dragisa Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 walter svaka cast. gde se to izgubio duh neprikosnovenog svedocenja Jevandjelja. da li se istina moze siriti tako sto ce se narodu snishoditi i cesati usi? kakav je to argument eto nas narod je sklon sujeverju pa je zbog toga ovaj film dobar? i gde ce nas takav stav odvesti? u istinu? sumnjam. da li smo svesni da ako se ovakvi kompromisi nastave mi direktno radimo protiv Istine. da li smo svesni da su kompromisi ulaznica za one sto ne ulaze na vrata i koji nisu pravi pastiri? i sve to jer nas narod voli to da cuje. tako je i izvesni AlefShin do zadnjeg trenutka branio ne odbranjivo jer eto nas narod voli da cuje razne gluposti..... sta ima svetlo sa tamom? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 Пси лају а каравани пролазе... Брате, што ти не направиш нешто боље, или бар нешто урадиш, сем што лупеташ? Ево..потстакнут твојим добронамерним предлогом, управо ћу покушати да нешто корисно допринесем теми .. и надам се, кажем нешто прихватљиво сваком ко има (очувану) моћ закључивања... Јел владика задужен за духовно надгледање и руковођење у једној епархији... јесте.. Јел присуствовао пројекцији филма од почетка до краја... Јесте Јел владика Давид стручњак на пољу филмске уметности ...јесте.. Јел навео ''добре намере аутора'' ...јесте... Јел има било какве материјалне или какве друге користи од неговорења истине... нема Има ли истих таквих користи од блаћења нечијег дела, рада или труда... нема.. Јел рекао било шта увредљиво на рачун било кога од аутора... није Јел прозвао неког од аутора на било који начин... није... Где је онда проблем да се моја персона прозове за ''лупетање'' брате ''Уметниче'' или поетски ''за пса који лаје док каравани'' пролазе... Да не дође до забуне...не љутим се ..само се бојим да ''пацке'' упућене мени, који сам толико небитан у целој причи око ''светлописне складбе'' -''Клетва'',.. нису заправо посредно упућене самом преосвећеном Давиду, који је и централна фигура ове теме Ај' здраво... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светогорац Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 walter svaka cast. gde se to izgubio duh neprikosnovenog svedocenja Jevandjelja. da li se istina moze siriti tako sto ce se narodu snishoditi i cesati usi? kakav je to argument eto nas narod je sklon sujeverju pa je zbog toga ovaj film dobar? i gde ce nas takav stav odvesti? u istinu? sumnjam. da li smo svesni da ako se ovakvi kompromisi nastave mi direktno radimo protiv Istine. da li smo svesni da su kompromisi ulaznica za one sto ne ulaze na vrata i koji nisu pravi pastiri? i sve to jer nas narod voli to da cuje. tako je i izvesni AlefShin do zadnjeg trenutka branio ne odbranjivo jer eto nas narod voli da cuje razne gluposti..... sta ima svetlo sa tamom? Братијо драга, ако је истина да је наш народ такав, и ако је истина да филм снисходи народном незнању и сујеверју и да ништа друго и не чини осим тог снисхођења и завођења народа на пут таме и незнања, онда, где је била наша Црква од времена Светога Саве (ако не пре) до данашњег дана да тај замрачени и сујеверни народ обуче у истину и светлост с висине? Верујем да се овакав филм, у тим околностима, никада не би појавио на светлост дана. Зар је дошло дотле да се ''кола сломе'' на једном једином филму. Испада да је једино филм ''Клетва'' опструктивни фактор у нашем свенародном препознавању Истине. Да није мало много? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 Братијо драга, ако је истина да је наш народ такав, и ако је истина да филм снисходи народном незнању и сујеверју и да ништа друго и не чини осим тог снисхођења и завођења народа на пут таме и незнања, онда, где је била наша Црква од времена Светога Саве (ако не пре) до данашњег дана да тај замрачени и сујеверни народ обуче у истину и светлост с висине? Верујем да се овакав филм, у тим околностима, никада не би појавио на светлост дана. Зар је дошло дотле да се ''кола сломе'' на једном једином филму. Испада да је једино филм ''Клетва'' опструктивни фактор у нашем свенародном препознавању Истине. Да није мало много? Светогорче, брате, ..пријатељу... па ти говориш овде ко да нам о овом филму овиси опстанак.. Да није мало много и за једна филм а и за толике емоције и такве закључке.. А кан' да мало и Цркву светосавску узглобљаваш у неодговарајући контекст... На крају, нико није толико прозивао сам филм да би се све ово изрекло, баш због чињенице да један филм, ипак, не може, све и да је најбољи на свету, толико бити утицајан у ''оправославњивању једног народа!? Осим да се ипак ради о прелести и месијанском приступу како је већ негде неко интересантно приметио... Дозволићете на крају још једну опаску ...једну, ипак само, шалу... : - Зато се некима и привиђају ''разноразни Мирољуби'', а некима чак и ''монаси Артемијии'' Ког млеко опече .. он, сирома, и у јогурт дува... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светогорац Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 Светогорче, брате, ..пријатељу... па ти говориш овде ко да нам о овом филму овиси опстанак.. Да није мало много и за једна филм а и за толике емоције и такве закључке.. А кан' да мало и Цркву светосавску узглобљаваш у неодговарајући контекст... На крају, нико није толико прозивао сам филм да би се све ово изрекло, баш због чињенице да један филм, ипак, не може, све и да је најбољи на свету, толико бити утицајан у ''оправославњивању једног народа!? Осим да се ипак ради о прелести и месијанском приступу како је већ негде неко интересантно приметио... Дозволићете на крају још једну опаску ...једну, ипак само, шалу... : - Зато се некима и привиђају ''разноразни Мирољуби'', а некима чак и ''монаси Артемијии'' Ког млеко опече .. он, сирома, и у јогурт дува... Добро Валтере, душо, па ја сам се (ако је то неки аргумент) последњи прибројао онима који диване о овом сотворенију а и заиста не полажем наде на њега, веруј ми. А да и не помињем ''толике емоције''; само сам помислио да можда и ја нешто пробунцам на задату тему... Али, довешћеш ме до помисли да је ово место резервисано за одређене мисаоне садржаје и ставове и за још одређеније људе... Ако је тако, онда нека будем први који ће из овог кола изаћи, да не кварим поредак ствари и вредности. Ионако је ствар око које се њакамо поприлично небитна, као што кажеш, а вероватно и маргинална. Само ми једно није јасно: какви смо ми то људи кад толико времена и простора придајемо тако небитним стварима као што је овај филм. Ово не питам цинично, веруј ми, можда више ''дијагностички''?! Долазим на помисао да, уистину, има нечег недореченог и инфантилног у нама што нам не да мира... У праву је био свети Петар Цетињски - сети се цитата из филма! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 nije ovo mesto rezervisano ni za kakve "visine" nego za ocigledne stvari a tebi ako to strasno smeta...pa izvini svako ima pravo da kaze svoje misljenje Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 nije ovo mesto rezervisano ni za kakve "visine" nego za ocigledne stvari a tebi ako to strasno smeta...pa izvini svako ima pravo da kaze svoje misljenje ''Чак'' и владика Давид је добродошао са својим ставом о светлописном приказу - ''Клетва'' .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аћим Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Sad sam pogledao film Kletva i mogu da kazem da je film vise nego odlican. Od srca preporucujem svima da ga gledaju, jer je to film koji treba da se nadje u svakom srpskom domu. Hvala ljudima koji su se ovoliko potrudili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Sad sam pogledao film Kletva i mogu da kazem da je film vise nego odlican. Od srca preporucujem svima da ga gledaju, jer je to film koji treba da se nadje u svakom srpskom domu. Hvala ljudima koji su se ovoliko potrudili. Na osam sati po jedna i po doza gledanja filma... i za mesec dana tretmana postajete SrBBski SvetoSavski Pravoslavac...(par excellence) .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аћим Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Na osam sati po jedna i po doza gledanja filma... i za mesec dana tretmana postajete SrBBski SvetoSavski Pravoslavac...(par excellence) Sto ti ocigledno nikad neces postati. Ljudi, pa vi se predstavljate kao neki pravoslavni forum. Otkud toliko zlobe i ljubomore na ovim stranicama? To je ona tipicna srpska bolest, neka komsiji crkne krava. Na ovom forumu vise nemam sta da trazim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 uauu.. bio si dva minuta (pod tim imenom) ..hahaha..i zakljucio sve ovo $to si reko..kakva sozercateljska moc ..kakva orthodoxnost... Uauu ...aplauziii... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 film je slika i prilika onoga što većina nas nosi u sebi i onoga što većina vernika smatra za izvorno pravoslavlje savršeno ovaploćena projekcija svojih, NELITURGIJSKIH doživljaja hrišćanstva ... trijumf Biblije nad Hristom,zakona nad ljubavlju, baba Vange nad Hristom (Bože me prosti !!!) što kaže M.Vitezović-kad vidim neka dela,dodje mi da se vratim na reči (šokantno koliko sveštenika je učestvovalo.... i kako pričaju... jedini cool lik mi je onaj otac iz Amerike Александрида and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 zaboravih da dodam... stari zavet je u odnosu na ovo Oda radosti Walter је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
umetnik Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 zaboravih da dodam... stari zavet je u odnosu na ovo Oda radosti Kad već spominjes Odu radosti, što se nisi ulogovao kao Betoven? Pomalo osnovnog obrazovanja nikom ne bi moglo da škodi, pa ni vama na ovom "forumu". Zanima me da li vas ovakvom cinizmu uče u bogoslovijama ili se to stiče genetskim "kvalitetima"? Možda čak nije u pitanju ni jedno ni drugo, nego biće da vas plaćaju B92 i ostali vaši "europski prijatelji", ekumenisticki pokreti, jezuiti i ostali. Nije ni čudo što narod počinje da zazire od naše Crkve i sveštenika zahvaljujući ovakvim "forumima", novim "djakonima" sa svojim novim "Jevandjeljima" i svima onima koji vam dozvoljavaju da trujete narod licemerjem i vašom lažnom "rečitošću". Mogle bi se tu pomenuti i mnoge Hristove reči i upozorenja, ali ipak rečeno je: "Ne dajte svetinje psima; niti mećite bisera svog pred svinje, da ga ne pogaze nogama svojim, i vrativši se ne rastrgnu vas." PS Zanima me koji još normalan pravoslavac može za svog avatara da postavi ovakvu sliku. Dakle sve je u potpunosti jasno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2011 Занимљиво да се на овој теми појавило неколико потпуно нових чланова који сви имају исто мишљење. 0409_feel Walter је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука