Макрина Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Занима ме ко је овај човек на почетку који упада у реч Епископу, који преко Владике говори? Заиста, толико је мучно слушати али то је наша истина. Верујем да ће ова беседа много објаснити свакоме ко жели. Такође, мислим да не би било лоше транскрибовати и овај почетак где не говори Владика. Мислим да је исто тако битан. Ја нисам куцала овај увод верника,где постављају питања,тако да може и то неко да узме ако хоће али по мом скромном мишљењу,битна је беседа. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Hoće li mi neko objasniti na kakva je 4 stuba na kojima počiva svet mislio vladika? Od kojih je jedno srpstvo??? Нисам још стигао да послушам, али није ваљда ово рекао? Српство??? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Да,и мени је то загонетно. Предпостављам да се ради о четири стуба православља, и поред Србије,вероватно се мисли и на Русију,Свету Гору...и шта још? Да није Румунија Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Хоће ли неко да помогне и прекуца увод када причају сви? Мислим да је битно да би се схватила поента целе беседе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Да није Румунија Румуњеску,не верујем,они су новокалендарци... Уф,ко је четврти стуб...Синај,Јерусалем ? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Слава Богу на светим првојерарсима какав је кир Давид! Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Нисам још стигао да послушам, али није ваљда ово рекао? Српство??? Da, rekao je da smo mi, iako ovako gresni i udaljeni od vere, jedan od cetiri stuba na kojima pociva svet. U svakom slucaju, svaka cast + Davidu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Слава Богу на светим првојерарсима какав је кир Давид! Овакав наш првосвештеник требаше... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Jedno pitanje: otkad to vladika moze sam od sebe da baca anateme? Zar to nije duznost sabora? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Jedno pitanje: otkad to vladika moze sam od sebe da baca anateme? Zar to nije duznost sabora? Увек може и има право.Читај молитву,Господе Пастиру и Јагње... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Jedno pitanje: otkad to vladika moze sam od sebe da baca anateme? Zar to nije duznost sabora? Наравно да може. Епископ конституише пуну Цркву. Управо другачији поглед јесте поглед браће римокатолика који имају тзв. универзалитичку еклисиологију тј. да се без Папе не може ништа, нема пуне Цркве. Тако и код нас постоји опасност да Сабор буде на неки начин Папа где се први губи у мноштву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Каже у молитви:..Ако под свештеничким проклетством бејаше... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Da, rekao je da smo mi, iako ovako gresni i udaljeni od vere, jedan od cetiri stuba na kojima pociva svet. U svakom slucaju, svaka cast + Davidu. Јел помињао остала три? Свашта, како је дошао до овог закључка.!? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Браво за владику Давида!!! Слава Богу! Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Јел помињао остала три? Свашта, како је дошао до овог закључка.!? Nije. Samo je spomenuo onako uzgred. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука