Jump to content

Проблеми савременог доба- Владика Давид крушевачки (аудио & видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Сада сам тек видео тј. слушао овај снимак.Какав човек Владика Давид,увек сам га волео а сад још више.

Подели на овим сајтовима

Због оваквих људи као што је Владика Давид, Косово и Метохија је била освећена Земља. Прави, изворни и свети Метохијац Епископ Давид.

Подели на овим сајтовима

Владика Давид је снисходљив,пун љубави.И оно што сам приметио,да је увек међу својим стадом.Такав и треба да је епископ.Слава Господу amin-nas!!!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Преносимо вам захваљујући вредним људима из Епархије крушевачке снимак предавања Епископа крушевачког Г. Давида у Трстенику на тему: Савремени изазови у хришћанству

http://www.eparhijakrusevacka.com/audio/2012-09-06_1-2.mp3

%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4.jpg

Извор: Епархија крушевачка

Подели на овим сајтовима

• Гости

Антологијско предавање поред оног чувеног у Љубостињи: https://www.pouke.org/forum/topic/17304-%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B0-%D1%99%D1%83%D0%B1%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D0%B5%D1%81/

Ево, послушао сам га три пута, веома пажљиво и толико је садржајно и јасно да свакоме ко вам буде говорио о екуменизму, новотаријама, старотаријама, дверима, календару старом и новом.... о еутаназији, о вештачким зачећима... можете да му слободно проследите ово предавање да чује ако има уши да чује.

Свакако, треба све што није јасно питати, овде су се поставила многа питања, отвориле многе теме које је Владика сажео у једно, рекао бих кратко, предавање. Ту су и питања личних докумената са чиповима, петокракама, пентаграмима...

Предавање потпуно у контексту времена у коме живимо, послушајте нећете се покајати, можемо и да празговарамо о свему овде. Био бих веома рад да чујем коментаре и о овим литургијским питањима и о овим био-етичким.

Подели на овим сајтовима

слатко сам се насмејао када је владика описивао "боле те ноге, пада ти шећер...." то ми је толико духовито и лепо објашњено у вези литургије и "снисхођења" према нама

јако жива беседа, о конкретним стварима, без осуде, више "поставка питања" али и давање утехе по многим питањима

е сад, што се тиче вештачке оплодње то ми је јасно, и лепо је рекао како ће Господ дати децу и треба се молити (ја се молим, код мене су више међупартнерски односи испречени на путу ка другом детету , али охрабрио ме је, јер засад ми је једно молитва "инструмент")

има људи који су имали конкретне проблеме, пример мојих пријатеља, честитих, поштених (нису радили ништа глупо са собом) и дуго нису могли јер је било конкретних здравствених проблема код ње, и већ је зашла у године (мало старија од мужа)

да скратим причу, боље људе од њих не познајем, летос су ишли на вантелесну оплодњу и хвала Богу близанци су им на путу , после 6 година брака

ја сам се, кад год се сетим, помолио за њих палећи свећу "да они добију своју децу" чак нисам у то ни веровао (имао сам нека искушења са тим људима и осећао сам потребу да се молим за њих)

пресрећан сам што им је успело из прве и што ће дај Боже све да лепо прође и они бити срећни родитељи својој дечици, сећам се како су трпели своју бол, увек са осмехом и сад дај Боже све ће бити другачије

ништа ја не противим владики , да се разумемо, и мислим да је ова беседа врло мудра, није искључива, треба све то знати, и предати се Богу колико је у нашој моћи, мери, даровима, то је он лепо описао

иако се нисам "примао" на те биометријске приче, утешио ме је, врло јасним гласом, свежим, он говори једну разумну беседу како се треба поставити према савременом свету и документима

ово о "старотарству" , ако сам добро разумео, више се односи на неку спољашњу, несуштинску манифестацију православља и на неко застрањивање од нормалног

ако нешто нисам добро схватио , молим вас исправите ме

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Опет слушам ову беседу и дивим се које смирење има владика Давид и која снага благодати је у њему. Много је мало оних који би на овај начин одреаговали.

Подели на овим сајтовима

Ух, први пут слушам ово.

Владику Давида сам до сада слушао само у оној емисији Духовници на Студиу Б.

Ајде, јуначе, удари на молитву!

Вау!

Не могу да верујем да ме је до сада мрзело да слушам ове звучне датотеке.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  • 1 month later...
  • Гости

slika_11.jpg

У недељу 14. октобра 2012. године, и у Варварину је одржано Треће предавање Православне философско-књижевне школе са благословом Епископа крушевачког Господина Давида. У 19 сати у Малој сали Дома културе у Варварину окупио се завидан број људи жељних окрепљујућих речи. Предавач је био господин Марко Делић, а тема предавања била је: "Књижевност и теологија у списима Епископа Давида Перовића".

Подели на овим сајтовима

• Гости

У недељу 14. октобра 2012. године, и у Варварину је одржано Треће предавање Православне философско-књижевне школе са благословом Епископа крушевачког Господина Давида. У 19 сати у Малој сали Дома културе у Варварину окупио се завидан број људи жељних окрепљујућих речи. Предавач је био господин Марко Делић, а тема предавања била је: "Књижевност и теологија у списима Епископа Давида Перовића".

Пре предавања служено је Вечерње у цркви у Варварину.

У уводном делу присутнима, међу којима је био и градоначелник Варварина господин Зоран Миленковић са сарадницима, се обратио проф. Зоран Ђурић, председник Књижевног друштва Свети Ћирило и Методије. Проф. Ђурић говорио је о мисији Књижевног друштва, мисији развоја православља и ћирилице коју су нам у наслеђе оставили наши први мисионари Свети Ћирило и Методије преводећи Библију на језик Словена. Оснивањем Православне философско-књижевне школе Књижевно друштво жели да кроз сарадњу са Православном Епархијом Крушевачком православну мисао пренесе и приближи и књижевницима и читаоцима, и философу и обичном човеку жељном речи утехе у овим тешким временима.

Модератор, протојереј магистар Александар Ерић, нас је упознао са природом односа књижевник-теолог у личности Епископа Давида (Перовића) и најавио предавача господина Марка Делића.

Марко Делић зналачки је разрадио структуру и форму књижевних остварења Епископа Давида, пре свих књиге МИРМЕКОЛОГИЈА, али и делове списа које смо имали прилике да упознамо на Уводном предавању Православне философско-књижевне школе, на самом отварању школе, и то: Проблем другог, О два ума и О моћи игре, упоређујући дело Епископа Давида са делима мислилаца и писаца XIX и XX века која нису ишла линијом апстрактног мишљења, најпре са делима Гадамера и Витгенштајна.

Када читамо записе Епископа Давида негде из даљине допиру до нас стихови Владике Његоша ''А ја што ћу, али са киме ћу, мало руках , малена и снага/ Једна сламка међу вихорове, сирак тужни без иђе икога'', али наш савременик, наш Владика не остаје на речима Његошевим него нуди решење, нуди наду, нуди веру и љубав, нуди сатрудништво мрава, заједничарење које нас води Царству божијем.

Изненађујуће нова и разиграна реченица, стих и онеобичена реч Епископа Давида представљају новину о којој ће се тек причати и писати.

Треће Предавање на Православној философско-књижевној школи у Варварину завршено је беседом Преосвећеног Владике Давида који је говорио о значају цркве у садашњем времену као иконе Царства Божијег.

Зоран Ђурић - Књижевно друштво Свети Ћирило и Методије

Извор: Епархија крушевачка

Фото: Миљан Милетић

Треће предавање Православне философско-књижевне школе у Варварину

65:52 мин.

preuzmite.jpg

» Упутство за преузимање аудио фајла

slika_1_thumb.jpg slika_2_thumb.jpg slika_3_thumb.jpg slika_4_thumb.jpg slika_5_thumb.jpg slika_6_thumb.jpg slika_7_thumb.jpg slika_8_thumb.jpg slika_9_thumb.jpg slika_10_thumb.jpg slika_11_thumb.jpg slika_12_thumb.jpg slika_13_thumb.jpg slika_14_thumb.jpg slika_15_thumb.jpg slika_16_thumb.jpg

slika_17_thumb.jpg slika_18_thumb.jpg

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...