panslavistički aktivista znam i za "pravoslavce rodnovjerce ili pravoslavne rodnovjerce" na Ukrajini koji se takvim sami sebe definišu, dakle "pravoslavnim neopaganima", pravoslavnim privržencima stare slovenske predhrišćanske politeističke vjere. prstgore Да , има и тога, дискутовао сам са једним робијашем Србином , који је у ћорки заражен родноверјем од некох Хрвата с којим је робијао . Кад сам питао да ли више није православац он се побуни и изричито потврди да јесте и даље православац али попови су криви што се ми Словени кољемо међу се , тако ми рече и зато иако је паганини и не жели ништа да има са Црквом и поповима каже и даље је православац. И наравно има ново братство и јединство са свјим компањоном Хрватом али овај пут није комунизам него родноверје. Мало ми је мука више од тих разних братствоједниствених прича и осета, те комунистички , те југословенски, те родноверски, те масонски, те сад и ми Хришћани почели нешто екуменистички, мислим труба. Искрено ја верујем у братство , али не по крви него по духу , и у мом животу личном више вреднујем братију по духу него род рођени. Али не мислим да су ми сви "православци" братија. А поготово не сви Словени. Zanimljivo, inače ja imam podatke o tom da se to rodnovjerje dostavilo s Ukrajine prvo na istočnu, pravoslavnu stranu Balkana, potom se počelo odatle širiti i na katoličku zapadnu stranu, najviše po jugu, Mediteranu, primorju i Dalmaciji a sad se dešava i ta obrnuta stvar o kojoj ti pišeš da sami neopaganski konverti Hrvati ponovo zauzvratno dalje "remisionare" te od kojih su bili prvo izmisionareni, dakle Srbe s kojim žive. Bugarska, Makedonija i Bosna i Hercegovina su na tom za sada još najbolje. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Буквално ми је свеједно с које је то стране дошло , јербо чини ми се да знам од кога је дошло. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Možda je deni mislio na sve one sa grofovskom titulom tj. Svetom tajnom Krštenja, ne pomišljajući da je ta titula samo vizitka sa kojom putujemo pred Lice Božije. A šta ćemo uraditi sa tom titulom, dali ćemo je pomješati sa plebejcima, ili sakriti negde da tavori u memljivom podrumu??? Ili ćemo je unovčiti za jeftine pare prodavajući je za večeru??? ima nas puno sa vizitkama, ali veoma mali broj onih. koji je nose ponosno u dubini svog srca, ne prljajući je, ne razmećući s esvojim gospodstvom, nego čekajući da vidi Onaj koji sve vidi. deni, malo je procenata, jako malo, možda nećemo stati niti pod maslačak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 15, 2011 Пријави Подели Написано Јул 15, 2011 Možda je deni mislio na sve one sa grofovskom titulom tj. Svetom tajnom Krštenja, ne pomišljajući da je ta titula samo vizitka sa kojom putujemo pred Lice Božije. A šta ćemo uraditi sa tom titulom, dali ćemo je pomješati sa plebejcima, ili sakriti negde da tavori u memljivom podrumu??? Ili ćemo je unovčiti za jeftine pare prodavajući je za večeru??? ima nas puno sa vizitkama, ali veoma mali broj onih. koji je nose ponosno u dubini svog srca, ne prljajući je, ne razmećući s esvojim gospodstvom, nego čekajući da vidi Onaj koji sve vidi. deni, malo je procenata, jako malo, možda nećemo stati niti pod maslačak. Могуће је то змају што велиш , али је онда требао тако дефинисати , овако је то шпирок појам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука