Гости Guest - . . .- Написано Септембар 22, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 22, 2011 Цела беседа Епископа крушевачког Г. Давида поводом документарног филма "Клетва" у аудио формату Волео бих да чујем и ваша мишљења. Овде можете погледати филм "Клетва" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2011 Владика је у праву. Има мало "тврђег става" у филму, мало генерализовања и напумпавања. Ипак, мислим да је филм добар и нда на један прилично реалан начин осликава стање данашње цивилизације и стање нас Срба у свему томе. Не треба жмурити пред чињеницом да живимо у наказном и обезбоженом свету, где је једина мера вредност профит, а једини смисао живота "властита хемија". Зато, ствари треба називати правим именом. Треба народ освешћивати и оваквим "хладним тушем". И моја замерка филму је та димензија судбине, како владика рече. Клетва (Лазарева), готово, као наша предестинација. Ту треба, теолошки, јеваанђеоски, изаћи мало. Али, не тако што ћемо народу "чешкати уши" оним што жели да чује, већ што ћемо га позивати на делатно, искрено покајање, на живот у Христу. Ако ова порука изађе из овог филма, а мени се чини да она у филму постоји, онда ће филм бити пун погодак. Gresni rab Boziji је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Септембар 22, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2011 Нисам погледао цели филм већ само неких првих 30 минута. Владику Давида сам одслушао у потпуности. Моје мишљење је да су ово филмови које снимају православни на протестантски начин. Ипак, поред тога што ја немам стрпљења ни да довршим гледање, сматрам да овакви филмови колико-толико могу бити мисионарски. Наравно, ако су прављени са великом вољом и добром намером. Да закључим: не верујем да ће некога баш отерати од Цркве а може да се деси да се некоме свиди па да крене полако у Цркву, где ће свакако увидети да су овакви филмови......(не могу да нађем праву реч Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hellblazer Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Нисам погледао цели филм већ само неких првих 30 минута. Владику Давида сам одслушао у потпуности. Моје мишљење је да су ово филмови које снимају православни на протестантски начин. Ипак, поред тога што ја немам стрпљења ни да довршим гледање, сматрам да овакви филмови колико-толико могу бити мисионарски. Наравно, ако су прављени са великом вољом и добром намером. Да закључим: не верујем да ће некога баш отерати од Цркве а може да се деси да се некоме свиди па да крене полако у Цркву, где ће свакако увидети да су овакви филмови......(не могу да нађем праву реч Pozdrav za kamermana koji nosu Metallica St. Anger majicu! “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” Yoda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Филм ми делује површно,недоречено и помало милитантно. Свиђа ми се порука зло чини злу се надај. Беседа је изванредна и била би грешка погледати филм а не послушати беседу. Владика Давид,шта рећи slavaaa anajrim and YOKA је реаговао/ла на ово 2 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 meni je Hadzi-Bratislav Nikolic bio veroucitelj,a potom i jako velik porodicni prijatelj postao.Od njega mogu ocekivati svasta a inace mislim da je hteo da film bude takav kakav je.Ali se slazem i sa preosvecenim vladikom jer je on expert. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Филм је врло лош, а пастирска критика владике Давида је потпуно оправдана. Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 10, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2011 Филм је врло лош, а пастирска критика владике Давида је потпуно оправдана. Не само пастирска иако је то и најбитније.. Већ и критички потпуно на месту..са указивањем где је и шта зашкрипало и тендециозно постављено... Ма сваки коментар је излишан.. ма да морам да признам дами је било криво што сам прво гледао Владикину критику, па тек онда филм..али кад боље размислим,.. да нисам гледао Владикину критику..хахах Филм не бих никад погледао... Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Одличан филм добра продукција немам ни једну ману! Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Одличан филм добра продукција немам ни једну ману! Благо Теби брате... Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 21, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2011 Одличан филм добра продукција немам ни једну ману! Ja sam siguran brate da Ti nemaš ni jednu manu.. ..ali za razliku od tebe ..film ih nažalost ima ..i to podosta.. Film je tehnički i vizuelno dobar ..ništa revolucionarno ali dobar..čak veoma dobar.. Dinamičan, drži pažnju..pa i sama tema i njen izbor, veoma su interesantni i intrigantni..hoću reći jako zahvalno štivo za obradu, tumačenje i realizaciju.. Ali sve ostalo.. način na koji je autor govorio o temi.. postavka stvari, primera, povezivanje potpuno različitih stvari i dogadjaja, ljudskih sudbina, način tumačenja i svetog pisam i svetootačkih pouka ..potpuno neprihvatljiv i izrazito tendenciozan.. Ono što je i preosvećeni David naveo a meni se čini da je to i ključna stvar.. da se gubi svaki trag DOKUMENTARNOSTI prikazanog i sve postaje jedna nabacana slika bez reda, a okvir te ''slike'' - ram tendencioznosti u koji je upakovano sve - postaje značajniji od same slike. Tako da, sve ono sa početka, što smo naveli kao dobru stranu filma se potpuno stavlja u funkciju ovih pogrešnih stvari i .. zaključak je da tu od filma nema ama baš ništa .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 21, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2011 Tendencioznost, stil kao kod jehovinih svedoka, nigde Božije dobrote i ljubavi, automatizam prokletstva a nigde snaga ljubavi koja spašava, sve to upropaštava poruku koja je možda bila u korenu - okretanje Bogu. Ovaj film može da se dopadne fanatičnima, ali problem je sa njima što nemaju ljubavi. U onima koji su pali, ovakav film će samo da pojača utisak da je Crkva društvo namrgođenih mrzitelja drugačijih, a ne zajednica ljubavi. Анастасија, Walter and Дејан је реаговао/ла на ово 3 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 21, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2011 О ком је овјде филму ријеч? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 21, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2011 О ком је овјде филму ријеч? "Kletva" Care, .. pa u naslovu teme se vidi.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 21, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2011 "Kletva" Care, .. pa u naslovu teme se vidi.. Oчигледно је да никад нисам чуо за овај филм, па сам мислио да ће неко дати неки линк. Но пронашао сам га и сад га скидам да га погледам. Све ми мирши да је још једна атракција за завођење из зилотске кухиње, гдје су већ скувани дигитални анђели, рат за душе и сличне сплачине. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука