dusha Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Mislim da je srz problema u nerazumevanju. Nekako mi je tuzno to sto su monahinje, kao zenski deo naseg monastva tradicionalno pokornog svojoj Crkvi, dosle u situaciju da se smucuju i padnu u ovakvu neposlusnost, potpuno nesvesne toga da su rob neznanja i neprilicne ostrascenosti prema svom arhijereju... U toj cinjenici ne mogu da ne vidim deo odgovornosti arhipastira koji nije blagovremeno predupredio ovaj nemili dogadjaj. Ipak mislim da se dogodilo ono sto se moralo dogoditi, kao gnojni cir kad se provali...Oprostite na poredjenju. Jer, to mora voditi sigurnom ozdravljenju, ja se nadam u Bozju pomoc. poelbuster је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Savic Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Odlična Beseda Vladike Davida,nisam dostojan komentarisati dešavanja u Crkvi ali mišljenja sam da će i ljudi koji su ovu Besedu slušali uživo jedva dočekati da Vladiku čuju opet kao i ja. "Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili" Бог нас је створио људима и тражи од нас да то и будемо. Нема таквих времена у којима то не би могли бити и не би били дужни да то будемо !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ja uživam slušajući sa kojim mirom i kakvim blagim glasom im Vladika objašnjava.Bez gneva,bez osude ,strpljivo,blago,kao deci.Neverovatno. Свака Владичанско-Давидова је суво злато... Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Сад ћу ја ону излизану фразу, монаштво се регрутује из народа као и свештенство. Стога, какав народ такви и монаси и свештеници. Онда брате мој драги ми да расформирамо све Црквене инстанце и да се уФфФатимо ''народног ума'' само ... Јел си свестан кол'ко ово што си рекао нема везе са Црквом... Па један свештеник, један монах ..један верник АЛИ ПРАВИ .. ако верујемо Христовим речлима.. Довољни су да ''тесто нарасте''... ми У Цркви морамо ту свест да гајимо.. А ми ако почнемо тако да прихватамо ''општенародне заблуде'' и пашквиле сваког ко има неки ''свој'' Црквени став и доживљај Исте(као разни Димитријевићи, Мирољуби, Владимири, Петровићи, Разни Борци за веру, Бранитељи, Луди и мање паметни Милојковци и Гуру-иди..) ..камен на камену ВЕРЕ неће нам остати... ''Будимо људи...'' за почетак... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Шта да кажем за беседу Владике Давида, без ко има уши да чује нека чује! На могаја љета, Преосвећени! Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Nekako mi je tuzno to sto su monahinje, kao zenski deo naseg monastva tradicionalno pokornog svojoj Crkvi, dosle u situaciju da se smucuju i padnu u ovakvu neposlusnost, potpuno nesvesne toga da su rob neznanja i neprilicne ostrascenosti prema svom arhijereju... То се увелико десило и женама које нису у монаштву... хех .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ja uživam slušajući sa kojim mirom i kakvim blagim glasom im Vladika objašnjava.Bez gneva,bez osude ,strpljivo,blago,kao deci.Neverovatno. Stvarno neverovatno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Можда је и боље што је све више Владика и Епархија у СПЦ.Тако ће они бити више у народу, којем је то сада јако потребно. Marija Petrovic, Ромејац, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
manastir Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Poznajem Vladiku Davida vise od dve decenije. Genijalan, duhovan, molitven, covek, monah, svestenik, episkop Crkve Hristove. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Колико сутра објављујемо беседу Владике у текстуалном формату. Молимо све православне сајтове да је преузму, најпре ће бити објављена на сајту Епископије крушевачке, а онда и код нас. manastir је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ау,свака част,сад одслушах... prstgore Али оно је добро,..."ајде брате,удри на молитву,ако смеш... Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Имати овакве пастире у данашње време значи да је Бог заиста са нама. Много ме је обрадовала ова беседа Преосвећеног. poelbuster, Желе Зека, JESSY and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
manastir Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Колико сутра објављујемо беседу Владике у текстуалном формату. Молимо све православне сајтове да је преузму, најпре ће бити објављена на сајту Епископије крушевачке, а онда и код нас. Oce blagosiljajte. Da li Vam je potrebna pomoc da se beseda transkriptuje. Hristos vaskrse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Презвитер Саша Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ево и ја да се рикључим. Владика Давид је мој владика. Знао сам га са Факултета али за ових скоро годину дана његовог епископовања могу само да кажем само ово "свако износи из своје ризнице оно што има". Ова надахнута беседа то и говори. Владика није само теоретичар него и практичар. То је потврдио и свеноћним бденијем у Крушевцу уочи Обрезања Господњег. Заиста је трајало од 17 часова до 6.30 сутрадан. Сви који смо били на бденију имали смо исти осећај - да је време стало. Ово у Љубостињи није ништа друго него промашен живот појединаца који не разликују цркву од крчме. Беседа му је као гром јака. Ко има уши (и савести) да чује нека чује. На много година Свети владико! Јанко and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Хвала драги Оче. Ево за сада двоје људи раде, наш брат Лазар Нешић и протиница Валентина. Знам да протиница ради до 50-ог минута. Лаза може до 80-ог, а Ти надаље. Може? Да бисмо колико сутра објавили на сајту епархије крушевачке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука