Ристо Подвожњак Написано Фебруар 2, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2012 За ријечи владике Давида можемо наћи аргументе за и против, зависи како посматрамо тему на коју он одговара, али не можемо оспорити једну једину чињеницу, он очински брине о својој пастви, објашњава, куми, моли, преклиње, позива на јединство.... Владика Атанасије изграђује, ја сам из Херцеговине, и могу да посвиједочим и кажем, највећа његова грешка јесте што је тражио умирровљење, он може да живи и дјела у Цркви као прави епископ. Али то је небитно. Битно је да постоје овакви теолози око којих ће се окупљати не у једном манастиру, не у једној парохијском храму, већ у једној епархији, у једној Цркви. Искрено, од епископа лично знам само једнога, по познаству само тројицу, али ако бих могао да бирам духовног оца, то би био Владика Давид. Лазар Нешић, Пг, JESSY and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 reakcije su vise nego dobar znak. zna se ko drhce od imena isusa Hrista.... Sinergija and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Ne znam tačno o čemu govoriš? O nečemu šta piše u udžbenicima, ili govoriš o tome da je nešto promenio u istim a to se ne štampa, uputi me molim te u to malo više? šta to sablažnjava tačno roditelje? Ja sam govorio o odnosu mirjana i monaštva u stvari. Ponavljam još jednom ono što je davno jednom rekao ep. David kada ga je jedan student pitao šta je bolje monaški, ili život u svetu? Svi su očekivali od njega pohvalu monaštva, a on je odgovorio da je to pitanje stila... Прва прича 1. разред-Љубав. Птичица се зове Кића. Он (дечак из приче) много воли свог Кићу, игра се са својим Кићом...Девојчице први разред црвене, дечаци између себе коментаришу да се и они "играју са својим Кићом", неки то говоре и девојчицама...Да не кажем шта мисле родитељи о томе. Таквих ствари (нпр два друга који су се после свађе загрлили, пољубили и загрљени отрчали у море да се купају...) има на више места у уџбеницима за млађе разреде. Зашто се птица не може звати Мића? Зашто саблажњавати и децу и родитеље и учитеље? Мало воље и слуха...Ја рекао и написао на релевантном месту, како онда тако и данас... Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Прва прича 1. разред-Љубав. Птичица се зове Кића. Он (дечак из приче) много воли свог Кићу, игра се са својим Кићом...Девојчице први разред црвене, дечаци између себе коментаришу да се и они "играју са својим Кићом", неки то говоре и девојчицама...Да не кажем шта мисле родитељи о томе. Таквих ствари (нпр два друга који су се после свађе загрлили, пољубили и загрљени отрчали у море да се купају...) има на више места у уџбеницима за млађе разреде. Зашто се птица не може звати Мића? Зашто саблажњавати и децу и родитеље и учитеље? Мало воље и слуха...Ја рекао и написао на релевантном месту, како онда тако и данас... Верујем у то када је Владика именовао птичицу није му на памет падало то о чему ти причаш зато што је безазлен човек,а нажалост,деца нам живе поред родитеља који псују и сваком се вулгаријом баве па су им познате такве инсинуације. Ево,ја имам троје деце и ако је птица Кића онда је Кића без неког поређења али кажем,од куће то зависи. Што се тиче ове друге приче о другарима који се купају,признајем и мени је било чудно у почетку,пре пар година сам читала али и то је ствар онога"нечистима је све нечисто". Anette and Andre Williams је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Деца у првом разреду говоре да се играју са својим "Кићом" ?! Чудно ми звучи... Они имају 6 год. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Деца у првом разреду говоре да се играју са својим "Кићом" ?! Чудно ми звучи... Они имају 6 год. Баш вала...чудно а ако је истина,тешко нама са нашом децом Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 П.С. Читам ових дана поново "Увод у хришћанство" папе Рацингера и дивим се његовој теологији. Има много сличности са једним од највећих класика православне теологије 20. века, али нећу да кажем са којим. Иначе, Рацингерова књига је прва била написана, а ова православна неких 30 година касније. Данас је то једна од наших књига број један, што се тиче догматике. Оно, класика! На моменте сам помишљао да је православац преписивао из Рацингера... facenew22222222 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 reakcije su vise nego dobar znak. zna se ko drhce od imena isusa Hrista.... Колико такви имају способност самообмањивања када својим животом негирају Христа, презиру сваког ко је кренуо за Христом, а и даље су убеђени да су они хришћани. Које ли јеванђеље они читају. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Колико такви имају способност самообмањивања када својим животом негирају Христа, презиру сваког ко је кренуо за Христом, а и даље су убеђени да су они хришћани. Које ли јеванђеље они читају. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Мржња је као дрога.Човек се непрестано њоме храни и егзистира на тај начин.Нажалост,чињеница је,да су људи који су пошли овом страном доживели метафизичку смрт.Нема назад,нема покајања,само постоји праг видљив сваком од њих,кога су прешли једном заувек и крочили у таму. "Zli ljudi mrze svetlost jer ih ona otkriva njima samima. Mrze dobrotu jer ona otkriva njihovo zlo. Mrze i ljubav jer ona otkriva njihovu lenjost. Uništiće svetlost,dobrotu,ljubav,da bi izbegli bol samospoznaje. " Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Они са „Ихтуса”, „Борбе за веру” и „Новинара” као да постају све гори и гори... Класично секташтво. Они могу да заведу само оне који или нису црквени или на литургији редовно покрију уши за време читања јеванђеља. А с обзиром да се траумирају од саме помисли да им се неке молитве прочитају наглас, вероватно имају и неку мантру којом скрећу себи пажњу како случајно не би чули Христове речи. Приметила сам да кад особа која је упозната са јеванђељем чита поуке светих отаца у њима препознаје малтене супротну поуку од оне коју у истим речима проналази особа лишена прихватања Христових речи као основе. Зато и мислим да само они којима је јеванђеље непознаница могу да наседају на ове секташке манипулације. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Класично секташтво. Они могу да заведу само оне који или нису црквени или на литургији редовно покрију уши за време читања јеванђеља. Ја искрено не верујем да се ту уопште ради о црквеним људима. Посебно када сам чуо оног лика кад каже: "Шта се ти смејеш друже?" Одмах сам се сетио прича о комуњарама удбашима, а ово су изгледа њихови синово. Да неко тако побуни монахиње у манастиру и да прави остале ствари...мени то уопште не личи на обичне црквене људе, па ни на зилоте, ни на расколнике. Сећам се кад је на фејсу нестало неколико страна, које су имало по 50.000 чланова, а које нису биле секташке, већ православне, а артемијевска страница је преживела. То је јако чудно. Мислим да иза овога добрим делом стоје поједине антицрквене структуре, које су се досетиле да цркву једино могу окрњавати изнутра. Не верујем у теорије завере и те глупости, али ово неко систематски ради. П.С. Неко је скоро рекао да се све "смирује", али изгледа да то, на жалост, није тачно. Тек почиње. Имам пуно информација да они све више из дана у дан агитују и то посебно по манастирима. За један манастир знам из прве руке да су на ивици да почну да служе са монахом Артемијем. Већ примају пуно људи који иду код њега. То је туга. dragisa and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Људи, ускоро ћемо поставити текст са благословом Владике Давида који је ауторизован, који је допуњен са још 25 минута и сигуран сам да ће Владика, када му то обавезе дозвољавају, да нам уступа своје текстове. Свакако, веома сам радостан што је ова беседе изазвала оволико позитивних коментара у Цркви. То што пишу расколничка удружења, групице и групе само овој беседи још више дају на снази. Ово што сте прочитали на оном расколничком и антицрквеном сајту је ништа друго него безимено глупирање. "Храбри исповедници вере прађедовске" који су заправо обичне фуњаре који чак немају толико храбрости да стану иза својих речи је непоребно коментарисати. То њихово безимено, безличносно православље и напади ad homminem на Владику без И ЈЕДНОГ здравог теолошког аргумента је потпуно непотребно овде постављати. Сви црквени људи који имају добре намере су схватили веома добро беседу. Због тих људи ћемо је и поставити у текстуалном формату, на још веће утврђење. Лазар Нешић, Жика, Sophrosyne and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Верујем у то када је Владика именовао птичицу није му на памет падало то о чему ти причаш зато што је безазлен човек,а нажалост,деца нам живе поред родитеља који псују и сваком се вулгаријом баве па су им познате такве инсинуације. Ево,ја имам троје деце и ако је птица Кића онда је Кића без неког поређења али кажем,од куће то зависи. Што се тиче ове друге приче о другарима који се купају,признајем и мени је било чудно у почетку,пре пар година сам читала али и то је ствар онога"нечистима је све нечисто". Потпуно те разумем, али у поучавању морамо да пођемо од другог а не од себе, јер како ћемо га поучити ако га не разумемо. То је, уосталом, оно што је и владика Давид урадио-РАЗУМЕО их је. Ко ће данашњој развраћеној деци (ово заиста са тугом, али као истинито пишем) објаснити да то није то што они мисле и знају. Ако их разумемо, нећемо им дати повод да ствари погрешно схватају, већ ћемо ГОВОРИТИ ТАКО ДА ПРАВИЛНО РАЗУМЕЈУ. То многим данашњим теолозима, на жалост, недостаје, јер траже да их други разумеју, уместо да они друге својим речима уразумљују. Тим језиком је говорио Св. Николај Жички, па и +Патријарх Павле, а ево и владике Давида... Без гађања јаким речима и фразама, али зато право у срце... Свако добро од Бога. Sasa Kolbas and Пг је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 Хоће ли бити то бдење у Љубостињи које је в. Давид најављивао у беседи? Иако је рекао "следеће суботе", вероватно је мислио на суботу 11. фебруар? Тада пада вече уочи празника света Три Јерарха. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука