Jump to content

ДА ЛИ СМО И КОЛИКО РЕЛИГИОЗНИ

Препоручена порука

Siguran sam da ih ima izmedju 8 i 92 %...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

јел то мислиш на ове термите артемијеве?  4chsmu1

и на тебе и на њих...

сви мислите да сте супер православци без поштовања за саговорника....само са две стране наступате...акција и реакција...да нема њих неби ни вас било...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

јел то мислиш на ове термите артемијеве?  4chsmu1

и на тебе и на њих...

сви мислите да сте супер православци без поштовања за саговорника....само са две стране наступате...акција и реакција...да нема њих неби ни вас било...

једини је проблем што артемити живе у параноји, што би рекло да нема тих што их наводно прогоне  winter

--------------------------------------------------------------------------

иначе, могли би мало светог старца јеросхимонаха Серафима Вирицког да послушате:

Љуби ме такав какав јеси (Господ говори човеку)

Ја знам твоје невоље, твоје борбе и слабости твог живота. Ја знам твој кукавичлук, твоје грехе и упркос њему кажем ти: дај ми срце твоје, љуби Ме какав јеси! ако чекаш да постанеш анђео да би се предао љубави, онда Ме никад нећеш љубити. ако си слаб у испуњавању својих дужности и вежбању својих врлина, а ако често падаш у оне грехе које не желиш више да чиниш, Ја ти допуштам да ме волиш.

цео текст овде

http://www.saborna-crkva.com/index.php?option=com_content&task=view&id=450&Itemid=331

биографија

http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=4806

Подели на овим сајтовима

Vala, od kad chitam sve shto je ponudjeno na temu pravoslavlja, narocito oshtre i neprestane diskusije, sve cesce se pitam da li u mojoj veri ima "V" od vere , na momente sam ubedjena da sam zhestoki otpadnik, jeretik i zabludeli sektash, a vec sam u sumnji da li sam uopshte i pravoslavna  4chsmu1 winter greengrin

Подели на овим сајтовима

Vala, od kad chitam sve shto je ponudjeno na temu pravoslavlja, narocito oshtre i neprestane diskusije, sve cesce se pitam da li u mojoj veri ima "V" od vere , na momente sam ubedjena da sam zhestoki otpadnik, jeretik i zabludeli sektash, a vec sam u sumnji da li sam uopshte i pravoslavna  4chsmu1 winter greengrin

то није лоше за смирење, а дискусије између убеђених и оних који знају неће никад престати. поготово није лоше кад схватиш да ниси у прави и пожелиш да се коригујеш  greengrin

а и православан се постаје до краја живота, није то ствар датости по крштењу, јер се узраста у љубави, вери, делима и подвигу ... нада би требала да је велика од почетка, ако мене питаш.

Подели на овим сајтовима

onojes.... 4chsmu1

ipak, valja poneshto iscitati , pa kad se sve slegne,  dusha sama prihvati ono shto joj donosi - MIR.

Tu se podrazumevaju i korigovanja pogreshnih ideja.

Smeta mi nachin komunikacije medju pravoslavnima, tenzije su obojene vidljivo cak i nekom netrpeljivoshcu, kako na forumima, tako i u zhivotu i zato i ne znam da odgovorim na pitanje. Premalo je ljubavi u nastojanjima da se ukazhe na zablude i to se chini na arogantan i sujetan nachin a trebalo bi sasvim drukchije....

Подели на овим сајтовима

иначе, могли би мало светог старца јеросхимонаха Серафима Вирицког да послушате:

Ја знам твоје невоље, твоје борбе и слабости твог живота. Ја знам твој кукавичлук, твоје грехе и упркос њему кажем ти: дај ми срце твоје, љуби Ме какав јеси! ако чекаш да постанеш анђео да би се предао љубави, онда Ме никад нећеш љубити. ако си слаб у испуњавању својих дужности и вежбању својих врлина, а ако често падаш у оне грехе које не желиш више да чиниш, Ја ти допуштам да ме волиш.

цео текст овде

http://www.saborna-crkva.com/index.php?option=com_content&task=view&id=450&Itemid=331

биографија

prstgore

Možda da manje brinemo o tome koliko su drugi dobri Pravoslavci, a da malo više poradimo na sebi.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15685.msg482999#msg482999 date=1310669292]

цео текст овде

биографија

prstgore

Možda da manje brinemo o tome koliko su drugi dobri Pravoslavci, a da malo više poradimo na sebi.

фала Богу, најзад неко ко разуме  dada 1414_feel greengrin

Подели на овим сајтовима

dada 1414_feel greengrin  Dobra ti ova Mračni ... evo kako nas vide realno ateisti.  :)

Ako si nam rekao  prstgore

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ama svi vi radite "na sebi" a pravoslavaca nidje  prstgore

ти си геније, просто не могу да поверујем да читам псалме из твојих речи:

Рече безумник у срцу свом: Нема Бога; неваљали су, гадна су дела њихова; нема никога да добро твори.

Псалм Давидов 14, стих 1

Подели на овим сајтовима

Vala, od kad chitam sve shto je ponudjeno na temu pravoslavlja, narocito oshtre i neprestane diskusije, sve cesce se pitam da li u mojoj veri ima "V" od vere , na momente sam ubedjena da sam zhestoki otpadnik, jeretik i zabludeli sektash, a vec sam u sumnji da li sam uopshte i pravoslavna  prstgore :) :)

0102_laugh

Убеђен сам да има 100% православаца од оних који су православци.

Православци је широк појам, православац може да буде и онај који је крштен у православној Цркви и ништа друго не чини по питању вере, а може да буде и онај који није крштен у православној цркви али се осећа и изјашњава као православац, може да буде и атеиста ако сматра да је православац.

Православни Хришћанин је пак онај који верује у Господа Исуса Христа и при том је православац а не римокатолик или протестант.

Православни Хришћанин који живи литургијским животом је онај православац који учествује у животу своје Цркве активно.

Православни апокалиптичар је онај православац коме се већином православље своди на ишчекивање антихриста и апокалипсе.

Православни конзервативац је онај који се сам себе затворио у конзерву и тамо чами до последњих дана сматрајући да ће том конзервом сачувати васколико православље.

(најсе више бојим ових конзервативаца)

Православни традиционалиста је слично као нациЈоналиста али није исто, то је онај који уредно испуњава законске форме српске традиције, значи слави славу , оно три круга око гроба на помену и икона у кући обавезно на истоку.

Православни сујеверац , то је чловек који слично православном традиционалисти испуњава све форме српске традиције са додатком неких бабских умотворина о рецимо црвеном кончићу на сандуку покојника или малог детета , о нестајању на праг приликом уласка у кућу , о неваља се ово или оно, јако слично православном традиционалисти али различито јербо традиционалиста није сујеверан и ретко се проналази у изворном облику.

Затим православац по нацији , то ти је оно што су били неки Босанци док нису сконтали да су Срби.

Има још тога , срео сам рецимо православног суботара, затим православног сатанисту, затим православног јоги летача , затим православног биоенергетичара и једног православног кабалисту.

Даклем , кхм, дени ајде прецизирај на ког си православца мислио и да ли си уопште мислио .

Подели на овим сајтовима

једини је проблем што артемити живе у параноји, што би рекло да нема тих што их наводно прогоне  0102_laugh

видиш..за почетак би мало љубави могао да покажеш и за њих...ипак је он монах Артемије чак и за тебе...

а после да цитираш до зоре....и да глумиш Хришћанина...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...