DYNABLASTER Написано Август 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 4, 2012 А шта мислите о декомпајлирању? Многе лиценце то забрањују, што би било отприлике исто као да ти забране да било који материјални купљени производ раставиш на делове. ustvari odlicna ideja, stim da sme da se rastavi al ne sme da rastavi nijedna firma koja bi da prodaje ili pravi slicno... ne znam sad vec tripujem, uglavnom treba smisliti mudro da ne moze da se favorizuje samo jedna grupa ljudi- u ovom slucaju profiteri alavci mocnici manijaci, znaci lepo nasa drzava to smo mi, sve nevladine organizacije proveriti i taj besmisao ukinuti, i exit ukinuti jer je prevara, oce da nas rastave, rade na rastavljanju dezintegrisanju srbije na svim poljima, ko onaj polupani logo olimpijade razvaljeni, sva sreca sto ima tako dobrih sportista i ljudi muzicki intermeco pivo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2012 koja su nama prirodna i umna blaga data, to je neverovatno, imamo najbolju zemlju, najbolju vodu, ruda kolko oces i kakih oces, svega brale, a tek naucnika, eno spajdermen nas covek napravio paukovo vlakno diferencirao dnk sta li je... full monty treba da uredimo drzavu da svako radi ono sto voli, jer u tome je najbolji Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 5, 2012 Пријави Подели Написано Август 5, 2012 http://patentabsurdity.com/ Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 5, 2012 Пријави Подели Написано Август 5, 2012 Хтео неко то да призна или не, да нема заштите патената, не би било ни иновација, јер онај ко прави нешто ново, поред алтруистичких мотива и мотива самодоказивања, дубоко је мотивисан и материјалном сигурношћу, која би му омогућила, ако ништа друго, да створи материјалну подлогу за даљи неометан рад на унапређивању постојећих или креирању нових решења или производа. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2012 ni u bunilu, na primer Tesla ti je primer... a ako mislis na finansijera pojedinca tipa prevarenog alavca Morgana, to je pogresno i izvini ali ne znas nista o inovatorima i njihovim motivima, uglavnom, veci broj inovatora to radi zato sto su nadahnuti, nikako zbog para, tj pare su ajde na drugom mestu zbog pogresne logike koju smo usvojili posle pada jer smo degradirani, a upravo ulazimo u finish degradacije, kad se obrce krst naopako, tj lazne vrednosti zamenjuju sa pravim civilizacija pre nas tj vavilonska, oni su bili bar na istom stupnju razvica ako ne i visem, i imali su moci i tehnologiju kakvu ne mozemo da pojmimo, ali su poceli da je upotrebljavaju naopako i zato ih je Bog potopio Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 5, 2012 Пријави Подели Написано Август 5, 2012 Веома могуће да не знам ништа о иноваторима, али знам покоју о људској природи, а она ретко када омане, чак и код иноватора. А сад замисли да Тесла није поцепао патентни уговор који је имао са Ветингхаусом баш мало пре него што су ти патенти почели да доносе брдо пара. Како би свет данас изгледао да он није мореао да се гребе о Моргана, него да је могао да ужива у плодовима свог мозга, који би му обезбедили материјалну подлогу за даље изуме? Да је задржао своје патенте, врло је вероватно да бисмо данас имали бежични пренос електричне енергије, или бесплатну електричну енергију. А мож да прича ко шта хоће, Тесла је јединствен пример, иноватори желе да живе од свог рада исто као и аутомеханичари, лекари, и остали, који свој посао воле и гледају да га обаве како треба, али не по цену да њихова деца гладују док се неко други богати на њиховом раду. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2012 pravog inovatora ne zanimaju jahte i velika bogatstva, nema on vremena za te tricarije, njemu je dosta samo tolko para kolko mu treba da radi to sto voli... a druga stvar je sto postoje pogresno motivisani inovatori pa onda te inovacije ustvari donose stetu a ne korist, iako ako se plitko posmatra ljudi misle da je korist, e pa nije a da ima alavaca medju inovatorima i sujetnih, ima, to si u pravu, ali zato njegova inovacija ili ce biti pogresno upotrebljena tj skrenuo je u startu sa pravog puta, ili nece ni stici do realizacije upravo zbog alavosti, znam jednog takvog inovatora licno, ustvari znam dvojicu, i bas zbog tog promasenog puta ne mogu da napreduju, "Bez mene ne mozete nista ciniti", sto znaci da ako nisi na pravom putu mozes da pravis samo stetu, ili u najboljem slucaju da tapkas u mestu a mislis tj imas privid da napredujes... ako nije bogougodno, sve sto radis je nista, jer mi samo oblikujemo materiju jesu li srecniji ljudi danas kad lete avionom ili kad su jahali konja? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 5, 2012 Пријави Подели Написано Август 5, 2012 Да се разумемо, ја овде не улазим у етичке импликације било каквих проналазака, јер је највећи део проналазака измишљен из разлога који углавном немају пуно везе ни са Богом, ни са Црквом. Ако ћемо гледати из чисто тог аспекта, деведесет и девет одсто проналазака је укорењено у лошем, односно непотребном, јер не доприноси директно спасењу. Али гледај на то и овако: Интернет је у великој мери развијен за потребе умрежавања Пентагона, и Пентагон је један од највећих финансијера развоја првобитног Интернета. А данас на Интернету имаш мисли светих Отаца и православни форум на ком можеш са неким да попричаш о стварима које те тиште, и одакле можеш много тога да научиш. А опет, Интернет је једно од најефикаснијих и најдоступнијих средстава шпијунаже. Нуклеарна технологија јесте лоша када се бомба баци и побије 200.000 људи, али да нема истог тог нуклеарног оружја да буде средство одвраћања, одавно би нас лудаци почастили и трећим светским ратом. Опет, нуклеарна технологија јесте максимално позитивна када производи преко потребну струју, али се могу десити и Чернобиљ и Фукушима. Ја макар на технологију гледам као на нешто чије добре или лоше стране зависе од оног ко их употребљава. Е, сад, што се тиче самих патената, и ту морамо нешто разграничити. Раније су иноватори били појединци. Данас је то немогуће. Данас су иноватори или огромне мултинационалне компаније или универзитети, или лабораторије, али се углавном ради о организацијама које постоје ради профита. И ти су проналасци данас подједнако корисни као и мотика или плуг, само што мени мотика не би била довољно функционална у послу којим се бавим као софтвер за који плаћам лиценцу, а у коме ми се налази база закона, уредби, службених гласника, судске праксе, и стручних мишљења. Да тога нема, ја бих такође радио, али далеко теже. И није ми тешко да издвојим годишњу апанажу, јер зарађујем новац захваљујући њиховом софтверу. Само што је данас патентно право сложеније, јер се патентирају ствари и процеси које нису опипљиве. Колико сам видео у оном клипу што га је Богдановић поставио, Американци софтвер сматрају заштитом скупа процеса, и одатле толико негативних ствари. Код нас, као и у остатку континенталног европског права, софтвер се сматра нематеријалном ствари, и ти штитиш само и искључиво тај софтвер као финални производ. Уколико имаш неке евентуалне иновације, њих можеш заштити као процес, али да не дубимо, код нас су те ствари много више разграничене. Једноставно, процес који нама завршава посао је исто резултат нечијег рада и труда, као нека плуг, мотика или трофазна струја. А што се тиче питања с краја, наравно да бих био срећнији да путујем на коњу, али ми је у авиону далеко удобије него у кочијама, и стижем неупоредиво брже, што опет одговара времену у ком живимо, када ти нешто једноставно искрсне, или једноставно не желиш да се труцкаш десет сати до мора ако можеш да стигнеш авионом за неких сат времена. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Август 5, 2012 Пријави Подели Написано Август 5, 2012 Mozda bi onda Tesla a ne Edison bio zasluzan za svoje pronalaske. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2012 А што се тиче питања с краја, наравно да бих био срећнији да путујем на коњу, али ми је у авиону далеко удобије него у кочијама, и стижем неупоредиво брже, што опет одговара времену у ком живимо, када ти нешто једноставно искрсне, или једноставно не желиш да се труцкаш десет сати до мора ако можеш да стигнеш авионом за неких сат времена. samo me ovo zanimalo poenta nije luksuz, udobnost, materija, nego sreca i ispunjenost, danas su ljudi pored svih tih tehnoloskih inovacija prazni i nezadovoljni, bio je vec klip, evo opet http://www.youtube.com/watch?v=KpUNA2nutbk Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 5, 2012 Пријави Подели Написано Август 5, 2012 Mozda bi onda Tesla a ne Edison bio zasluzan za svoje pronalaske. Можда тих проналазака не би ни било да није било Едисона да уложи паре у њихов развој онда када нико други није веровао у Теслу, какав год да је Едисон био. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 5, 2012 Пријави Подели Написано Август 5, 2012 samo me ovo zanimalo poenta nije luksuz, udobnost, materija, nego sreca i ispunjenost, danas su ljudi pored svih tih tehnoloskih inovacija prazni i nezadovoljni, bio je vec klip, evo opet А јесте, али ти вероватно имаш најновији модел тог истог телефона, и сигурно да електронску музику не правиш на клавиру, него семплујеш на неком програму у који је уложено доста рада и труда и времена. И теби је тај програм заиста користан, и тешко да би без њега могао да будеш функционалан као када користиш све предности које ти тај програм пружа. А и Си Кеј је постао најпознатији када су се његови клипови проширили Интеренетом, да није Интернета тешко да бисмо и ти и ја чули за њега. Ево, да не би било да причаш у празно, путуј месец дана возовима кад идеш негде ван свог града, не мораш кочијама, путуј возовима, па после месец дана да саберемо утиске, и да ли се ради искључиво о удобности. Ја лично презирем мобилни телефон, али силом прилика ми је потребан, и то не само један. И могу да их оставим негде, али онда нећу моћи да посао обавим како треба, тако да се не ради само о комфору, него и о функционалности и о обављању посла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2012 sustina onoga o cemu pricam je da tehnologija nazaduje ili tapka u mestu ako su vrednosti izokrenute kao sto jesu, tako da je moje misljenje da su patenti upravo proizvod takvog pogleda na svet- pogresan nacin i put Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 5, 2012 Пријави Подели Написано Август 5, 2012 Хтео неко то да призна или не, да нема заштите патената, не би било ни иновација, јер онај ко прави нешто ново, поред алтруистичких мотива и мотива самодоказивања, дубоко је мотивисан и материјалном сигурношћу, која би му омогућила, ако ништа друго, да створи материјалну подлогу за даљи неометан рад на унапређивању постојећих или креирању нових решења или производа. Da, ali su zakoni o patentima kontra-produktivni, tj. skoro nikada nemaju funkciju da štite malog od velikog, već upravo obrnuto, veliki, koji polaže pravo na svoj patent, ne da manjima, uspostavljajući nasilan monopol. To je upravo protiv materijalne sigurnosti mladog i talentovanog čoveka sa dobrim idejama. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2012 takodje bi bila bolja ravnoteza kad bi svima bilo dozvoljeno da sve prave ako umeju, pa to je najpostenije, a lopov ne ume da pravi on ume samo da krade, a od koga da ukrade ako je svima dopusteno... ako cemo posteno moze Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука