Гости Guest - . . .- Написано Август 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Јесте, све је рекао што треба да каже... али нешто ме буни код овог видео снимка (који је заправо аудио снимак): каква је то нецензурисана и цензурисана верзија? Још, видех да постављач снимка на јутјуб поставља и свакакве глупости типа некаквог квази-бранитељког филма "чуј брате Србине" који је заправо трабуњање појединаца који су се отцепили од своје Мајке Цркве и мешетаре по Епархији банатској. Може ли неко да ми појасни о чему се ради? Николa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velikoremetski brat Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Јесте, све је ракао што треба да каже... али нешто ме буни код овог видео снимка (који је заправо аудио снимак): каква је то нецензурисана и цензурисана верзија? Још, видех да постављач снимка на јутјуб поставља и свакакве глупости типа некаквог квази-бранитељког филма "чуј брате Србине" који је заправо трабуњање појединаца који су се отцепили од своје Мајке Цркве и мешетаре по Епархији банатској. Може ли неко да ми појасни о чему се ради? Moras prvo odslusati, stvarno je poucno, a nisi poslusao ,jer snimak traje 1:40 minuta,a ti si posle 30 minuta postavio post.....imaj malo strpljena brate -Sto je bitno ko je postavio? -Kad nista nije iseceno, itd.....sad kad bolje razmislim ni taj sto je postavio nije odslusao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Драги пријатељу, не само да сам одлушао (бар 10 пута), већ се и потрудио да ову беседу чује бар 50,000 људи. https://www.pouke.org...бостинским-сес/ Дакле, није ствар у томе већ о некаквим "цензурисаним" и "нецензурисаним" беседама. То ме занима- одакле сада некима и помисао да постоје цензурисане и нецензурисане беседе? Опет, тај "проблем" праве они који МРЗЕ Владику из само једног јединог разлога: што на сваком месту и увек брани Свету Цркву од вукова грабљиваца. Николa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 кул му је беседа, него не бих да испадне да хејтујем, јер то не радим, ал јел може неко да ми објасни у чему је хајп око преосвећеног? послушао сам скоро све владикине беседе и има врло занимљивих ствари ал има и једна дубиоза која ми смета још од хиротонијског говора, но на страну моја критика, него ми није јасно понашање верника које се у мојим очима граничи са пијетизмом. мислим, човек само ради оно што треба да ради, не разумем чему толико одушевљење нормалношћу или смо постали толико гладни и жедни нечег што треба да буде стандард да је то постало идеал уместо идеала, што би рекло да је критеријум и/или ситуација у тоталној катастрофи ... Душко Дугоушко and Макрина је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1344711905' post='691364] или смо постали толико гладни и жедни нечег што треба да буде стандард Управо, брате.. Душко Дугоушко and Николa је реаговао/ла на ово 2 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефимија Крунић Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Па жељни смо љубави и бриге коју код њега не само чујемо него и осећамо, што наравно не значи да и други епископи то не пројављују.... Ведран је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1344711905' post='691364] кул му је беседа, него не бих да испадне да хејтујем, јер то не радим, ал јел може неко да ми објасни у чему је хајп око преосвећеног? послушао сам скоро све владикине беседе и има врло занимљивих ствари ал има и једна дубиоза која ми смета још од хиротонијског говора, но на страну моја критика, него ми није јасно понашање верника које се у мојим очима граничи са пијетизмом. мислим, човек само ради оно што треба да ради, не разумем чему толико одушевљење нормалношћу или смо постали толико гладни и жедни нечег што треба да буде стандард да је то постало идеал уместо идеала, што би рекло да је критеријум и/или ситуација у тоталној катастрофи ... Извини, не знам шта се изчуђаваш у вези феномена владике Давида... Колико њих владика говори са оваквом преданошћу, смирењем и знањем о кључним проблемима у Цркви ?! 2-3 ? Сви ћуте, гурају под тепих и мисле да ће ствар сама да се реши..... а ђаво не спава. Јефимија Крунић and Саша M. је реаговао/ла на ово 2 Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Извини, не знам шта се изчуђаваш у вези феномена владике Давида... Колико њих владика говори са оваквом преданошћу, смирењем и знањем о кључним проблемима у Цркви ?! 2-3 ? Сви чуте, гурају под тепих и мисле да ће ствар сама да се реши..... а ђаво не спава. чуди ме нискост критеријума, превише говори о свакој врсти сиромаштва, и притом не мислим на финансије. свеукупно, то је пре туга корпуса него феномен једног или више владика. ово је као кад би жедном у пустињи причао да постоје људи који обилују кристалном чистом водом толико да терају измет њом у канализацију. то не значи да је то идеално него је само нормално. замисли онда који је идеал том што обилује, а не оном што је у тоталној негативи. мени је понижавајуће да поставим критеријум и да ми домен надања буде "само да имамо за сутра" или неко да ми прича приче које требају да буду почетни стадијум идеала, а не крајњи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 11, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 11, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1344711905' post='691364] кул му је беседа, него не бих да испадне да хејтујем, јер то не радим, ал јел може неко да ми објасни у чему је хајп око преосвећеног? послушао сам скоро све владикине беседе и има врло занимљивих ствари ал има и једна дубиоза која ми смета још од хиротонијског говора, но на страну моја критика, него ми није јасно понашање верника које се у мојим очима граничи са пијетизмом. мислим, човек само ради оно што треба да ради, не разумем чему толико одушевљење нормалношћу или смо постали толико гладни и жедни нечег што треба да буде стандард да је то постало идеал уместо идеала, што би рекло да је критеријум и/или ситуација у тоталној катастрофи ... У томе је изгледа главна цака. Владика ради оно што и треба да ради и то ради веома предано. Изгледа да смо сви жедни и гладни нормалности. Јефимија Крунић, Ведран, Николa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 14, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 14, 2012 Био сам јуче у посети једном нашем манастиру где ми рекоше да је овај "врли бланилац вере прађедовске" који је из превелике побожности на Епископа Давида ишао џипом(!), разваливши врата, већ отишао "код духовног оца Артемија" да сада тамо мало брани веру. antics је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antipa Написано Август 14, 2012 Пријави Подели Написано Август 14, 2012 O Vasilije vec nekoliko godina u nazad ,,zida, pravi ,, neke katankobne crkve po Zlatiboru ,Kopaoniku i jos nekim planinanam toboz za zadnje dane da imaju verni gde da se pomole a Lepenac je skoro zapustio u svakom smislu! Pre neku godinu kad je dosao u ovaj manastir istero je na najgori moguci nacin starca igumana koji je nesto kasnije preminuo u jednom ovcarskom manastiru! Napokon da neko samovoljnika kazni ! Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 14, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 14, 2012 @@antipa, Свако добија по заслузи... и иде тамо где и треба да буде Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 14, 2012 Пријави Подели Написано Август 14, 2012 Svaka čast! Na mnogaja ljeta, vladiko! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
borastankovic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Још једна јака беседа, пуна наде и живота владике Давида станарима зграде у Крушевцу која је освећена 16. августа 2012. године. http://www.eparhijak...асадник-2“.html Николa, Александар Милојков, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Промоција књиге "Иза одшкринутих врата" оца Александра Михаиловића, одржаној у амфитеатру цркве Лазарице, у Крушевцу. Sanja Rakin, Лазар Нешић and marko_13 је реаговао/ла на ово 3 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука